S-a dat alerta joi dimineaţă după ce au fost depistate cazuri de COVID-19 la Primăria Timişoara.
„Zilele următoare voi lucra de acasă pentru că doi dintre colegii mei au fost confirmați cu Covid-19. Este vorba despre secretarul Primăriei Caius Șuli și viceprimarul Ruben Lațcău. Am făcut și eu testul ieri, este negativ.
Nu știm deocamdată să existe vreo legătură între cele două cazuri. În Primărie am stabilit, imediat după ce am preluat mandatul, un program de lucru decalat care să evite aglomerarea din birouri și purtăm mască”, a scris Dominic Fritz, într-un mesaj pe Facebook.
„Ieri,spațiile pe palierul conducerii, de la etajul 1, au fost dezinfectate, iar angajații de pe acest palier vor fi testați. Eu voi repeta testul la sfârșitul săptămânii ca să fim toți în siguranță.
Întâlnirile pe care le-am programat pentru această săptămână vor avea loc pe zoom, iar dosarele le voi primi la semnat, în continuare, pentru ca activitatea Primăriei să nu fie perturbată.
Știu că se apropie Crăciunul și am vrea, pentru un timp, să uităm de toate grijile anului acesta. Dar, din păcate, tocmai pentru că se apropie Crăciunul, trebuie să fim mai atenți. Să purtăm masca, să păstrăm distanța, să evităm întâlnirile nenecesare, ca să fim bine de sărbători”, a mai precizat edilul din Timişoara.
Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, a declarat miercuri, pentru B1 TV, că la sfârşitul acestei luni România va primi o „tranșă simbolică” de 10.000 de doze, care vor ajunge pentru 5.000 de persoane.
Vor fi vaccinați angajați din cele 10 spitale din linia întâi. În următoarele etape vor fi vaccinați cei din sistemul medico-social, apoi vârstnicii și cei cu boli cronice.
România este pregătită, în momentul de față, pentru a începe vaccinarea pe data de 27 decembrie, a anunţat președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID-19, col. dr. Valeriu Gheorghiță.
Citeşte şi: Adeverinţa Covid 19. Ce document medico-legal vor primi românii care se vaccinează