După ce cele două gorile au început să tuşească, au fost testate probe fecale, care au indicat infecţia. Potrivit responsabililor de la zoo, nu este exclus ca şi alte animale din grup să fie infectate.
„În afară de congestie şi de tuse, gorilele se simt bine„, a precizat Lisa Peterson, directorul executiv de la San Diego Zoo, citat de Reuters.
Citeşte şi Povestea lui King Kong, celebrul monstru din filme
Grădina zoologică a precizat că aceasta este primul caz cunoscut de transmitere a virusului la maimuţe mari şi prin urmare nu se ştia ce fel de reacţie vor avea.
Se crede că aceste gorile au contractat boala de la un angajat asimptomatic, în pofida măsurilor de siguranţă luate de grădina zoologică.
San Diego Zoo a fost închisă vizitatorilor din luna decembrie.
Two gorillas at the San Diego Zoo have tested positive for COVID-19 and the source of infection is still being investigated, California Governor Gavin Newsom said https://t.co/x5LoZq0Y4v pic.twitter.com/rzJrv8O5vi
— Reuters (@Reuters) January 12, 2021
Studiile arată că persoanele bolnave de COVID-19 își pot infecta animalele de companie cu noul coronavirus. Invers este aproape imposibil, conform experților. Acest lucru nu este valabil, însă, pentru toate animalele.
Cercetătorii italieni au testat 540 de câini și 277 de pisici din gospodării, în care oamenii fuseseră testați pozitiv cu COVID-19, sau din zone afectate puternic de pandemie, precum Lombardia. Oamenii de știință au detectat anticorpi împotriva virusului la 3,4% dintre câini și 3,9% dintre pisici.