În fața bucureștenilor de toate vârstele, meșterii vor începe încă de la ora 11.00 pregătirile și frământarea aluatului, urmând ca la ora 12.00 să fie gata și împărțit celor dornici să-l guste.
Cu prilejul Târgului de Pâine, Primăria Sectorului 2 aduce în faţa publicului o inedită îmbinare a tradiţiilor şi a obiceiurilor populare autentice legate de producerea pâinii. În cadrul evenimentului este prezentat rolul pâinii în viaţa omului de la ţară: „Îmblătitul spicelor de grâu”, treieratul din zona Feregi, Hunedoara, „Pomul ritual” şi „Pâinea rituală” folosită la diferite obiceiuri tradiţionale şi religioase (sărbătoarea recoltei, nașterea, nunta, înmormântarea). Toate acestea sunt reprezentative pentru momentele importante ale vieţii omului, aşa cum sunt ele păstrate în zona Olteniei şi a Munteniei. Un moment aparte îl reprezintă demonstraţiile culinare de mare măiestrie ale socăciţelor din Maramureş și ale gospodinelor din Moldova care sunt specialiste în pregătirea meselor îmbelșugate.
ZILELE BUCUREŞTIULUI 2016. Sâmbătă, încep Zilele Bucureştiului – PROGRAMUL complet al evenimentelor
Elementele principale de interes ale târgului sunt, în fiecare an, cuptoarele tradiționale la care se coace pâinea, pregătită și frământată în prealabil, chiar la fața locului: țestul, cel mai vechi cuptor, poate fi văzut pus la lucru de un grup de specialiști din zona Olteniei. Celor zece țesturi li se adaugă alte patru cuptoare de vatră, amplasate în fața clădirii Centrului Cultural „Mihai Eminescu”, tot acest arsenal funcționând permanent pe durata festivalului pâinii, pentru a oferi gratuit vizitatorilor mostre de pâine spre degustare.
În cadrul evenimentului, la expoziţiile cu vânzare participă renumiți producători de pâine, vin, miere, kurtos-kalacs, cozonaci, dulciuri şi alte preparate, toate urmând reţete tradiţionale autentice.