Cozi uriașe la McDonald’s în Rusia, după ce compania a anunțat că-și închide toate restaurantele din această țară – FOTO

S-au format cozi uriașe la restaurantele fast-food McDonald's din Rusia, după ce compania a anunțat că le închide temporar pe toate din acest stat, în contextul războiului pornit de ruși în Ucraina.
Filip Stan
09 mart. 2022, 11:27
Cozi uriașe la McDonald's în Rusia, după ce compania a anunțat că-și închide toate restaurantele din această țară - FOTO

Zeci de companii şi-au oprit activitatea în Rusia de la invadarea Ucrainei, pe care Moscova a numit-o ”o operaţiune militară specială”. Numeroaselor companii s-a alăturat și McDonald’s, care a spus că își închide temporar toate restaurantele din Rusia.

Lanţul de fast-food a spus că va continua să plătească salariile celor 62.000 de angajaţi ai săi din Rusia, în ciuda faptului că cele 850 de restaurante din această țară se închid.

Zeci de companii şi-au oprit activitatea în Rusia de la invadarea Ucrainei, pe care Moscova a numit-o ”o operaţiune militară specială” care vizează nu ocuparea teritoriului, ci distrugerea capacităţilor militare ale Ucrainei.

McDonald’s a fost aspru criticată deoarece compania nu a urmat multe alte branduri de alimente și băuturi care s-au retras din țară imediat după invazia din Ucraina.

Într-o declarație, directorul general, Chris Kempczinski, a spus că acest conflict „a provocat suferințe de nedescris unor oameni nevinovați” și că se „alătură lumii în a condamna agresiunea și violența și a ne ruga pentru pace”.

Rușii au format o coadă kilometrică în fața unui restaurant McDonald’s pentru a-și comanda mâncarea preferată. Nu se știe încă pentru cât timp se va aplica această retragere a companiilor de pe piața din Rusia, așa că oamenii au profitat de aceste ultime zile.

Fotografiile cu rușii adunați în fața restaurantelor de tip fast-food apărute pe internet ne duc cu gândul la momentul în care s-a deschis primul McDonald’s în Rusia, în 1990. Mii de oameni au îndurat atunci frigul și au stat ore întregi la coadă pentru a comanda.

Coca-Cola, PepsiCo, Starbucks și-au suspendat și ele operațiunile în Rusia

De asemenea, compania Coca-Cola a anunţat recent că îşi suspendă operaţiunile în Rusia, o decizie similară fiind luată şi de cei de la Pepsi şi Starbucks.

„Inimile noastre sunt alături de oamenii care suferă efecte de neconceput ale acestor evenimente tragice din Ucraina”, se arată într-un comunicat al Coca-Cola.

La câteva minute şi PepsiCo a anunţat că şi-a suspendat vânzările, inclusiv de 7up şi Mirinda. Dar va continua să vândă produse esenţiale zilnice, cum ar fi laptele pentru bebeluşi.

Tot marţi, Starbucks a anunţat că toate cele 130 de cafenele din Rusia care îi poartă numele se vor închide şi că va înceta să îşi livreze produsele în această ţară.

Ce alte companii s-au retras din Rusia

Ikea și-a întrerupt operațiunile în Rusia, după invadarea Ucrainei, dar și în Belarus, având în vedere că este țara care a ajutat Rusia în campania militară împotriva țării vecine. Zilele trecute, chiar înainte ca Ikea să se retragă, mii de oameni s-au înghesuit în magazinele Ikea să cumpere mobilier și articole pentru casă.

H&M a luat aceeași decizie și și-a închis toate magazinele de pe teritoriul Rusiei. Alte mărci care își reduc legăturile cu țara lui Putin sunt BooHoo, Burberry, Spotify, Netflix, Lukoil.

De asemenea, Jaguar Land Rover, HSBC, BP ​​și Shell au anunțat și ele că părăsesc Rusia, în timp ce Mastercard și Visa au blocat chiar instituțiile rusești să-și folosească sistemele de plată.

Nicio parte a vieții în Rusia nu a rămas neatinsă. Disney s-a alăturat altor companii de film pentru a întrerupe lansarea filmelor sale în această țară.

În total, peste 200 de companii și-au anunțat retragerea din Rusia în semn de protest, de când Moscova a început invazia devastatoare a Ucrainei.

Lista completă a companiilor care s-au retras din țară o puteți găsi mai jos:

 

 

 

Spynews
Soția unui luptător celebru o face praf pe amantă, după mulți ani de tăcere. Cu dovezi, o pune la punct pe femeia cu care își împarte soțul / FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cine este românul care a murit în Belgia după ce a fost aruncat într-un canal. A fost găsit legat de mâini și de picioare
Capital.ro
Dispozitivul pe care mașinile trebuie să-l aibă la bord. S-a dat ordin în toată Europa
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! Are un posterior prea obraznic, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
Va CREȘTE impozitul pe proprietate! Ministerul Finanțelor vrea să implementeze un nou mecanism de calcul
Adevarul
Impactul declarațiilor ÎPS Teodosie: Normele religioase stricte lasă urme care persistă și în viața adultă ANALIZĂ
Spynews
Cine sunt cei doi tineri care au murit într-un cumplit accident pe DN2. Alin și Alexandra urmau să facă nuntă. Erau căsătoriți civil din luna iunie | FOTO
Spynews
Babană a tăiat rochia unei mirese la nuntă! De ce a recurs fostul concurent de la Chefi la cuțite la acest gest / VIDEO
Evz.ro
Schimbări la TikTok. Ce a decis compania acuzată de spionaj în favoarea regimului comunist din China
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Imagini dureroase cu Nicu Covaci în sicriu. Trupul neînsuflețit al artistului a fost depus la Filarmonica din Timișoara
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza. Anunță o lună august ISTORICĂ în România
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Cine sunt pensionarii care vor primi pensii mai mici din septembrie 2024: Românii urmează să primească deciziile în plicuri, aduse personal de poștași
Capital.ro
Mașinile care sunt INTERZISE. Legea din România nu-ți permite. Se dau amenzi uriașe
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
A fost prins "Diavolul", cel mai căutat fugar! Lucra ca polițist când a comis teribila crimă
substantial.ro
Rusia a contactat Washingtonul din cauza unui presupus atentat ucrainean asupra paradei marinei ruse
MediaFlux
PENSIONARII care vor pierde BANI de la 1 septembrie LA RECALCULARE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!