Crăciun la SPA în Ungaria! Trei locuri de poveste unde poți să petreci cele mai relaxante Sărbători de Iarnă

Mai sunt doar câteva zile până la Crăciun, iar românii au început deja tradiționala goană după cadourile, bradul, dar și pentru mesele, specifice acestei sărbători. În fiecare an, în această perioadă, povestea este identică cu cea din anii precedenți, pregătiri peste pregătiri și multă muncă. Anul acesta, noi îți propunem un Crăciun altfel, la spa în lanțul hotelier Adventor Hotels din Ungaria, în care să scapi de grijile cotidiene și să te bucuri de momente speciale într-un cadrul de poveste.
Alina Costache
18 dec. 2023, 13:40
Crăciun la SPA în Ungaria! Trei locuri de poveste unde poți să petreci cele mai relaxante Sărbători de Iarnă

Trei locuri de poveste unde poți să petreci cele mai relaxante Sărbători de Iarnă. Indiferent de vârstă oamenii iubesc Crăciunul și în fiecare an așteaptă cu nerăbdare această perioadă magică, plină de lumină, speranță, dar și de daruri.

Citește și „Se strigă” ultimele oferte de Crăciun și Revelion cu reducere de 50%. Cât te costă un sejur în Laponia, tărâmul magic al lui Moș Crăciun

Trei locuri de poveste unde poți să petreci cele mai relaxante Sărbători de Iarnă

Însă, goana după cadouri și pregătirile pentru masa de Crăciun este de fiecare dată istovitoare și necesită foarte mult timp, astfel încât, atunci când toată nebunia se termină îți dai seama că au trecut și sărbătorile și nu ai reușit nici de această dată să te bucuri așa cum trebuie de ele, iar pe deasupra te simți mult mai obosit față de perioada de dinainte.

În ultimii ani, foarte mulți români au încercat să se detașeze de tradiționalele vizite și mese de Crăciun și au ales să își petreacă sărbătorile în stațiunile de la munte, ori în destinații mai exotice.

Dacă vrei să îți petreci Crăciunul departe de casă și nu ți-ai făcut încă planuri de vacanță în acest sens, noi avem soluția ideală: Crăciun la SPA în lanțul hotelier Adventor Hotels din Ungaria.

Ungaria, tărâmul spa-urilor și al băilor cu proprietăți curative

Ungaria este tărâmul spa-urilor naturale, dar și al băilor cu proprietăți curative. Deși este o țară care nu are ieșire la mare, Ungaria are peste 1.300 de izvoare cu apă termală, dintre care cel puțin 100 sunt în Budapesta.

În ultimii ani, băile termale din Ungaria au atras ca un magnet zeci de mii de turiști din întreaga lume care au vrut să se bucure de proprietățile vindecătoare ale acestora.

Cultura balneară a Ungariei datează încă din epoca romană, însă, unele dintre cele mai fabuloase băi au fost construite în timpul celor 150 de ani de dominație otomană.

Băile, construite în secolul XVI au structuri similare cu piscinele centrale în formă de octogon, acoperite de tavane înalte cu cupolă prin care razele de lumină străpung apa oferind o experiență vizuală deosebită.

Rudas Fürdő, Király Fürdő și Veli Bej Fürdője sunt cele mai frumoase băi turcești din Ungaria. Situate în Budapesta chiar lângă malul Dunării, aproape de sursele termale, acestea sunt unele dintre cele mai vizitate băi termale din Ungaria.

Așa cum turcii au știu să pună în valoare resursele balneare ale Ungariei, văzând numărul mare de turiști care vin anual, de peste mări și țări, să beneficieze de proprietățile curative ale apelor termale, vecinii noștri din vest au conștientizat potențialul turistic pe care îl au acestea și au investit în hoteluri moderne, amplasate în locuri de poveste.

Noi am descoperit trei astfel de hoteluri în vestul Ungariei, foarte aproape de granița cu Austria. Acestea fac parte din lanțul hotelier Adventor Hotels, iar pe lângă faptul că sunt poziționate în locuri cu peisaje naturale absolut superbe, acestea sunt ultra moderne și se numără printre cele mai bune centre de wellness și spa din țară.

Dacă vrei să ai parte sau să oferi cuiva un cadou inedit, în acest an, de Crăciun, un dar mai potrivit decât acesta nu există. Un Crăciun la spa în Ungaria, nu foarte departe de casă, într-un loc în care să te relaxezi și să uiți de toate grijile și problemele cotidiene. Nici măcar Moș Crăciun nu s-ar fi gândit la așa ceva, ba chiar ar putea fi puțin invidios.

Iată trei locuri de poveste unde poți să petreci cele mai relaxante Sărbători de Iarnă

Greenfield Hotel Golf & Spa Superior

Unul dintre locurile inedite, perfecte pentru un Crăciun la spa, este Greenfield Hotel Golf & Spa Superior, o stațiune balneară atipică pentru că este atât de wellness, cât și golf.

Situat la 200 de kilometri de Budapesta, în Bükfürdő, inima regiunii termale din vestul Ungariei, renumită pentru izvoarele sale curative, hotelul Greenfield a trecut în ultimii ani prin mai multe renovări, căpătând un aspect cu totul și cu totul deosebit.

Înconjurat de 100 de hectare de terenuri de golf, hotelul o capacitate de 207 camere moderne care răspund nevoilor tuturor categoriilor de turiști.

Iar pentru că ți-am promis un Crăciun la spa, trebuie să menționăm faptul că centrul de spa și wellness le pune la dispoziția oaspeților aflați în căutarea relaxării numeroase tratamente de spa, dar și de răsfăț.

Centrul de spa și wellness din cadrul Greenfield Hotel Golf & Spa Superior cu o suprafață totală de 3.500 de metri pătrați de zonă proprie de wellness şi saună are printre altele două piscine interioare, o piscină pentru copii cu tobogan, două piscine cu apă termală o piscină exterioară, două saune finlandeze precum și o cameră cu sare.

Din primăvara anului trecut, reprezentanții hotelului le-au pus la dispoziția turiștilor Wellness exclusiv Spa&Harmony care include saună luminoasă, infra sauna, saună cu sare pentru terapie cu piatră, fântână de gheaţă, cameră cu sare, baie de aburi, cinema spa, cameră de soare, jacuzzi.

Apa termală de la Greenfield izvorăște de la o adâncime de 718 metri și are o temperatură de 38,5 grade Celsius. Deoarece conține sodiu, potasiu, calciu, magneziu, clor și hidrogen-carbonat apa de la Greenfield este potrivită pentru tulburări locomotorii, afecțiuni neurologice, pentru tratamente post traumatice, dar și pentru băi de relaxare musculară.

De asemenea, Greenfield Hotel Golf & Spa Superior îi așteaptă pe pasionații de golf să descopere noul centru de divertisment Chill&Fun care le va oferi o experiență unică, în orice sezon. Pe lângă golf, turiștii au posibilitatea ca în acest centru de divertisment să joace bowling, darts dau să facă pur și simplu, sport.

După spa și sport, trebuie neapărat să treci să încerci mâncărurile și băuturile celor de la Greenfield pentru că sunt absolut delicioase. De la preparate tradiționale maghiare și până la cele mai sofisticate delicatese internaționale, restaurantele și terasele Greenfield Hotel Golf & Spa Superior îți vor transforma masa de Crăciun în cea mai fabuloasă experiență gastronomică pe care ai avut-o vreodată.

Hotelul Sirius

Un alt loc absolut superb unde poți să petreci un Crăciun relaxant este hotelul Sirius, situat în regiunea West-Balaton, în Keszthely, pe malul lacului Balaton, la 190 de kilometri de Budapesta.

Acest hotel are o arhitectură deosebită ce îți va da o stare de liniște încă din momentul în care o să pășești în curtea sa. Cu o capacitate de cazare de 128 de camere, hotelul deține un centru spa ce are șapte piscine diferite, dar și zece saune în care vei beneficia de experiențe cu totul și cu totul inedite.

Pe lângă piscină și saună în centrul spa al hotelului Sirius poți să te bucuri de o varietate largă de tratamente speciale de răsfăț sau de înfrumusețare premium.

Totodată, nu trebuie ratat restaurantul SunRise care pe lângă experiența gastronomică uluitoare îți va oferi și o panoramă uluitoare care îi va conferi mesei tale de sărbători un aer de poveste.

Dacă ai copii mici nu trebuie să îți faci griji că se vor plictisi, deoarece hotelul Sirius deține și o sală de joacă pentru cei mici, dar și una de distracții pentru întreaga familie.

Hotelul Fagus Sopron Conference & Spa

De un Crăciun altfel poți avea parte și la hotelul Fagus Sopron Conference & Spa care este situat chiar la de-a lungul graniței cu Austria, la doar 1 oră de mers cu mașina de Viena, în Sopron, un loc cu o bogată valoare istorică aflat în inima zonei Lővérek.

În urmă cu câțiva ani, Fagus Sopron Conference & Spa a trecut prin ample procese de renovare, iar în vara anului 2022 și-a redeschis porțile cu o fațadă complet nouă ce se potrivește de minune cu peisajul superb de care este înconjurat.

Fagus Sopron Conference & Spa este un hotel foarte modern care are o capacitate de cazare de 144 de camere elegante și extrem de relaxante.

Atunci când pășești pe poarta hotelului intri într-o lume exclusiv a spa-ului de înaltă calitate, unică în zonă. La centrul spa al hotelului Fagus te poți bucura de piscină pentru adulți, piscină pentru copii, locuri de aventură, dar și foarte multe saune. În plus, poți să optezi și pentru tratamentele de răsfăț și de înfrumusețare care sunt de cea mai înaltă calitate.

Cât despre gastronomie, hotelul Fagus Sopron Conference & Spa este un loc al experiențelor culinare pe care nu ar trebui să le ratezi dacă te-am convins să îți petreci Crăciunul în acest loc de poveste.

Articol susținut de Adventor Hotels.

Citește și Unde va ninge de Crăciun în România. Prognoza meteo actualizată de ANM, inclusiv pentru București

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Subiecte geografie la Bacalaureat 2024. Cum se rezolvau și care este baremul de corectare. Proba la alegere a profilului la BAC 2024
Capital.ro
Românii trebuie să declare la stat. Se dă ordin în România. Se depune în termen de 60 de zile
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru românii cu copii mici! Ce trebuie să facă pentru a-i primi?
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Eliberarea pașaportului are noi reguli. Marea schimbare anunțată de MAI
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi în ochi!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Decizie pentru proprietarii de teren sau locuințe. Se confiscă și se vinde
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Șpagă de zeci de mii de euro pentru aviz de la Autoritatea Aeronautică Română
MediaFlux
De ce AU SCĂZUT PENSIILE. Explicații de la Casa Națională de Pensii
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?