Crăciunul la Viena FOTO

Pentru că iarna este anotimpul dedicat sporturilor pe zăpadă, pasionaţii pot alege o destinaţie ideală de vacanţă şi anume Viena. O mare atracție turistică o reprezintă tradiția organizării piețelor de Crăciun ce se regăseşte în spațiul germanic încă de la sfârșitul secolului al XIII-lea.
Romania TV
21 dec. 2011, 12:12
Crăciunul la Viena FOTO

În mod inevitabil, atunci când spunem Piața de Crăciun, gândul ne zboară la Viena, oraș ce poartă amprenta epocii imperiale, cu bisericile sale baroce, clădirile aristocratice și luxoasele palate imperiale, toate fiind puse în valoare în orice anotimp al anului, insă în perioada Crăciunului, Viena se transformă într-un oraș al colindelor, al brazilor împodobiți cu mii și mii de luminițe colorate, iar vizita în Piața de Crăciun reprezintă o experiență cu adevărat unică, potrivit travelwise.

În fața impozantei clădiri neogotice a Primăriei din Viena (Rathaus), an de an, de pe la jumătatea lui noiembrie și până în ajun de Crăciun, se organizează celebra Piață de Crăciun, când parcul dintre Primărie și Ringul vienez dezvăluie o țară a poveștilor de iarnă, cu căsuțe din lemn frumos împodobite cu crenguțe de brad, beculețe colorate alături de nelipsitul Moș Crăciun și a lui sanie trasă de reni.

Cu siguranță că cei care ajung în Viena în preajma Crăciunului, vor dedica o zi întreaga acestui decor mirific, o încântare pentru toate simțurile. Tradiționalul vin fiert (Gluhwein), turta dulce glazurată, în diferite forme și culori (Lebkuchen), gustoșii cârnați sfârâind pe grătare, mirosul de castane coapte, alune și migdale caramelizate, delicioasele prăjituri cu fructe confiate, toate acestea sunt de neuitat, iar gustul lor unic savurat în fața unei căsuțe, admirând minunatele decorațiuni pentru bradul de Crăciun, în acordurile frumoaselor colinde de Crăciun, în acordurile frumoaselor colinde de Crăciun, vor fi întotdeauna amintiri pe care le vei purta cu tine oriunde vei petrece Crăciunul.

Viena nu ar fi completă fără atmosfera relaxantă și în același timp romantică a unei cafenele vieneze. Fără îndoială, Viena este tărâmul cafenelelor. De la deschiderea primei cafenele din Viena (1685) și până în prezent, acest loc poartă amprenta unui spațiu unde, în fața unei cești ce aruncă împrejur o aromă îmbietoare de cafea (si de ce nu a unui delicios Apfelstrudel sau a renumitei prăjituri Sacher Torte), puteți zăbovi ore în șir conversând, citind, admirând frumoasele interioare cu tapiserie din catifea și tablouri de epocă, ascultând muzică ce creează o atmosferă specifică, sau pur și simplu admirând impunătoarele clădiri, fiind martori la spectacolul străzii.

O cafenea ce nu trebuie ocolită în Viena se află la parterul Hotelului Sacher deschis în 1876 de Eduard Sacher, fiul celebrului cofetar imperial Frantz Sacher. Hotelul se află printre cele mai luxoase locații din Viena, având de-a lungul timpului oaspeți de seamă împărați, oameni politici, diplomați, artiști și scriitori celebri. Frantz Sacher, cofetarul cancelarului Metternich a creat, în anul 1832, renumita prăjitură vieneză care îi poartă numele (Sacher Torte), după o rețetă învăluită în mister până astăzi. Combinația dintre blatul de cacao dulce-amărui și gustul dulce-acrișor al gemului de caise, totul învelit în glazură de ciocolată fină, însoțit de o porție de frișcă, aduce un plus de savoare amintirilor vieneze.

DailyBusiness
Pensie record în România! Un român încasează peste 108.000 de lei pe lună doar din contributivitate!
Spynews
Cum comunică Ozana Barabancea cu părinții ei decedați. Ce face jurata Te cunosc de undeva de fiecare dată când merge la mormânt: „Îi bag în ședință”
Bzi.ro
Alexandru Papadopol, acuzat că și-ar fi părăsit iubita înainte de nuntă! Ce a spus actorul în apărarea sa
Fanatik.ro
Animalul pe care românii îl cresc cu drag, dar care ajunge pe mesele străinilor. Zeci de mii tone au mers la export anul trecut
Capital.ro
Dezvăluirea momentului despre Călin Georgescu. Ce s-a întâmplat la alegerile prezidențiale din 2024
Playtech.ro
Laura Vicol, gest disperat înainte de a fi arestată. Ce a făcut de faţă cu toată lumea, nu se mai...
DailyBusiness
Angajări pe bandă rulantă la McDonald’s. Iată ce salariu se oferă și care sunt beneficiile
Adevarul
Misterul bombelor atomice pierdute prin oceane. O singură astfel de armă are un randament de 3.8 megatone
wowbiz.ro
Larisa Iordache, pierdere uriașă cu puțin timp înainte să nască! Fosta gimnastă suferă cumplit: „Rămas bun, suflet drag. Am simțit, după multe vizite la medici...”
Spynews
De ce să nu mai arunci coaja de la fructe și legume. Cum poate fi folosită
Spynews
O influenceriță din România a izbucnit în lacrimi după ce a fost acuzată că a slăbit cu medicamente de diabet și nu mâncând sănătos / VIDEO
Evz.ro
Becali: Georgescu mi-a cerut bani printr-un intermediar. Ce voia să facă cu suma
Ego.ro
Motivul pentru care Bianca Censori a apărut fără haine la premiile Grammy 2025
Prosport.ro
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
kanald.ro
Atac armat într-o școală din Suedia! Cel puțin 11 persoane au murit. Printre victime s-ar număra și atacatorul
Cancan.ro
Doc și soția lui s-au despărțit după Survivor de la Pro TV. Motivul: A atentat la Bianca Patrichi
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
O lume întreagă e în doliu. Marele lider s-a prăpădit: Un om extraordinar, cu viziune, credință și generozitate
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. S-a iubit cu milionari celebri, iar acum l-a părăsit pe fotbalistul prins dopat cu cocaină la Dinamo: „Mă uit la toți şi toate cum se înşală între ei”
stirilekanald.ro
Două surori gemene, dispărute fără urmă de acasă, au fost găsite în apele reci ale unui râu. Ce s-a întâmplat
substantial.ro
Polonia investește masiv în armament pentru a întări alianța cu SUA și a contracara amenințarea rusă
MediaFlux
Se DAU 1.000 de lei PÂNĂ în 2027. Ajutor nesperat la nivel național
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Bugetul CNAS pentru 2025 acoperă doar 10 luni de medicamente compensate: sănătatea românilor în mare pericol