CRĂCIUNUL pe RIT VECHI. Sute de turişti din Moldova, Ucraina şi Rusia vin în România să petreacă Crăciunul de rit vechi. Crăciunul pe stil vechi este sărbătorit după Calendarul Iulian, care este declarat cu 13 zile faţă de cel Gregorian.
Foarte multe hoteluri din Poiana Braşov sunt ocupate în totalitate în această perioadă.
Pentru un sejur de 6 nopţi în Braşov, turiştii trebuie să plătească pentru o cameră de două persoane preţuri începând de la 1.000 de lei până la peste 7.000 de lei. În pachet poate intra micul dejun, baie proprie, aer conditionat, cablu TV, telefon, radio, minibar, sala de conferinta, jacuzzi, sauna, sala de intretinere/sport.
De asemenea, în Predeal, preţurile pentru un sejur variază între 1.200 de lei şi 8.700 de lei.
CRĂCIUNUL pe RIT VECHI. Cazare la pensiuni în această perioadă este puţin mai ieftină. Cei care vor să se bucure de intimitate şi să ţină ceva mai strâns de portofel pot opta pentru o pensiune de trei stele. Cu doar 674 de lei pot avea un sejur de vis pentru 7 nopţi.
CRĂCIUNUL pe RIT VECHI. Pensiunea oferă camere dotate cu acces Wi-Fi gratuit, restaurant, curte cu un foișor și o terasă. Găsiţi camere cu vedere la munte. Restaurantele servesc atât specialităţi tradiționale românești, cât și mâncăruri internaționale. De asemenea, oaspeții au acces la un grătar, iar cele mai apropiate magazine se găsesc la câțiva pași de proprietate.
CRĂCIUNUL pe RIT VECHI. La cerere, gazda poate organiza excursii cu ghid în munții din jur.
Ţinând cont de ninsorile din ultimul timp, pârtiile din Păltiniş au fost luate cu asalt. Sute de oameni au venit să se bucure de zăpadă, de vremea frumoasă şi să se dea cu schiurile sau cu snowboard-ul.
CRĂCIUNUL pe RIT VECHI. În România trăiesc peste un milion de adepţi ai Bisericii Creştin-Ortodoxe de Stil Vechi, îndeosebi ruşi lipoveni şi sârbi. Potrivit recensământului efectuat în 2002, numărul ruşilor lipoveni este de 29.774, al ruşilor – de 8.914, al sârbilor – 22.518. Potrivit aceluiaşi recensământ efectuat în 2002, în România trăiesc 1.780 de armeni.
Separarea Bisericii Ortodoxe în Stil Vechi şi Nou a avut loc în 1923, când la Constantinopol s-a decis trecerea de la calendarul iulian la cel gregorian. Singurul opozant al schimbării, mitropolitul Visarion Puiu, a fost exilat, murind la Paris.
CRĂCIUNUL pe RIT VECHI. Negaţi de Biserica de Stil Nou şi prigoniţi de autorităţi, clericii care au ales să păstreze vechiul calendar au fost nevoiţi să părăsească bisericile şi mănăstirile. Centrul credinţei de stil vechi a rămas Mănăstirea Slătioara din Suceava, locul în care în fiecare an se adună mii de credincioşi.