Creatoarea vaccinului AstraZeneca vine cur previziuni sumbre. Viitoarele pandemii ar putea fi mai letale decât COVID-19, astfel încât lecţiile învăţate în urma pandemiei de coronavirus nu trebuie irosite, a declarat unul dintre creatorii vaccinului de la Oxford-AstraZeneca, relatează Agerpres, care citează Reuters.
„Nu va fi ultima dată când un virus ne ameninţă viaţa şi mijloacele de existenţă”, a spus cercetătoarea britanică Sarah Gilbert în cadrul ”Richard Dimbleby Lecture”, relatează BBC.
Sondaj IRES: Aproape 60% dintre părinții cu copii între 5 și 18 ani ar prefera să nu-și vaccineze anti-COVID copiii, dar aceștia să poată participa la cursuri în format fizic
„Adevărul este că următoarea (pandemie) ar putea fi mai gravă. Ar putea fi mai contagioasă, sau mai letală, sau ambele”, a mai spus ea.
„Nu putem permite ca după o situaţie prin care am trecut prin atâtea să aflăm că pierderile economice enorme pe care le-am suferit înseamnă că încă nu există finanţare pentru a ne pregăti pentru pandemie”, a declarat Sarah Gilbert.
„Progresele pe care le-am făcut şi cunoştinţele pe care le-am dobândit nu trebuie pierdute”, a mai spus cercetătoarea britanică.
Medicamentele contra COVID ar putea fi disponibile în Marea Britanie până la Crăciun
Prima pastilă administrată pe cale orală împotriva Covid-19 ar putea fi disponibilă până la Crăciun în Marea Britanie.
Molnupiravir, cunoscut şi sub numele de Lagevrio, ar urma să fie disponibil în următoarele săptămâni, relatează The Sun.
Luna trecută, autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie a declarat că pastila Molnupiravir este „sigură şi eficientă” în reducerea numărului de spitalizări şi decese la persoanele care au luat contact cu virusul. Marea Britanie este prima ţară din lume care a autorizat utilizarea lor.
Valeriu Gheorghiţă, despre vaccinarea obligatorie: „Discuția este foarte serioasă şi nu văd de ce să nu înceapă aceste discuţii”
Sunday Telegraph raportează că spitalele şi medicii de familie vor primi o serie de medicamente anti-Covid, pentru a se asigura că tratamentul ajunge la pacienţi cât mai repede posibil, odată ce sunt confirmaţi pozitivi.
Conform datelor din studii, 7,3% dintre persoanele infectate cărora li s-a administrat Molnupiravir au ajuns la spital, comparativ cu 14,1% dintre persoanele cărora nu li s-a administrat medicamentul.