Wildlife Fund World (WWF) a anunţat că, în ultimii 5 ani, 133 de plante, 26 de specii de peşti, 10 specii de amfibieni, o reptilă, o pasăre şi un mamifer au fost descoperite în regiuneacare se întinde din Nepal, Bhutan şi nordul îndepărtat din Birmania, sudul Tibet şi nord-estul Indiei, potrivit Daily Mail.
Citeşte şi Everest poate fi vizitat de acasă, cu ajutorul Google VIDEO
Astfel, au fost descoperite mai multe specii bizare, printre care un peştele care „merge”, descoperit în Mlaştina Lefraguri, India, o maimuţă care strănută de ficare dată când plouă, animal care trăieşte din pădurile de la nord de Burma. De asemenea, a mai fost descoperită o nouă specie de pasăre, Wren-babbler şi o nouă specie de broască pitică, Bompu.
Citeşte şi Cea mai PLAUZIBILĂ DOVADĂ că Yeti există. Vezi ce a descoperit un alpinist în Himalaya FOTO
Pentru a nu mai strănuta pe timp de ploaie, maimuţele cârne petrec zile întregi cu capul ascuns între genunchi, se arată în raportul WWF.
„Descoperirea a 211 specii noi într-una dintre cele mai bogate din regiuni ale lumii, din punct de vedere biologic, este o dovadă a darului uimitor pe care natura îl face„, a explicat Dechen Dorji, expert WWF Bhutan.