Toţi au fost văzuţi în regiunea Kemerovo, unde ar trăi circa 30 de Yeti, potrivit principalului cercetător al creaturilor.
Într-un caz de luna trecută, făcut public abia acum, pescarii de pe un râu din apropierea satului Myski, au confundat creaturile, iniţial, de la depărtare, cu urşii şi apoi cu oamenii. „Am ţipat la ei – aveţi nevoie de ajutor?”, a spus pescarul Vitaly Vershinin.
„Au luat-o la fugă toţi, acoperiţi de blană. Mergeau în două picioare şi îşi făceau loc printre copaci cu celelalte două membre”, mai povesteşte pescarul.
După câteva zile, alţi pescari au văzut pe malul râului Mras-Su animale înalte, care arătau ca oamenii. „Binoclul era stricat şi nu am putut vedea foarte bine. Le-am făcut cu mâna, dar nu au răspuns şi au fugit repede în pădure, pe două picioare. Nu aveau haine, ci blană închisă la culoare, însă mergeau ca oamenii”, povestesc pescarii.
Un al treilea caz a avut loc luna aceasta, când un inspector silvic a întâlnit un „Yeti” în parcul naţional Shorsky.
„Creatura nu arăta precum un urs şi a dispărut rapid după ce a rupt nişte ramuri prin pădure”, povesteşte el.
Nu există fotografii cu niciuna dintre întâlniri.
Expertul rus în „Yeti”, Igor Burtsev, directorul Centrului Internaţional de Hominologie, spune că satul Myski va susţine luna viitoare o conferinţă internaţională şi o expediţie în căutarea lui Yeti.
Într-o expediţie de anul trecut, el susţinea că a găsit păr de Yeti, însă nu a făcut publice dovezile ADN. El crede că misterioasa creatură este veriga lipsă dintre omul de neanderthal şi omul modern. Igor mai susţine că există circa 30 de Yeti care trăiesc acum în regiunea Kemerovo.