Cresc şansele moţiunii de cenzură. UDMR a confirmat că o va vota

Surse politice citate de România TV arată că parlamentarii UDMR vor vota moţiunea de cenzură. De asemenea, și liderul USR, Dan Barna a confirmat acest fapt.
Filip Stan
11 iun. 2019, 17:58
Cresc şansele moţiunii de cenzură. UDMR a confirmat că o va vota

Miercuri ar urma să aibă loc o ședință a parlamentarilor UDMR după care Kelemen Hunor va declara oficial poziția UDMR cu privire la moțiunea de cenzură, transmite România TV. De asemenea, 13 parlamentari din partea minorităților naționale sunt deciși să voteze moțiunea de cenzură împotriva guvernului condus de premierul Viorica Dăncilă.

Delegațiile PNL, USR, PMP și UDMR au discutat, marți, în Parlament, despre moțiunea de cenzură pe care opoziția o va depune, miercuri, spre dezbatere și vot.

Citeşte şi: Moţiunea de cenzură se amână. PNL va depune abia miercuri textul la Parlament

Concluziile liderilor politici

„Dan Barna, liderul USR: Am decis că vom depune mâine moțiunea de cenzură.  Nu știu să vă spun exact câte voturi sunt la ora actuală. Fiecare discutăm cu mai mulți oameni. O să vedem mâine, când adunăm semnăturile, cum stăm și ce facem mai departe. Colegii de la UDMR au confirmat că vor vota moțiunea. Colegii de la PNL și-au exprimat dorința de a prelua Guvernul, noi am confirmat că vom susține un asemenea Guvern. Depinde și de decizia președintelui, dar așa arată lucrurile la momentul acesta.

Korodi Attila, liderul grupului UDMR din Camera Deputaților: Noi o să avem discuțiile în grup mâine dimineață, până atunci nu emitem nicio concluzie în spațiul public. Am discutat de textul moțiunii de cenzură, îl prezentăm colegilor. Evaluarea mea personală arată că ‘gap-ul’, adică lipsa voturilor, care a fost inițial calculat, încă nu s-a micșorat. Dacă trece moțiunea de cenzură, atunci singura variantă acceptabilă este ca PNL să formeze un Guvern.

Raluca Turcan, liderul grupului PNL din Camera Deputaților: Am agreat cu UDMR să anunțăm mâine dacă dânșii vor vota sau nu moțiunea de cenzură. Nu sunt suficiente încă voturi, dar dacă toată lumea cu care am vorbit până acum își menține angajamentele, atunci nu ne mai trebuie foarte multe, ceea ce este un pas înainte”, au declarat liderii pentru stiripesurse.

Citeşte şi: Strategia PSD pentru moţiunea de cenzură. Parlamentarii vor fi în sală pentru cvorum, dar nu vor vota

Opoziţia va depune o moţiune de cenzură pentru dărâmarea Guvernului Dăncilă. Deocamdată, partidele din Opoziţie nu au voturile necesare dărâmării guvernului, dar ultimele negocieri pot aduce surpize mari. 

Conform calculelor România TV, în prezent în Parlament sunt 465 de deputaţi şi senatori. PSD+ALDE au 241 parlamentari, PNL+USR – 133 de parlamentari, UDMR – 30, PMP – 12, Pro România – 21, Minorităţile- 17 voturi, Neafiliaţi – 11 voturi. Dacă toţi parlamentarii PNL, USR, PRO ROMÂNIA, PMP, UDMR, MINORITĂŢI şi independenţii ar vota moţiunea de cenzură s-ar aduna 224 de voturi, număr insuficient pentru dărâmarea Guvernului Dăncilă. 

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, la emisiunea „Marius Tucă Show”, că, după părerea sa, moţiunea de cenzură nu va trece, liderul de la Palatul Victoria precizând însă că, dacă acest lucru se va întâmpla, PSD va trebuie să treacă în opoziţie.

„Categoric că trebuie să avem schimbări. Vă daţi seama că trecem în opoziţie, dacă această moţiune de cenzură trece. Nu am făcut scenarii. Încercaţi să sugeraţi faptul că dacă va trece moţiunea premierul va pierde la Congres. Dacă am spus că o sa candidez, o să candidez şi într-o variantă şi în cealaltă. Eu cred că moţiunea nu va trece”, a declarat Viorica Dăncilă.

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!