Aproape 10.000 de şoferi bucureşteni nu au achitat taxa de parcare de reședință prin care își rezervau un loc de pacare în apropierea locuinței. Cele mai multe locuri pentru care nu s-a achitat taxa sunt în sectorul 4, peste 2.000 de locuri de parcare.
Vineri este ultima zi în care cei care au avut locuri de parcare în București anul trecut mai pot achita taxa de pacare pentru a beneficia de acel loc și anul acesta. Cei care nu plătesc, vor pierde locul de parcare.
Citește și: Cod rutier 2023. Amendă de 2500 de lei pentru şoferii care blochează parcarea
Mulți au renunțat pentru că ori li s-a părut prea scump, ori pentru că nu și-au mai permis să plătească. În prezent, tarifele pentru parcarea de reședință sunt cuprinse între 300 și 600 lei, față de 60 sau 80 lei cât erau în anii trecuți.
De luni, primăriile vor face un inventar al locurilor de parcare, urmând ca aceastea să fie reatribuite către alt locatar, in ordinea in care au fost depuse cererile.
Citește și: Instituțiile publice din București nu vor mai beneficia de locuri de parcare gratuite
În sectorul 2, rare sunt cazurile în care şoferii nu au încheiat un contract nou pentru locul de parcare.
„Sunt 15 persoane care inca nu si-au plătit locul de pacare. Asta înseamna un procent de 99,94% din cei care au loc de parcare in Sectorul 2”, a declarat Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.
În Sectoarele 5 şi 6 sunt câte 1.500 de abonamente care nu au fost reînnoite până acum. Iar numărul cererilor de atribuire a unui loc de parcare este în creștere.
„Sunt mai multe decat in anii trecuti. De la inceputul anului s-au depus 9.700 de cereri de parcare dintre care aprox 4.800 au fost solutionate. Aproximativ 4.850 raman inca in asteptare. Pentru că efectiv nu sunt locuri”, a declarat Rareş Hopincă, citymanager Sectorul 5, pentru observatornews.ro.
În prezent, Bucureștiul are puțin peste 230.000 de locuri de parcare de reședință în condiţiile în care în Capitală sunt înmatriculate peste 1,8 milioane de maşini.