Creştere economică 2021. Şase din 10 manageri sunt de părere că, în 2021, România va înregistra creştere economică

Şase din zece manageri români sunt de părere că, în 2021, România va înregistra creştere economică, în timp ce aproape trei sferturi (72%) se aşteaptă la o depreciere a leului în acelaşi interval, relevă rezultatele studiului "Încrederea în economie şi în condiţiile de business", derulat de platforma Project-E, în colaborare cu Bucharest Business School.
Alina Costache
03 feb. 2021, 11:07
Creştere economică 2021. Şase din 10 manageri sunt de părere că, în 2021, România va înregistra creştere economică

Creştere economică 2021. Conform cercetării, 54,7% dintre respondenţi anticipează că ROBOR la trei luni se va situa între 1% şi 2%, pe durata acestui an, iar 33% aşteaptă o înrăutăţire a condiţiilor macroeconomice, scrie Agerpres.

Totodată, 58% din totalul celor intervievaţi estimează că rata şomajului ar urma să crească în următoarele 12 luni, însă se înregistrează o scădere faţă de rezultatele înregistrate în trimestrul IV din 2020, când 77% dintre respondenţi considerau că rata şomajului va creşte.

Potrivit sursei citate, peste două treimi (67%) dintre managerii români consideră că salariile vor rămâne la un nivel constant pe parcursul următorului an.

Sondajul de specialitate arată că 42% dintre cei chestionaţi susţin că, în intervalul analizat, rata inflaţiei se va situa între 2% şi 3%, în timp ce 41% nu se aşteaptă la modificări importante în ceea ce priveşte preţul imobiliarelor în următoarele 12 luni, iar 32% se aşteaptă la o creştere.

În plus, şase din zece manageri (60%) apreciază că moneda naţională se va deprecia în următoarea jumătate de an, însă 72% dintre respondenţi se aşteaptă la o depreciere a leului în următoarele 12 luni.

Creştere economică 2021, pe fondul unei evoluţii constante sau ascendente a consumului

De asemenea, 61,1% dintre persoanele chestionate anticipează că România va înregistra creştere economică în 2021, pe fondul unei evoluţii constante sau ascendente a consumului, estimare ce aparţine unei ponderi de 68% din totalul managerilor.

Citeste si Siemens Energy anunţă concedierea a 7.800 de angajaţi. Compania operează patru fabrici în România

În ceea ce priveşte monedele virtuale, datele sondajului citat relevă faptul că 62% dintre respondenţi se aşteaptă la o evoluţie constantă sau ascendentă a preţului Bitcoin în următoarele şase luni.

Pe de altă parte, 78,9% din eşantionul intervievat susţin că, în următoarele 12 luni, va exista o situaţie hibrid în care se va munci atât de la distanţă, cât şi la birou, iar mai mult de jumătate (54%) dintre cei chestionaţi se aşteaptă la o creştere a călătoriilor în interes de serviciu.

În timp ce 68% dintre manageri estimează o menţinere constantă sau chiar o creştere a profitabilităţii companiei în care lucrează (28% aşteaptă o creştere), peste trei sferturi (76%) dintre aceştia declară că investiţiile companiilor în care activează ar trebui să fie majorate sau să rămână la acelaşi nivel pentru următoarele 12 luni, din care 38% se aşteaptă la o creştere.

La capitolul cifrei de afaceri, 76% dintre respondenţi au afirmat că se aşteaptă la o conservare sau la o creştere a acesteia. În paralel, 38% dintre persoanele chestionate anticipează un salt al afacerilor, iar 24% la o scădere a acestora.

Studiul „Încrederea în economie şi în condiţiile de business” a fost realizat în cursul lunii ianuarie 2021 de Bucharest Business School, alături de platforma Project-E.ro, în rândul absolvenţilor şi cursanţilor programului EMBA Româno-Canadian.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să pui în ciorba de burtă ca să aibă un gust și o aromă deosebită. Ingredientul final e cel mai important
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
Doamne cum arăta înainte ispita Diandra înainte de operațiile estetice. Imagini șoc, pe care le-ar vrea șterse de pe internet
DailyBusiness
RECORD PENTRU AUR. A atins cel mai mare nivel din istorie
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
V-ați încheiat nasturii, dar nu ați știut asta. Marea diferență între bărbați și femei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Dansul mirilor de la nunta lui Andrei și a Cristinei Rotaru. Fanii și-au făcut cruce când au văzut! VIDEO
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Recorduri de Temperaturi doborâte: Schimbările Climatice afectează Din Ce în Ce Mai Multe Zone ale Lumii
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...