Creştere spectaculoasă a numărului de moschei în Statele Unite

Numărul moscheilor a crescut în Statele Unite, în ultimii zece ani, cu "o viteză incredibilă" (74 la sută) şi nimic nu indică o acceptare accentuată a fundamentalismului de către tinerii musulmani, conform unui raport de miercuri.
Romania TV
01 mart. 2012, 18:33
Creştere spectaculoasă a numărului de moschei în Statele Unite

Conform documentului intitulat „Moschee 2011”, se găsesc 2.106 pe teritoriul celor 50 de state la care se adaugă şi Washingtonul, arătând o creştere cu 74 la sută a numărului de moschei faţă de 2000, cu un an înainte de atentatele de la 11 septembrie, atunci când existau doar 1.209 moschei.

În statul New York există 192 de moschei, 120 sunt în South California, 166 în Texas, 118 în Florida şi două în Montana, acolo unde mai puţin de unu la sută din populaţie este de altă religie decât cea creştină.

„Numărul moscheilor a crescut în ultimii zece ani cu o viteză incredibilă”, indica raportul făcut la iniţiativa grupului Faith Communities Today, justificând creşterea prin venirea unor noi imigranţi (din Somalia, Irak, Africa, Bosnia) şi prin prosperitatea în creştere a comunităţii musulmane.

Acest număr este incomparabil mai mic decât numărul bisericilor creştine, de aproximativ 322.000, conform unei estimări a Institutului Hartford de cercetare religioasă.

Marea majoritate a liderilor de moschei – 87 la sută – estimau în 2011, că fundamentalismul nu a crescut în rândul tinerilor, din contră, „principala lor problemă este să vină şi să rămână în cadrul moscheilor”, conform raportului.

Un sfert dintre aceştia consideră că „societatea americană este ostilă islamului”, mult mai puţini decât în 2000, atunci când 50 la sută aveau această părere.

O majoritate de 99 la sută consideră că musulmanii ar trebui să fie implicaţi în cadrul instituţiilor americane şi 91 la sută cred că ar trebui să fie implicaţi în politică.

„Comunitatea musulmană din SUA este plină de energie şi face parte din ce în ce mai mult din peisajul american”, a declarat autorul raportului, Ihsan Bagby.

„Musulmanii americani se simt ca acasă”, a adăugat Nihad Awad, oficial al Consiliului Relaţiilor America-Islam, „ei cred că în visul american şi au încredere în concetăţenii lor”.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cum se spune corect: “viruși” sau “virusuri”? Confuzia pe care o fac mulți români
Capital.ro
Dispar banii cash. Capcana de care oamenii n-au fost conștienți. Băncile dau banii înapoi
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!