Este vorba astfel despre o creştere spectaculoasă a preţului lemnului procesat. De asemenea, specialiştii în domeniu recomandă creşterea recoltei din ţara noastră, aflată sub media europeană.
„În prezent se recoltează în România aproximativ 60% din creșterea anuală a pădurilor, mult sub media europeană de peste 70%. În opinia specialiștilor din sector și din mediul universitar, această recoltă ar putea fi crescută în mod sustenabil de la media de 18-19 milioane m3 anual din ultimii ani, către 25-26 milioane m3 anual”, arată reprezentanții Prolemn.
Citeşte şi: Cătălin Drulă, despre ipoteza ruperii coaliției PSD-PNL. „Nu cred că pleacă dulăii de la măcelărie”
Noua Zeelandă este prima țară din lume care a reușit performanța să ducă în afara granițelor 22,6 milioane de metri cubi de lemn brut.
Asociația Prolemn arată că producția totală în sectorul industrial al prelucrării de lemn a scăzut, cantitativ, cu 45% comparând datele din ianuarie 2021 cu datele din ianuarie 2022, potrivit Antena3.
Datele ONU din raportul Global Forest Resource Assesment 2020 arată că România este în top 10 țări din lume la capitolul creștere anuală a suprafeței împădurite în ultimii 10 ani. În fiecare an, România a câștigat, în medie, 41 de mii de ha pădure.