Nu a dat foc la bucătărie, deși tigaia lui a fost în flăcări. Dimpotrivă, a reuşit să impresioneze juriul cu un piept de pui umplut cu spanac și ciuperci și Ratatouille de legume și piure de cartofi cu trufe, astfel încât a reușit să plece acasă cu două cuțite.
L-am rugat pe Dan Cruceru să ne dea o reţetă rapidă, uşor de executat, care îi iese chiar şi cu ochii închişi. Am aflat, astfel, cum poi prepara creveţi la tigaie cu sos de roşii, lime şi unt, care sunt absolut fabuloşi.
Îmi ies destul de multe lucruri bune, fără a mă lăuda, însă, că aș putea câștiga Chefi la cuțite. O rețetă aproape banală, dar foarte gustoasă: creveții cu sos de roșii cherry, lime și unt. E foarte simplă și se poate face în câteva minute.
Se încinge tigaia, se aruncă puțin ulei, se călesc doi căței de usturoi, pe care apoi îi arunci. Adaugi niște roșii cherry. Le tragi în tigaie.
Adaugi creveții, îi rumenești. Stingi cu nițel vin alb. Oprești focul, pui unt și învârți tigaia până faci un sos. Adaugi zeamă de lime, puțin pătrunjel verde și aia e.
Merge și niște piper sichuan rumenit încă de la început, dacă găsiți.
Poftă bună!
Citeste si Supă picantă de creveţi. Reţeta senzaţională a lui Jamie Oliver
Creveţii sunt bogaţi în vitamine şi minerale necesare bunei funcţionări a organismului. De aceea, nutriţioniştii ne recomandă să-i includem în alimentaţia noastră. Printre cele mai importante beneficii pe care consumul de creţi le aduc sănătăţii se-numără şi următoarele patru:
1. O sursă bogată de vitamine
Creveții sunt o sursă bogată de vitamine B, inclusiv vitamina B12 și acid folic. Aceste vitamine joacă un rol important în producerea de energie și refacerea globulelor roșii. Creveții furnizează de aproximativ 22 de ori mai multă vitamina E decât carnea de pui sau de vită. Această vitamină acționează ca un antioxidant și poate proteja împotriva bolilor de inimă și cancerului.
2. O sursă de oligominerale importante
Creveții sunt o sursă utilă de oligoelemente mai greu de obținut, cum ar fi iod, zinc și seleniu. Avem nevoie de iod pentru a susține buna funcționare a glandei tiroide, în timp ce zincul și seleniul susțin sistemul imunitar.
3. O sursă de antioxidanți protectori
Creveții au o nuanță roz datorită unui compus numit astaxantină, care este obținut din algele pe care le mănâncă creveții. Acest compus are proprietăți antiinflamatorii și poate reduce riscul anumitor boli cronice, cum ar fi bolile de inimă și cancerul. De asemenea, poate aduce beneficii sănătății pielii.
4. Poate ajuta la pierderea în greutate
Crustaceele precum creveții sunt o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, ușor digerabile. De asemenea, au un conținut scăzut de calorii și grăsimi, motiv pentru care pot fi pot fi incluşi în orice dietă de slăbire.