Crima care a îngrozit România. Ioan Luchian Mihalea, povestea unei vieţi curmate prea devreme VIDEO

Părintele Song şi Mini Song, o voce şi o personalitate puternică, Ioan Luchian Mihalea a plecat dintre noi mult prea devreme, într-un mod absolut şocant, fulgerător. Victima unei crime atroce, în urmă cu 20 de ani, Mihalea a lasat în urmă o ţară întreagă care l-a plans, o generaţie de copiii care a crescut cu emisiunile şi muzica lui şi, cel mai dureros, o familie care încă îl aşteapta acasă.
Iulian Tudor
17 nov. 2013, 16:56
Crima care a îngrozit România. Ioan Luchian Mihalea, povestea unei vieţi curmate prea devreme VIDEO

Ani la rând, file întregi au fost acoperite cu cerneală. De mai bine de 20 de ani, neîncetat se rescrie istoria unei vieţi, a unui artist de neegalat. Cuvintele sunt sărăcăcioase şi parcă prea netrebnice pentru a creiona în doar câteva rânduri cariera şi autenticitatea marelui artist Ioan Luchian Mihalea. A compus, a dirijat şi a reuşit să facă trecerea dintre vis şi realitate atunci când a format grupurile vocale Song şi Minisong, care au fost şi primele sale iubiri. Luchian Mihalea a reuşit timp de 42 de ani să afişeze o imagine aproape perfectă, văzută atât în lumina reflectoarelor, cât şi pe micul ecran.

În anul 1993, un mic detaliu reuşeşte însă să frapeze o ţară întreagă. Expertiza medico-legală desfăşurată în urmă decesului scoate la iveală cel mai mare secret al artistului. Orientarea sa sexuală, care este în timp pusă sub semnul întrebării. În perioada comunistă, după cum bine ne aducem aminte, libertatea de exprimare era limitată, iar homesexualitatea se pedepsea aspru, cu închisoarea în cele mai multe dintre cazuri, iar lumea nu era încă pregătită să audă un aşa adevăr. Teamă de a nu fi judecat l-a împins oare pe Ioan Luchian Mihalea să păstreze tacearea ani la rând? A reuşit marele lui secret să îi aducă în cele din urmă brutalul sfârşit?

Citeşte şi REVOLTĂTOR. Unul dintre asasinii lui Ioan Luchian Mihalea ar putea fi pus în libertate

Văduva artistului neagă însă şi afirmă cu tărie că totul a fost doar o minciună scornită de presă vremii. Dacă au fost doar zvonuri aruncate la întâmplare sau dacă a existat pe undeva o umbră de adevăr, nu vom află cu certitudine niciodată. Ştim însă cu siguranţă un lucru: Ioan Luchian Mihalea a fost un artist complex, care din păcate şi-a găsit sfârşitul mult prea devreme.

Cea care îi poartă numele şi acum, după mai bine de 20 de ani de la crunta şi prematura lui dispariţie, a reuşit să păstreze cu sfinţenie ecourile iubirii lor. Adina a refuzat să se recăsătorească. Pentru ea nu va exista un alt bărbat cu un suflet ales, aşa cum a fost Oanţă.

Mihalea s-a căsătorit cu o fată din Song

S-au cunoscut în anul 1977, când Adina a intrat în grupul Song. Dragostea s-a înfiripat însă între cei doi mult timp mai târziu. Aproape 13 ani au trecut până când Adina şi Oanţă au spus DA, iar nunta a fost făcută în secret. Au plecat la Piteşti, au fost doar ei doi, nu au existat poze şi nu a fost prezent nici măcar un martor. Există însă un regret. Adina nu a îmbrăcat niciodată rochia de mireasă. Moartea subită a artistului l-a adus, într-adevăr, pe Mihalea în biserica, din păcate pentru a fi condus pe cel din urmă drum. Cu toate acestea, Adina poartă şi în ziua de astăzi cu multă credinţă inelul primit de la artist, un însemn nemuritor al iubiri lor.

Cu trecerea anilor, Adina a găsit cumva puterea de a merge mai departe. Iubirea pe care nu a avut timp să i-o dăruiască lui Oanţă, care a fost smuls din ghearele vieţii, i-a dăruit-o aşa cum a ştiut mai bine lui Ionuţ. A văzut lumea prin ochii lui Ionuţ, sau prin cei a lui Oanţă, aşa cum îi place de cele mai multe ori să spună.

Ionuţ era obişnuit la vârsta de 4 ani să audă poveşti din cărţile pentru copii, însă viaţa i s-a schimbat radical încă din primii ani. A aflat de la televizor că tatăl lui a murit şi era deja mult prea târziu ca Adina să născocească o poveste.

A rămas doar cu amintirile despre tatăl lui, amintiri găsite în memoria mamei sau a celor care l-au întâlnit şi iubit pe Ioan Luchian Mihalea. Şi aşa, uşor-uşor, Ionuţ a reuşit să imortalizeze personalitatea celui care i-a fost tată. Fragmente neclare şi confuze îi vin uneori în minte. Frânturi de imagini în care Mihalea venea acasă şi de fiecare dată îi aducea un cadou.

Alina Sorescu şi Dana Rogoz au debutat în Minisong

Din prea multă iubire pentru copii şi pentru talent, Ioan Luchian Mihalea în puţinul timp pe care l-a avut a reuşit cu grupurile vocale Song şi Minisong adevărate performanţe. Au avut numeroase turnee, au fost pe aproape toate scenele ţării şi în străinătate, se pregăteau chiar de un adevărat turneu în America, dar moartea artistului a schimbat totul.

Song şi-a schimbat în timp numele în Sound şi au reuşit să meargă mai departe. În schimb Minisong a dispărut, au rămas doar două nume cunoscute şi astăzi,  Dana Rogoz şi Alina Sorescu. Alina Sorescu a fost cea mai mică componentă a grupului Minisong. Avea doar 4 ani atunci când l-a întâlnit prima oară pe Mihalea. Îşi aminteşte şi astăzi cu emoţie ziua în care a vorbit prima oară cu cel care i-a fost mentor. Perioda Minisong a marcat-o.

20 de ani de la moartea lui Ioan Luchian Mihalea nu au trecut în zadar. Ne-a rămas drept mărturie opera sa şi, cel mai important, au rămas oamenii care duc mai departe cumva, tradiţia. Alina Sorescu a format un atelier de muzică şi creaţie care îi poartă numele, iar perioada Minisong trăieşte prin realizările Alinei Sorescu. Ei îi este dor de copilărie, de trupa Minisong, de Luchian Mihalea. Niciodată nu îl va uita pe cel care a încurajat-o şi a crezut în talentul ei.

Viaţa pentru Ioan Luchian Mihalea şi-a încheiat cursul pe data de 29 noiembrie 1993. Oanţă, aşa cum îi spuneau prietenii, se odihneşte în cimitirul Bellu din Bucureşti.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!