Crima de la Oneşti, se reia ancheta: Şefii din Poliție, reaudiați în dosarul intervenției eşuate

Comisari-șefi care s-au ocupat de operațiunea „Teroristul de la Onești” vor fi reaudiați pentru a face lumină în cazul intervenției eșuate, ce a condus în final la moartea a doi oameni.
Filip Stan
05 sept. 2022, 21:17
Crima de la Oneşti, se reia ancheta: Şefii din Poliție, reaudiați în dosarul intervenției eşuate

Crima de la Oneşti. Gheorghe Moroșan, autorul dublului asasinat de la Onești, nu-și recunoaște crima. El susține că polițiștii sunt vinovați de moartea celor doi muncitori. Procurorul care instrumentează dosarul ce vizează intervenția polițiștilor în cazul dublei crime de la Onești a dispus reaudierea mai multor șefi din Poliție în legătură cu modul în care au gestionat situația.

„Moroșan a dat declarații halucinante și acuză o înscenare din partea poliției cum că polițiștii ar fi vinovați de moartea victimelor fiindcă i-ar fi confundat cu agresorii, iar la intrarea în apartament i-ar fi luat la bătaie. Pe scurt, nu recunoaște crimele”, transmite avocatul Adrian Cucliș.

„Dispun admiterea cererii formulate de către Societatea Civilă Profesională de Avocați ”Cuculis & Asociații”, cu privirea la reaudierea suspecților Alexandru Scurtu, Cristinel Andrieș, Adrian Claudiu Tuluc și Radu Andronic ca întemeiată”, a stabilit procurorul Marius Iacob.

Este vorba despre Alexandru Scurtu – şeful SIAS, comisarul-şef Cristinel Andrieş – şeful Poliţiei Oneşti la data faptelor, comisarul-şef Adrian Tuluc – adjunctul la comanda IPJ Bacău, cel care s-a aflat la comanda operațiunii „Onești”, şi comisarul-şef Radu Andronic – şeful SAS Bacău la data la care a avut loc tragedia.

Judecătorul Caius Lăzărescu a fost găsit fără suflare la domiciliul său. Avea 49 de ani şi a suferit un infarct
Printre factorii care au dus la eșecul operațiunii sunt modul de intervenție, maniera de documentare cu privire la autorul faptelor, angrenarea resurselor instituționale și coordonarea intervenției.

În perioada următoare urmează să se pronunțe un prim verdict în dosarul crimelor de la Onești. În ziua de 25 august, avocații și reprezentantul Parchetului și-au susținut pledoariile finale la Tribunalul Bacău, la judecata în primă instanță, în procesul lui Gheorghe Moroșan, „Teroristul de la Onești”, omul care a sechestrat doi muncitori care lucrau în fostul său apartamentul, apoi i-a măcelărit cu lovituri de cuțit.

„Moroșan a dat declarații halucinante și acuză o înscenare din partea poliției, cum că polițiștii ar fi vinovați de moartea victimelor fiindcă i-ar fi confundat cu agresorii, iar la intrarea în apartament i-ar fi luat la bătaie. Pe scurt, nu recunoaște crimele”, a scris avocatul Adrian Călin Cuculis pe pagina sa de Facebook.

Lovitură de proporţii în cazul dublei crime de la Oneşti. Gheorghe Moroşanu, principalul suspect, are COVID-19. Avocatul Adrian Cuculis: „Nu a putut fi adus de la penitenciar”

Au fost cerute daune materiale și morale de 12.000.000 de euro, iar Parchetul a fost de acord ca despăgubirile să fie admise în totalitate.

„Am solicitat ca Moroșan să fie condamnat la 30 de ani de închisoare. Parchetul a pus concluzii pentru condamnarea la 30 de ani pentru Moroșan și 13 ani pentru Aurelia Moroșan, soția acestuia. Pronunțarea urmează a fi dată peste 2 săptămâni”, mai spune avocatul Adrian Călin Cuculis.

În ziua de 1 martie 2021, doi muncitori în vârstă de 36 şi 52 de ani, care renovau un apartament în Oneşti, au fost ucişi de către fostul proprietar, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat. Bărbatul i-a sechestrat şi i-a legat pe cei doi în balconul locuinţei, apoi i-a înjunghiat repetat.

Poliţia a deschis focul pentru a intra în apartament, după ce negocierile dintre agresor şi forţele de ordine au eşuat, la capătul a mai bine de şase ore. Agresorul a fost rănit, fiind spitalizat.

Gheorghe Moroşan este judecat pentru lipsire de libertate, omor calificat şi tulburarea liniştii publice, în timp ce soţia acestuia, Aurelia Moroşan, trebuie să răspundă pentru complicitate la lipsire de libertate şi omor calificat.

Din cercetările ulterioare a rezultat că agresorul – Gheorghe Moroşan – avea asupra sa un cuţit cu lama de 27 de centimetri, spray paralizant şi 10 coliere autoblocante, cu care apoi şi-a imobilizat victimele. El a început să lovească victimele cu cuţitul, după ce unul dintre muncitori l-a lovit cu piciorul, conform procurorilor.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Obligatoriu pentru mașinile mai vechi de 12 ani din România
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Unt de casă. Rețeta cu două îngrediente
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Nu e permis pentru românii cu balcon la bloc. Asociația de proprietari trebuie să dea acord în scris
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Soldați ruși, în disperare, se adresează direct lui Vladimir Putin
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'