Surse din cadrul ANP au dezvăluit, pentru Gândul, că specialiștii în materie de boli mintale, dar și educatorii din sistemul penitenciar, îi acordă o mare atenție Magdalenei Șerban.
Deşinuta este sub tratament medicamentos permanent, pentru a preveni eventualele acte de violență, dar este implicată în mai multe activități educative, care au rolul s-o captiveze și să-i distragă atenția de la gândurile care au îndemnat-o să ucidă. Ca urmare, Magdalena Șerban participă, în mod regulat, la cursuri de geografie și istorie de la care – susțin sursele noastre – „nu are voie să lipsească”.
În același timp, asistă la discuții despre familie și despre cum ar trebui să fie, de fapt, relațiile normale dintre oameni.
Citeşte şi: Criminala de la metrou, păzită zi şi noapte de 3 colege. Motivul, HALUCINANT
În decembrie 2017, Magdalena Șerban, în vârstă de 36 de ani, bolnavă psihic, a ucis-o pe Alina Ciucu, o tânără care aștepta metroul în stația Dristor și pe care a împins-o în fața trenului, deşi nu o cunoştea şi nu avusese vreo altercaţie cu aceasta. Anterior, aceeași Magdalena Șerban a încercat să omoare o altă fată nevinovată, care a reușit, însă, să opună rezistență.
În timpul anchetei, medicii au stabilit că, în ciuda tulburărilor grave de comportament, femeia ucigașă a avut discernământ atunci când a comis faptele.
Pentru faptele sale, Magdalena Şerban a fost condamnată la închisoare pe viaţă, dar are dreptul să ceară liberarea condiţionată după 20 de ani.