Crin Antonescu cere PSD să-şi exprime poziţia faţă de proiectul Roşia Montană

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, copreşedinte al USL, a susţinut marţi că PSD trebuie să spună ce poziţie are faţă de proiectul Roşia Montană.
Romania TV
10 sept. 2013, 17:47
Crin Antonescu cere PSD să-şi exprime poziţia faţă de proiectul Roşia Montană

„Eu am comunicat şi ieri (luni – n.r.) şi mai devreme şi mai târziu, în cursul zilei, din ce motiv PNL nu votează acest proiect (al exploatării de la Roşia Montană – n.r.). Acum, eu sunt flatat de importanţa bruscă pe care grupul parlamentar liberal a căpătat-o. Cu alte cuvinte, dacă liberalii vor ceva, se face, dacă liberalii nu vor, nu se face. Pot să simplific puţin problema şi să întreb şi eu aşa: putem şi noi în ţara asta, în România, să ştim cel mai mare partid din ţară – cu cele mai mari grupuri parlamentare, cu primul-ministru – respectiv PSD, ce poziţie are în această chestiune? Susţine sau nu susţine acest proiect? Pentru că a nu spune nimic şi a da vina pe liberali dacă nu se face sau dacă se face nu mi se pare corect. Deci, noi am spus foarte clar, din motive pe care le-am expus, de ce votăm împotrivă”, a afirmat Antonescu, citat de Agerpres.

El a subliniat că îl interesează să afle ce poziţie are PSD, care este ‘partidul primului-ministru’, în ceea ce priveşte proiectul Roşia Montană.

„Dacă PSD este pentru, PNL nu a împiedicat cu nimic dezbaterea. Nu avem nici atâta putere şi nici asemenea apucături. Dezbaterea va avea loc în Parlament, în plen. Susţineţi-vă punctul de vedere. Dacă veţi avea sau nu majoritate, rămâne de văzut. Nu se poate să abandonaţi un proiect atât de important pentru că nu-l susţine un partid care nu are mai mult de 25% în Parlament”, a adăugat Antonescu.

Potrivit acestuia, nu a existat o decizie la nivelul Uniunii Social Liberale pentru susţinerea proiectului Roşia Montană.

„Am avut la nivelul USL o decizie că susţinem acest proiect? Sau am avut o declaraţie a preşedintelui PSD şi primului-ministru că domnia sa ca parlamentar nu susţine proiectul? Nu am avut nicio decizie, ci am avut o declaraţie şi anume că premierul, ca parlamentar, nu susţine proiectul”, a susţinut preşedintele PNL.

El a menţionat că nu este împiedicată continuarea dezbaterii pe respectiva temă de faptul că PNL a luat o decizie politică în această chestiune, amintind totodată şi că USL a spus în campania electorală că este împotriva proiectului Roşia Montană.

„Premierul, care a spus că în calitate de parlamentar votează împotrivă, când a auzit că şi noi votăm împotrivă, a declarat că nu mai are rost dezbaterea parlamentară. Fals! Dezbaterea parlamentară trebuie să aibă loc, indiferent ce decide un partid sau altul, mai ales că este vorba despre un partid care nu este majoritar”, a conchis Antonescu.

Liderul liberalilor a mai spus că poate înţelege că în campania naţională s-a spus Nu unui proiect, iar astăzi se spune Da, însă ar fi trebuit să se explice cetăţenilor ce anume a determinat schimbarea de poziţie.

„Chiar dacă o iniţiativă legislativă – că este a Guvernului, că este a vreunui parlamentar – are avize negative, ea vine în discuţie şi până la urmă votul plenului este suveran. Nimic nu opreşte dezbaterea pe Roşia Montană şi nimic nu opreşte ajungerea la un rezultat sau la un altul. Nu trebuie decât o majoritate. În locul PSD-ului, cu atâţia parlamentari, cu atâta forţă, cu primul-ministru, aş face eforturi sa încropesc o majoritate. Sugestie: cu respect, Partidul Democrat. Partidul domnului Băsescu, marele campion al Roşiei Montane. Dar ce-i aşa de greu?!”, a mai susţinut preşedintele PNL.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'