„Eu sunt un om religios, nu pot avea această pretenţie. Sunt creştin ortodox. Cred însă că statul trebuie să fie laic. Dacă aflu de cineva că e ateu nu sar cu pietre şi nu discut despre om ca şi cum ar fi bolnav. Dacă am ocazia, pot să încerc să pornesc activitatea evanghelizatoare pe lângă el şi să îi spun „totuşi, mai gândeşte-te, poate totuşi există Dumnezeu”. (…) Dar noi vorbim de un document prin excelenţă politic, făcut pentru toţi, pentru oameni de diferite religii, de diferite convingeri, inclusiv atei„, a declarat Crin Antonescu, joi seară, la Digi 24.
În ceea ce priveşte posibilitatea ca Biserica să aibă reprezentanţi permanenţi în Parlament, Antonescu nu crede că este „esenţial” ca ideea să fie pusă în practică.
„Se vehiculează ideea senatorilor de drept, în care, sigur, capii Bisericii Ortodoxe să figureze. Dacă vom avea senatori de drept, mi se pare firesc, nu? – preşedintele Academiei sau patriarhul să fie senator de drept. Nu ştiu dacă ideea aceasta va trece. Eu nu cred, cu toată preţuirea mea de conservator faţă de Biserica Ortodoxă, că e nevoie, că nu e esenţial dacă nişte lideri spirituali, dacă patriarhul, să spunem, sau mitropoliţii sunt membri în Senat sau nu, nu e esenţial. Dacă vor să joace şi joacă oricum un rol proeminent şi fertil în societate, asta o pot face fără să fie membri de partid„, a afirmat Crin Antonescu.
Liderul liberalilor crede că ar trebui ca în Constituţie să apară sintagma de „republică laică” pentru că aceasta ar clarifica o serie de lucruri. „Eu aş fi de părere să apară, pentru că acest lucru nu îngrădeşte cu nimic libertatea religioasă, libertatea de exprimare religioasă, în schimb garantează şi clarifică nişte lucruri”, a explicat Antonescu.
Vezi şi Ce face Crin Antonescu când ascultă discursurile colegilor VIDEO