„Această întâmplare tragică este, din punctul de vedere al unor instituţii, o catastrofă (…) Diagnosticul pe care-l putem pune, fără a fi specialişti în amănunte tehnice, e clar că lipsa a fost de coordonare, de comandă unică. Probabil că fiecare a avut sentimentul că e treaba altuia. Aşa îmi explic şi nonşalanţa domnului Stroe„, a declarat Crin Antonescu.
El a respins speculaţiile legate de faptul că ar fi negociat cu primul-ministru rămânerea în funcţie a unor miniştri liberali. „Nu am oprit pe nimeni să-şi dea demisia. În al doilea rând, dezmint categoric orice negociere sau pertractare politică în legătură cu acest subiect. M-am întâlnit cu primul-ministru ce m-a informat şi pe mine în legătură cu raportul şi cu deciziile pe care intenţionează să le ia. Am încredere în deciziile sale şi în acest raport. Dezmint orice speculaţie legată de o negociere, precum ‘Îl dai pe Radu Stroe afară, dai şi un ministru de la PSD’. Nu-i nimeni nebun, nu gândeşte nimeni în felul ăsta”, a spus Antonescu.
Preşedintele Senatului a spus că subiectul accidentului aviatic din Apuseni şi prestaţia unor miniştri liberali cu acest prilej vor fi discutate „cu toată exigenţa” în cadrul şedinţei Delegaţiei Permanente a PNL din 1 februarie. Când a fost întrebat dacă există posibilitatea ca la DP să se ceară demisia sau demiterea unor miniştri, Antonescu a răspuns: „Este posibil să existe astfel de propuneri şi de decizii”.
Pe de altă parte, Crin Antonescu a spus că nemulţumirile sale legate de unii miniştri vizează reacţia lor la accidentul aviatic, nu la activitatea lor în cabinetul Ponta, în genere. „În PNL, nici un ministru nu este prea preţios din punct de vedere politic pentru a fi ţinut acolo”, a mai spus liderul liberalilor.