Crin Antonescu, dezamăgit de traseul PNL. Pe cine consideră vinovat: „Intenționa să candideze la președinție fără aprobare. Trebuia să-și imagineze viitorul”

Crin Antonescu, fostul președinte al PNL, spune că e dezamăgit de evoluția partidului și că, din punct de vedere structural, nu arată bine în momentul de față.
Alina Costache
04 sept. 2024, 08:18
Crin Antonescu, dezamăgit de traseul PNL. Pe cine consideră vinovat: „Intenționa să candideze la președinție fără aprobare. Trebuia să-și imagineze viitorul”

Întrebat dacă declarațiile sale au legătură cu faptul că urmează alegerile, Crin Antonescu a răspuns afirmativ.

„Da, și pentru că într-un timp destul de scurt, dar important, totuși, pentru traseul Partidului Național Liberal, eu am fost profund dezamăgit și că mi s-a reproșat faptul că aș fi fost foarte prietenos ceva mai înainte, până să se facă listele europarlamentare, și cu domnul Ciucă, și cu conducerea partidului. Eu am fost prietenos. Sunt și acum la tine în emisiune. Când a fost ales domnul Ciucă, am spus „l-au ales, l-au ales”, au fost tancuri, chiar am folosit expresia asta. Înseamnă că n-au avut altă variantă. Am spus că vine generalul, foarte bine, să vină, ce dacă a fost militar? Nu văd un impediment în asta. Dimpotrivă, ar putea avea niște atuuri, dar toate astea erau însoțite de un „dacă”. Iar la sfârșitul acestui ciclu prezidențial, pentru că el a marcat, evident, evoluția PNL-ului, mi se pare că lucrurile stau destul de trist acolo structural, nu din cauza candidaților”, a spus Crin Antonescu în emisiunea Marius Tucă Show.

Citește și Marcel Ciolacu a dezvăluit care a fost materia care i-a dat cele mai mari bătăi de cap în școală: „Am fost corigent o singură dată în viață”

Crin Antonescu îi arată cu degetul pe cei care au dus spre decăderea PNL

Istoria PNL e legată strâns de cele două mandate ale președintelui Klaus Iohannis, iar partidul a avut o serie de avantaje în acești ani.

„Partidul Național Liberal a avut o istorie, inevitabil legată de cei 10 ani de președinție ai lui Klaus Iohannis. Ei au avut din această situație istorică, avantaje considerabile. Totuși, ne gândim că PNL-ul a dat trei prim-miniștri fără să câștige vreodată alegerile. A avut guverne, chiar guverne în care a fost dominant. În momentul actual, este la guvernare, în continuare, aproape într-un fel de paritate cu PSD-ul care în Parlament e mult mai puternic. Deci au fost avantaje”, a subliniat Crin Antonescu.

Crin Antonescu consideră că vinovat pentru direcția greșită în care a luat-o PNL este Ludovic Orban și alți oameni care și-au pus interesele personale în fața intereselor partidului.

„Un partid serios trebuie să-și definească viitorul. Pentru că partidele, în principiu, trăiesc mai mult decât chiar fondatorii lor, mari personalități și chiar președinții lor aleși, cum a fost cazul domnului Iohannis cu ceva vreme în urmă. Au fost niște tulburări, niște congrese de pomină prin PNL. Dat jos Orban, adus Cîțu. Dat jos Cîțu, nici nu mai știu de ce, că trebuia dat jos. (Ludovic) Orban, care nu mai e de mult prietenul meu politic și pe care îl socotesc vinovat de multe lucruri din traiectoria greșită a PNL-ului. Înțeleg acum de ce, pentru faptul că intenționa să candideze la președinție fără aprobare. Florin Cîțu nici măcar n-a spus asta. Nu știu de ce a fost schimbat. Ok, a venit domnul Ciucă. Acum PNL-ul, când a făcut aceste alegeri, trebuia să-și imagineze viitorul”, a precizat Crin Antonescu în cadrul emisiunii Marius Tucă Show.

Citește și Marcel Ciolacu l-a demolat pe Mircea Geoană în direct la România TV: „Cum ești independent?! Ți-ai făcut partid, ai candidat partidul tău, ai adunat pe toți care nu și mai găsesc loc în alte partide”

Spynews
”De când se trezeşte...” Ce părere avea Adrian Minune despre ginerele său, înainte să se despartă de Karmen Minune. Manelistul, declarații despre Bogdan Căplescu
Bzi.ro
Irina Loghin a ajuns la poliție! „Sunt extrem de supărată și întristată!”
Fanatik.ro
Un nou aeroport în apropiere de București! Unde ar urma să fie construit: “Avem studiul de prefezabilitate gata”
Capital.ro
Elena Udrea suferă cumplit. Anunțul devastator făcut de Adrian Alexandrov: Știe!
Playtech.ro
WOW ce schimbare totală! Păpușa de la Glina e de nerecunoscut ACUM. Dumnezeule, cât e de frumoasă
DailyBusiness
Sprijin major pentru români! Se dau GRATIS 100.000 de euro pe an
Adevarul
Avram Iancu - anii de umilință ai eroului moților. De ce spunea: „Eu nu-s Iancu, sunt numai umbra lui. Iancu e mort”
Spynews
Nu mai există șanse de împăcare! Perneș de la Mireasa vorbește despre despărțirea de Sabrina! De ce s-au separat și cum trebuie să fie viitoarea lui iubită
Spynews
Ce era în plicul de pe sicriul prințesei Diana pe care Harry a scris "mami"
Evz.ro
Mireasa, sezonul 10. Băieții, despre seriozitatea fetelor din competiție: Aparențele înșală
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Fiica lui Adrian Minune divorțează! Karmen a dat vestea în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Angela Similea a împlinit 78 de ani recent, uitată de toată lumea. Cum arată acum
Playsport.ro
Cristiano Ronaldo și Georgina, așa cum nu au mai fost surprinși niciodată! Ce au făcut pe un iaht de lux, în larg, când credeau că nu-i vede nimeni
kanald.ro
Pisica Vasi ar fi fost găsită! Oana Zăvoranu intervine, și ea, în cazul mascotei aeroportului Otopeni: „Mă doare sufletul! Nu există legi care să protejeze animalele”
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii care stau la casă. La ce distanță trebuie pus coșul de fum față de casa vecinului
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
"Ea era rece, moartă, iar el abia respira" Ana Maria a murit în beci, lângă soțul ei, din cauza monoxidului de carbon emanat de mustul în fermentație. Cei cinci copii ai soților au ajuns în grija statului
substantial.ro
Atacuri devastatoare asupra orașelor Liov și Krivoi Rog: Zeci de victime raportate
MediaFlux
Donald TRUMP RECUNOAȘTE acuzațiile FEDERALE! Ce se întâmplă cu CANDIDATURA sa pentru CASA ALBĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...