”E un conflict clasic între doi politicieni importanți. Eu am aflat, în chestiunea numirilor de la Parchete, într-o discuție ce a avut loc la mine în biroul de președinte al Senatului. Victor Ponta ne-a spus că dorește ca ministrul Justiției să facă aceste propuneri. Cea care reținea atenția era doamna Kovesi. A enunțat 3 nume, cu sau fără bilețel, i-am spus clar că nu e bine, că e bine ca ministrul Justiției, Mona Pivniceru, să continuie procedurile de concurs discutate la Bruxelles. Liviu Dragnea era de față, dar nu știu dacă. Eduard Hellvig a fost și el prezent, era secretar general al PNL. Noi am refuzat, ministrul Justiției și-a dat demisia.
Citeşte şi: Victor Ponta: Eu credeam că m-am înţeles cu domnul Dragnea, susţin Guvernul, susţin PSD, nu-l susţin pe el
Uneori îl simțeam mai aproape pe Liviu Dragnea, un pic mai radical, un pic mai dispus la bătaie politică. Am avut încredere în amândoi. Mi-am schimbat părerea în urma unor decizii luate de Ponta, după episodul cu numirile procurorilor și cu pactul de coabitare. Eu m-am pronunțat împotriva semnării pactului de coabitare, am încercat să-l convig pe Ponta să nu-l semneze. Traian Băsescu a vrut să semneze acel pact cu noi, dar a putut doar cu el.
A venit Traian Băsescu la Senat, într-o discuție la care era și Ponta, și Dragnea, pe subiectul procurorilor. Era o discuție generală, nici Băsescu nu știu dacă susținea niște nume. I-am spus și atunci că ministrul Justiției să fie lăsat să parcurgă toate procedurile până la capăt.
Ponta nu a ținut cont de argumentele mele, părea foarte hotărât și de atunci s-au schimbat regulile comportamentului dintre noi. Evoluția lui Victor Ponta e o pierdere pentru politica românească. Crin Antonescu și PNL nu au trădat proiectul și sensul USL. Ar fi trebuit să rup proiectul USL la pactul de coabitare.”, a spus Crin Antonescu la un post de televiziune, conform stiripesurse.