Crin Antonescu, dezvăluiri neașteptate despre cum se iau deciziile în PNL privind candidatul la prezidențiale: „Avea de ales, existau variante, oameni care să fie puși în discuție împreună cu Ciucă”

Crin Antonescu, fostul lider PNL, spune că e sigur că Nicolae Ciucă va fi candidatul liberalilor la alegerile prezidențiale, deci precizează că puteau fi făcute alegeri mai bune.
Alina Costache
30 iul. 2024, 18:42
Crin Antonescu, dezvăluiri neașteptate despre cum se iau deciziile în PNL privind candidatul la prezidențiale:

Crin Antonescu e de părere că nu s-a procedat corect fiindcă nu a existat nicio dezbatere înainte de desemnarea lui Nicolae Ciucă la prezidențiale. Toți liberalii au fost puși în fața faptului împlinit și e posibil ca electoratul să taxeze acest lucru.

Crin Antonescu a făcut dezvăluiri și despre apelurile celor din PNL ca USR să-l susțină pe Ciucă la prezidențiale și despre cele ale USR care fac apel la PNL să o susțină pe Lasconi.

”În ce privește PNL și USR, avem de-a face cu electorate care nu merg după recomandarea partidului în turul 2, adică acolo e vorba de oameni cu un anumit nivel de… și cu opțiuni destul de puternice și nu cred că primul argument în decizia lor va fi ce recomandă partidul. În turul 2 cred că va depinde în primul rând de personalitatea candidatului, nu de structura de partid și susținerile care se anunță dintr-o parte sau alta”, a declarat Crin Antonescu.

Citește și Rareș Bogdan, reacție după întâlnirea la restaurant dintre Ciolacu și Geoană: „Este o reuniune a social-democraţilor care au aceeaşi simţire”

Politicianul nu știe dacă alegătorii ar fi interesați să urmărească dezbateri între candidații la prezidențiale.

”Ar fi jenant să nu avem dezbateri între principalii candidați. Am sentimentul că cel puțin marile partide preferă să evite o discuție pe fond, preferă să clameze mereu forța lor organizatorică și consideră că atâta e suficient. Eu, ca simplu alegător, consider că nu e suficient. Mie nu-mi spune nimic faptul că un candidat al PSD, sau PNL, sau USR se prezintă ca atare. Eu am nevoie să știu și e democratic să știu cum vede fiecare dintre aceste persoane viitorul României, mai ales că suntem într-o perioadă foarte complicată. Deci dacă partidele mari și candidații lor vor alege să tacă, să evite dezbateri, să nu producă idei în această campanie, asta va fi în detrimentul alegătorilor și cred că s-ar putea să fie cumva amendată de cei care sunt interesați”, a explicat fostul lider PNL.

În ceea ce-l privește pe Nicolae Ciucă, Antonescu e sigur că va fi candidatul PNL la prezidențiale, cu toate că partidul avea și variante mai bune.

”PNL-ul avea de ales, existau variante, oameni care să fie puși în discuție împreună cu dl Ciucă și să se cântărească. Eduard Hellvig e un nume, Bolojan putea fi alt nume. Aș putea da alte nume, dar mă opresc aici, ca să nu generez alte discuții. Din nou, e decizia PNL și e important ca acum dl Ciucă să ne dea viziunea sa, elementele acestei viziuni și soluțiile. Ar fi fost normal s-o facă dinainte sau în partid să existe această discuție între mai multe variante. N-a fost așa, e problema partidului. Problema alegătorilor e că au nevoie, au dreptul la o ofertă consistentă”, a mai spus el.

Citește și Marcel Ciolacu şi Mircea Geoană, cină de taină după replicile contondente din ultima perioadă. Victor Ponta: „Nici dacă mă tăiați și îmi puneți sare pe tăieturi n-o să povestesc de la o întâlnire privată”

Spynews
David Popovici a vorbit despre relația pe care o are cu Taisia, iubita lui: „Mă face să nu mă simt vinovat”
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
Cum a fost țepuit un român în Turcia: ”Ce era să fac? Să mă iau la bătaie cu ei?!”
Capital.ro
Intră banii în conturile românilor. Au început plățile. Cine va primi 1.500 de euro
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT. Imagini de senzație cu vedeta la 45 de ani. Arată FABULOS
DailyBusiness
Noua înşelătorie care face ravagii în România. „Au luat câte 200.000 de euro de la Guvern”
Adevarul
Cine este Alfred Bulai, cunoscutul analist politic aflat în centrul unui scandal sexual
Spynews
Țara de vis în care să vă petreceți anii de pensie. Serviciile medicale sunt gratuite și se află în topul statelor cu un nivel de trai avantajos
Spynews
David Popovici luptă pentru aurul olimpic și la 100 de metri. Programul de marți al românilor la Jocurile Olimpice de la Paris
Evz.ro
Locul din România în care te naști din nou. Tot stresul se elimină pe aceste meleaguri
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Florin Salam, primele declarații după ce Roxana Dobre și-a luat copiii și s-a mutat la mama ei: 'N-are rost!'
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
Tragedie pe DN7 din Arad: Un tânăr de 22 de ani a murit pe loc după ce prietenul său de 18 ani a intrat în coliziune frontală cu un TIR
Capital.ro
Interdicție pentru proprietarii de câini din România. Îți face direct dosar penal
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum își apară fiul după tragedia provocată: „Dumneavoastră nu ați fost începător?”
substantial.ro
Noi furtuni solare ar putea provoca furtuni geomagnetice cu aurore boreale
MediaFlux
PENSIE 2024. PENSIONArII avantajați de formula de calcul.
Shtiu.ro
Curiozități despre David Popovici, omul-anfibie. Ce înălțime și ce obiceiuri are sportivul?