Crin Antonescu îl nimicește pe Nicolae Ciucă: „PNL este pândit de ridicol din cauza campaniei cu cartea. Nu se potrivește cu imaginea de scriitor și eseist”

Crin Antonescu, fostul lider PNL, l-a atacat dur pe Nicolae Ciucă, precizând că PNL este ”pândit de ridicol din cauza campaniei cu cartea” și că Nicolae Ciucă ”nu se potrivește cu imaginea de scriitor și eseist”.
Alina Costache
14 aug. 2024, 16:54
Crin Antonescu îl nimicește pe Nicolae Ciucă:

”PNL este pândit de ridicol, ridicolul vine din această campanie cu cartea. Domnul Ciucă, un om cumsecade și care nu e un măscărici, nu se potrivește, chiar dacă va scrie un bestseller sau încă zece, nu se potrivește cu imaginea de scriitor și eseist. Tot ce sper e ca această carte, dacă apare, să nu fie secretizartă și ea, e destinată publicului. Campania este total neinspirată și duce spre ridicol. În politică, ridicolul ucide, mai bine ești corupt decât ridicol”, a spus Crin Antonescu.

În plus, în opinia fostului liberal, cei patru lideri din conducerea PNL sunt ”niște semidocți” și numai niște semidocți ”puteau să gândească o campanie pe performanțele literare ale domnului Ciucă”.

”Știu că mi se va spune Iohannis. Dar fiecare pe limba lui piere. Președinții intră în istorie”, a mai spus fostul lider PNL.

„Alegătorii s-au mai maturizat, timpul a trecut. Politicienii par a se infantiliza”, a adăugat Antonescu.

Citește și Vești extraordinare pentru pensionarii români. Ministrul Boloș a făcut anunțul: „Este o perioadă istorică”

„Pesediștii își văd de treaba lor și nu pot rezolva problema mea. Adică un președinte de dreapta, un discurs, un proiect politic. Dar își pot rezolva problema lor – președinte de stângă după 20 de ani de președinte de dreapta”, a mai susținut fostul lider PNL.

Crin Antonescu a mai spus că nu se poate pune problema de ruperea guvernării acum. Domnii de la PNL știu că vor rămâne cu jumătate din primari. Se înjură guvernarea, dar nu se rupe. (…) Nici PSD n-are interes să rupă guvernarea. PSD-ului i-a priit, după cum s-a văzut la locale și după cum se vede în sondaje”.

Crin Antonescu a mai spus că pe Nicolae Ciucă nu îl prinde deloc imaginea de scriitor și eseist și că acest lucru dăunează PNL.

„Poți să ai un candidat care nu intră în turul doi, dar care îți consolidează poziția. (…) Domnul Ciucă e prezentat ca scriitor și eseist. Nu suntem în comedie. Prezintă-l ca general, cu un discurs apăsat…. Dl Ciucă e un domn cumsecade, anturajul strică”, a mai declarat Antonescu.

„Dacă asta e tot ce poate să lase dl Iohannis PNL-ului și României, e cazul ca PNL și România să caute altceva”, a subliniat Crin Antonescu.

„Am avut în vedere asta când i-am numit semidocți, le scapă această dimensiune. În țara asta există oameni care au cultura cititului. Aventură lilterară, aventură editorială. Consilieri sigur că există, dar nu asta mai e problema. Noi nu de o carte ducem lipsă, domnul Ciucă nu e acolo ca să scrie cărți. Domnul Rareș Bogdan care a citit mii de cărți, mai multe decât Ciolacu. Sunt oameni cu capacități, ne aducem aminte de Iorga”, a precizat acesta.

„Am spus că toată această candidatură este o formă de impostură dar impostorua aparține celor 3-4 oameni”, a spus Antonescu.

Un candidat pentru prezidențiale mai potrivit ar fi Hellvig sau Bolojan, a mai spus Antonescu, precizând că e nevoie să ai cunoștințe, o anumită cultură, anumite trăsături de personalitate pe care „eu cred că Hellvig le are”, inclusiv „relaționările pe care un fost șef de seviciu le are” și „poate de asemenea să dezvolte o componentă de relații externe”.

„Hellvig avea aceste atuuri, Ilie Bolojan este un om despre care 70% dintre oamenii din politică știm că n-am mai discuta despre reducerile bugetare, că s-ar face”, a mai susținut Antonescu.

„Mircea Geoană cred că admitem cu toții că la capitolul experiență politică de acest tip, competență în relații externe, nu cred că avem aici ce discuta. (…) E clar că Geoană este ținta unor campanii, ceea ce mă face să mă gândesc că totuși are o șansă”, a declarat Crin Antonescu.

Citește și Premierul Marcel Ciolacu confirmă majorarea pensiilor. Aproape 4 milioane de vârstnici vor primi bani în plus de la 1 septembrie

Spynews
TikTokerul Alin s-a întors la mama fiicei sale după despărțirea de Dana Badea. A recunoscut, cu ochii în lacrimi, că a iubit-o mereu pe Sibel: „A fost viața mea, credeți-mă” / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Peștele bun și ieftin care relaxează vasele de sânge. Previne apariția bolilor la inimă și se găsește în orice magazin
Capital.ro
Mașinile interzise din 24 august. S-a decis în România: Interes național
Playtech.ro
ȘOC! Mariana Bitang a AJUNS de nerecunoscut! Doamna gimnasticii românești e SCHIMBATĂ total
DailyBusiness
Mii de pensii AR PUTEA FI GREȘITE! Anunț de ultimă oră pentru toți pensionarii
Adevarul
Românii nu au dreptul la o moarte demnă. Medic: Ne trebuie testament medical. Pacient: Dumnezeu ne-a dat viață, Dumnezeu ne-o ia
Spynews
Ema Uta, ținta hackerilor! Fosta iubită a lui Alex Bodi cere ajutor de urgență / FOTO
Spynews
Marina Almășan, primul interviu după problemele pe care le-a avut cu fostul iubit, Georgică Cornu: „Să îmi mai spăl puțin creierul”. Destinația în care a plecat vedeta TVR
Evz.ro
Marea reclaculare. Detalii importante de ultimă oră pentru pensionari, de la Poșta Română
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
BREAKING | Ioana, o tânără de 18 ani din Suceava, și-a pus capăt zilelor. Fata ar fi avut o idilă cu șeful Poliției din Broșteni
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
Cât costă o porție de hamsie pe litoralul Mării Negre, în minivacanța de Sfânta Maria! Prețurile nu sunt deloc mici
Capital.ro
Durere pentru Elena Udrea. Adrian Alexandrov i-a rupt inima în două
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Moartă la 32 de ani după ce medicii i-au ignorat simptomele! De ce boală suferea, de fapt
substantial.ro
Digi FM finalizează cu succes ediția Untold 2024, atrăgând 300.000 de vizualizări pe social media
MediaFlux
ACCIDENT AVIATIC! 2 AVIOANE s-au BUȘIT în ZBOR
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...