Antonescu, ATAC DUR la Tăriceanu: Ar trebui să se retragă din politică. E un fugar DECĂZUT şi o SLUGĂ a PSD

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus că, cel puţin până luni, Călin Popescu Tăriceanu nu poate fi considerat membru PNL deoarece înscrierea sa va trebui validată de conducerea organizaţiei în care s-a înscris. De asemenea, Antonescu i-a recomandat lui Tăriceanu să se retragă din politică, caracterizându-l pe acesta drept "o slugă a PSD".
Filip Stan
22 mai 2014, 11:06
Antonescu, ATAC DUR la Tăriceanu: Ar trebui să se retragă din politică. E un fugar DECĂZUT şi o SLUGĂ a PSD

Când a ai fost preşedintele unui mare partid şi prim-ministru, când eşti preşedinte al Senatului şi nu este clar despre tine dacă eşti sau nu membru al unui partid şi care anume, asta este o dovadă a faptului că ai ajuns într-o situaţie în care ar trebui să te retragi din politică”, a spus Crin Antonescu, răspunzând unei întrebări legate de statutul de membru al PNL al fostul premier.

Antonescu a amintit că Statutul PNL prevede ca cererile de înscriere să se facă în organizaţiile locale, urmând ca biroul respectivei organizaţii să se pronunţe dacă îl acceptă sau nu pe cel care a făcut cererea.

Din punctul meu de vedere, chiar dacă sunt un bun creştin şi cred că orice oaie rătăcită trebuie primită la locul ei, în cazul domnului Popescu Tăriceanu, care face această fază a decăderii sale politice tot pus de pesedişti şi la ordinele lor, sigur că nu aş lua în seamă această cerere de reînscriere. Poate că la Satu Mare, acolo unde se întâmplă nişte lucruri ciudate, cu domnul Silaghi…, să fie reprimit. Despre toate aceste înscrieri, multe, şi de validarea lor ne vom ocupa după alegeri”, a afirmat Antonescu.

Acesta are totuşi o nelămurire legată de reîntoarcerea lui Tăriceanu şi a cerut ajutorul jurnaliştilor. „À propos, l-a luat şi pe Ilieşiu sau vine cu mâna goală? L-a lăsat dobândă pentru cât a stat la PSD? Asta nu s-a precizat...”, a spus Antonescu ironic făcând referire la unul dintre puţinii liberali care au plecat din partid odată cu Tăriceanu.

Întrebat dacă îi este teamă că Tăriceanu ar putea exploata situaţia internă a PNL de după alegeri pentru a provoca un Congres care să-l readucă la cârma partidului, Antonescu a răspuns negativ. „Credeam că în ultimii ani s-a dovedit limpede că nu mi-e frică de congrese pe care le-am iniţiat tot în urma unor febre de presă (…) PNL nu are nevoie în acest caz de un fugar decăzut, de o slugă a PSD-ului ca să ne facă el Congres. Credeţi-mă!„, a afirmat preşedintele PNL.

Citeşte şi PNL nu-l vrea pe Tăriceanu. Pocora: Şeful PNL Satu Mare nu acceptă primirea acestuia în partid

Aflat joi la Satu Mare, Tăriceanu a anunţat că acceptă propunerea preşedintelui PNL Satu Mare, Adrian Ştef, de a se înscrie în organizaţia municipală a PNL şi de a redeveni astfel membru al formaţiunii liberale.

„Ideea de a reveni în PNL este ideea la care m-am gândit şi mă frământă de multă vreme. Vă spun sincer că nu stau pe gânduri şi accept”, a spus Tăriceanu, citat de Agerpres.

Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din PNL la sfârşitul lunii februarie pentru că nu a fost de acord cu ieşirea PNL de la guvernare şi ruperea USL, iar la începutul lunii martie a fost ales în funcţia de preşedinte al Senatului susţinut de grupurile PSD, PC şi UDMR.

Într-o „scrisoare deschisă către liberali”, de la începutul lunii mai, Călin Popescu Tăriceanu arăta că el crede că „prezenţa PNL în Guvernul USL e mandatul pe care alegătorii l-au dat în 2012” şi că direcţia pe care o va urma PNL trebuie decisă în cadrul unui Congres extraordinar organizat imediat după alegerile din 25 mai.

El menţiona că, „în urma discuţiilor avute în ultimul timp cu mulţi colegi liberali”, crede în necesitatea unei componente liberale în actul de guvernare. Tăriceanu opina de asemenea, în această scrisoare deschisă că „sunt vremuri complicate” pentru PNL, dar şi pentru conducerea acestuia, că „este clar că s-a pierdut busola” şi că „asistăm la instaurarea haosului la nivelul conducerii actuale”.

Spynews
Cine este Anca Surdu, noua iubită a lui Denis Alibec. Tânăra este campioană mondială și europeană la gimnastică | GALERIE FOTO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ce a pățit un român care a plătit 2000 de euro pentru o vacanță all inclusive în Turcia: “Practic sunt degeaba”
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 24 iulie
Playtech.ro
Zodiile care pot câștiga sume colosale de bani începând din 25 iulie 2024. Norocul e de partea lor
DailyBusiness
Românii vor avea parte de noi zile libere de la Guvern!
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Antilia, cea mai scumpă casă din lume, valorează 2 miliarde de euro. Cum arată locuința magnatului indian Mukesh Ambani | FOTO
Spynews
Ultima dorință a lui Andrei Versace înainte să moară. Cu cine a vorbit în acea zi
Evz.ro
Laura Lavric ar fi lovit un coleg la o nuntă. Autoritățile anchetează situația
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Start la Programul Rabla Plus: De ce nu pot toți românii să acceseze acest program? Anunțul făcut de Administrația Fondului de Mediu
Capital.ro
Simona Halep a suferit cumplit. Adevărul despre divorțul de Toni Iuruc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Un psihopat''- Bunica și mătușa Dianei, tânăra ucisă cu toporul de soț, mărturisiri șocante
substantial.ro
Erupția Vulcanului Etna Anulează Zeci de Zboruri și Implică Devieri pe Aeroporturi
MediaFlux
DOLIU IMENS! Din păcate A MURIT ASTĂZI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!