„Nici măcar în 1946, când România era sub ocupaţie sovietică, comuniştii nu au avut curajul să se prezinte în alegeri decât sub masca unei coaliţii, alegeri pe care oricum le-au furat. Avem de-a face, peste decenii, cu aceeaşi tentativă de fraudă morală masivă a unei forţei politice cu aspiraţii totalitare„, a declarat Crin Antonescu.
Acesta susţine că Tăriceanu este folosit pe post de marionetă a PSD pentru ca Victor Ponta să se legitimeze în faţa electoratului. „Călin Popescu Tăriceanu, oricât de poleit ar fi în livreaua roşie furnizată de către PSD, nu poate avea pretenţia că-i liberal sau de dreapta (…) Victor Ponta nu are nici măcar acum curaj să spună cine este cu adevărat. A simţit mereu nevoia de a se legitima cu altcineva. Înainte cu Antonescu, acum cu dl. Tăriceanu”, a spus fostul preşedinte al PNL
„USL 2.0 este o minciună enormă, este o ameninţare pentru că până şi atunci când eşti aproape să câştigi, tot simţi nevoia să înşeli, tot simţi nevoia să minţi…„, a conchis Crin Antonescu.
Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC şi PLR au semnat, vineri, declaraţia politică de constituire a Uniunii Social-Liberal 2.0.
Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD, a deschis ceremonia de semnare a declaraţiei. „Un mesaj pentru cei 7,4 milioane de români care, cu votul lor, au spus că vor să se încheie un regim odios, un mesaj pentru românii oprimaţi de guvernul Boc-Băsescu, pentru cei rămaşi în acei ani fără locurile de muncă, pentru cei care la alegerile din 2012 au votat USL: Suntem azi aici pentru a garanta că obiectivele programulu social şi economic al USL continuă. USL s-a oprit pentru puţin timp, dar toate obiectivele au fost continuate de guvernul Ponta”, a spus Dragnea.
El a fost urmat de preşedintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu: „La aceste alegeri prezidenţiale, avem un candidat ce are de departe prima şansă să devină preşedintele României. Victor Ponta are nevoie de o forţă politică solidă în spatele lui. Împreună am discutat în aceste zile şi am convenit să refacem USL care să aplice politici orientate către piaţă, să punem în valoare individul, iniţiativa şi creativitatea lui, dar să nu neglijăm reposansabilitatea socială. Formula reprezintă un echilibru foarte bun între politicile liberale şi cele social-democrate şi reprezintă o soluţie pentru viitor”.
Victor Ponta a luat şi el cuvântul: „Pe 5 februarie 2011 am fost unul dntre cei care au semnat pactul de înfiinţare al USL. Indiferent unde voi fi, voi fi mândru că am participat la cel mai important proiect politic pentru România, USL. În această seară sunt încă mai bucuros pentru că în 2010 dl. Traian Băsescu a spus că niciodată nu se va face USL, şi s-a făcut. Azi Klaus Iohannis a spus că USL a murit. Mie mi se pare că suntem foarte vii. Şi asta pentru că USL nu a fost un proiect făcut pentru nişte oameni, pentru ca unul, cinci, zece dintre noi să aibă anumite funcţii. Am avut două promisiuni esenţiale: să punem capăt unui regim politic nu doar al lui Traian Băsescu, ci şi al lui Blaga, Ungureanu, Anastase, Boc, pe care acum îi vedem sperând să revină la putere într-un fel sau altul. Aici le spun tuturor românilor care au crezut în proiectul USL că vom face o Românie puternică, aşa cum am promis”.