Crin Antonescu s-a arătat deranjat că Ponta a invocat „stilul deja clasic” referitor la jocul la offside al PNL. „Victor Ponta vorbeşte cu prea multă uşurinţă şi despre stil şi despre clasicism. Nu îmi aduc aminte să-l fi lăsat vreodată în offside cu ceva pe care ne-am înţeles”, a declarat Crin Antonescu.
El a menţionat că Legea minelor a căzut din cauza absenţelor din rândul parlamentarilor USL, deopotrivă liberali şi social-democraţi. „La Legea minelor n-au votat nici toţi pesediştii, iar legea a căzut din cauza absenţelor: 50 de la PSD şi vreo 20 şi ceva de la PNL. Nu a lăsat nimeni pe nimeni în offside”, a argumentat Antonescu.
În ce priveşte modificările la Codul Penal şi Legea amnistierii, liberalul a spus că nu a existat un acord în cadrul USL pe aceste chestiuni. „I-am spus foarte clar că nu votăm Legea amnistierii, că nu am avut nici măcar o discuţie în USL pe Codul Penal”, a mai spus Antonescu
Urmăreşte LIVE declaraţiile lui Crin Antonescu.
Premierul Victor Ponta a declarat joi că presedintele PNL, Crin Antonescu, şi-a continuat „jocul la offside” şi în cazul proiectului legii minelor, dar ca de aceasta data „s-a lasat singur în offside”.
„Legea minelor a fost discutata în USL si de mine cu presedintele Antonescu. Eu am fost de acord, pentru a se mai evita discutiile politice, ca forma legii sa fie cea finalizata de catre colegii liberali, PSD nu intervine deloc pe lege, cum zic liberalii. Dupa care am vazut ca, în stilul devenit deja clasic, s-a jucat la offside. Mi se pare ca jocul lui Antonescu tot timpul de a lasa pe cineva în offside..acum s-a lasat singur în offside si nu câstigam nimic din chestia asta”, a spus Ponta.
El a apreciat că România trebuie să aibă neapărat o Lege a minelor.
Legea minelor a picat marţi în Camera Deputaţilor, neîntrunind numărul de voturi necesar pentru a fi adoptată, după ce a fost respinsă din acelaşi motiv la Senat. La votul de marţi din plenul Camerei, Legea minelor a întrunit 160 de voturi „pentru”, 105 voturi „împotrivă” şi 22 de abţineri. Fiind vorba despre o lege cu caracter organic, pentru adoptare erau necesare voturile favorabile a cel puţin jumătate plus unul din totalul deputaţilor, respectiv 204.