Criptomonedele se prăbuşesc. Bitcoin a pierdut peste noapte tot ce a acumulat anul trecut

Bitcoin este în cădere liberă. Criptomoneda a pierdut tot ce a câştigat anul trecut şi este la minimul ultimelor 16 luni.
Filip Stan
12 mai 2022, 12:16
Criptomonedele se prăbuşesc. Bitcoin a pierdut peste noapte tot ce a acumulat anul trecut

Bitcoin a scăzut joi la cel mai scăzut nivel din ultimele 16 luni, în timp ce prăbuşirea TerraUSD, un aşa-numit „stablecoin”, a evidenţiat presiunea de pe pieţele de criptomonede.

Cea mai mare criptomonedă din lume a coborât până la 26.970 de dolari, pentru a se situa la cel mai scăzut nivel din 28 decembrie 2020. În ultimele opt sesiuni, a pierdut o treime din valoarea sa, adică 13.000 de dolari.

Rusia interzice utilizarea și minarea de criptomonede. Bitcoin ar putea să se prăbușească sub 40.000 de dolari
Bitcoin a urcat în 2021 pentru a atinge maximul istoric de 69.000 de dolari în luna noiembrie a aceluiaşi an.

Traderii spun că declinul său recent oglindeşte prăbuşirile din acţiunile tehnologice, în condiţiile în care Nasdaq a pierdut 6,4% în această săptămână.

Emmanuel Macron deschide larg ușa pentru Bitcoin. Cea mai mare platformă de tranzacționare a fost autorizată în Franța. CEO este un chinez
Un alt factor în joc este prăbuşirea spectaculoasă a TerraUSD, cândva a treia cea mai mare stablecoin din lume, care a rupt legătura cu dolarul în această săptămână pentru a cădea până la 30 de cenţi americani, relatează Reuters.

Ether, a doua cea mai mare criptomonedă din lume, s-a prăbuşit joi cu peste 10%, ajungând la un minim de 1.833 de dolari, cel mai scăzut nivel din iulie 2021.

„Mi-am pierdut toate economiile”, a scris un membru al thread-ului de Reddit r/TerraLuna. „Am cumpărat LUNA la 85 de dolari, nu știu ce să fac mai departe”.

Criptomoneda LUNA a avut o creștere uriașă începând cu ianuarie 2021, când era 0,64 de dolari pe unitate. Astfel, creșterea în intervalul 3 ianuarie 2021-1 mai 2022 era de 12.400%.

Altă persoană scrie că a pierdut un potențial câștig de 15.000 de dolari pentru că nu și-a vândut criptomonedele LUNA în aprilie, când prețul era de peste 100 de dolari.

„Trebuia să vând când era 100 de dolari, aș fi făcut un profit de 25.000 de dolari”, a scris userul No-Forever pe Reddit. „Dar m-am lăcomit sperând că voi câștiga suficienți bani ca să dau avansul pentru o locuință. Adio casă și economii”.

Moderatorii forumului cu peste 44.000 de membri au postat un anunț cu numere de telefon de ajutor, îngrijorați de consecințele prăbușirii.

„Am pierdut peste 450.000 de dolari, nu pot plăti ratele la bancă”, scrie un alt utilizator. „O să-mi pierd casa. O să devin un om fără adăpost”.

Prăbușirea Terra vine în contextul în care toată piața de criptomonede se confruntă cu scăderi puternice. În cazul Terra, scăderea a fost amplificată de problemele UST, o criptomonedă Terra de tip stablecoin a cărei valoare era legată de dolarul american. Criptomonedele stablecoin au valoarea legată de o clasă de active, precum o monedă forte sau o altă criptomonedă, pentru a asigura stabilitatea. La începutul săptămânii, UST s-a decuplat de la dolar și a scăzut la 0,29 de dolari pe unitate.

Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Lidia Fecioru a dezvăluit băutura care te adoarme instant. Te scapă de agitație și insomnie și poți să o faci acasă: „Miraculoasă”
Capital.ro
S-a dat interzis în TOATĂ ROMÂNIA. Ordinul care devine LEGE pentru toată lumea
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Mare atenție dacă aveți datele bancare salvate în telefon! Vă puteți pierde banii!
Adevarul
Dezamăgirea unei românce în Anglia: „Mizerie cum în puține locuri din lume am găsit. Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile!”
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Wimbledon. Emma Răducanu provoacă retragerea lui Andy Murray
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
Vali a murit înecat la Costineşti! Ce le-a zis prietenilor înainte: 'Dacă păţesc ceva...
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
Se plătesc 10.000 DE LEI în fiecare lună. Banii care pot intra direct PE CARD
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Adolescent de 16 ani arestat preventiv la Cluj-Napoca pentru atacuri repetate cu obiect ascuțit
MediaFlux
DATA la care vine RECALCULAREA PENSIEI! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!