Tik Tok a ajuns una dintre platformele cele mai populare şi în România. Guvernul a acordat bani și câte un pachet de 24 de kilograme de alimente pentru români, în luna noiembrie! Mulţi dintre românii sărmani au intrat în posesia bucatelor aduse din fonduri UE şi au postat imaginile pe reţelele de socializare.
Vin ajutoare pentru milioane de români, 24 kg de alimente. Românii primesc carne de porc şi gem dietetic de Sărbători
Cristi este unul dintre amărâţii care mănâncă pofticios dintr-o conservă, asezonată cu o pâine de un leu de la chioşcul din colţul străzii. Reacţiile oamenilor au fost pe măsură:
„să ai poftă nenicule stai liniștit tu ești mai bogat decât unu cu bani și averi tu ești simplu și cu Dumnezeu ❤️
să îți fie de Bine și DUMNEZEU să aibă grijă de tine în continuare
sa ai poftă Unchiu meu sa iti dea Dumnezeu sănătate și fericire…🥰❤❤🙏🙏🙏🙏🙏
chiar sunt bune alea de la europene,sa ai pofta
sinceră să fiu , ar trebui să mulțumim la bunul Dumnezeu pentru ce ne oferă
Cine muncește are ce mânca,cine nu,se uită lung,Domnul fie cu tine🥰🥰”, sunt doar câteva dintre miile de comentarii de la videoclipul de pe Tik Tok.
Pachetele cu alimente pentru români cântăresc 24 de kilograme şi conţin preponderent produse alimentare. „Pachetele cu alimente se vor distribui începând cu data de 1 noiembrie, ele fac parte dintr-un program pe care noi l-am implementat începând cu anul 2017. Sunt pachete cu produse alimentare, au 24 de kilograme greutatea. Pachetele sunt destinate celor care sunt cu veniturile sub venitul minim garantat, este vorba de beneficiarii legii privind ajutorul social. Sunt în aceste pachete și produse alimentare, de la ulei, făină, zahăr, conserve de carne de porc, de vită, inclusiv paste făinoase.
Pachetele cu alimente, luate din bani europeni
Alimentele sunt luate în totalitate cu bani europeni. Finanțarea este asigurată din vechiul program operațional destinat asistenței pentru persoanele defavorizate.
Românii nu vor mai avea o masă îmbelșugată de Crăciun. Alimentele s-au scumpit cu peste 20% în ultimul an
Aceste alimente au fost licitate în anul 2017 și încheiate contractele de furnizare în anul 2019″, a anunţat ministrul Marcel Boloş recent. „Pachetele cu alimente sunt în centrele de depozitare pe care ni le-au pus la dispoziție autoritățile locale și este o practică pe care noi o avem începând cu anul 2019 ca aceste centre de depozitare mai apoi să deservească beneficiarii.
Implicarea a fost a autorităților locale în acest proces. Am avut aceste campanii de distribuire și în trecut, cu sprijinul primarilor”, a spus Boloş. „Beneficiarii se găsesc la nivelul autorităților locale și am avut sprijin din partea primarilor pentru ca pachetele să fie distribuite, dumnealor fiind cei care au și stabilit unde vor exista aceste centre de distribuție și de depozitare”, a mai spus ministrul.