Cristi Balaj avertizează: „Vor fi mai multe controale antidoping în fotbalul românesc”

Preşedintele Agenţiei Naţionale Antidoping (ANAD), Cristian Balaj, a declarat, miercuri, că vor fi efectuate mai multe controale antidoping la meciurile de fotbal.
Filip Stan
10 apr. 2019, 14:26
Cristi Balaj avertizează:

Mult mai multe controale decât înainte, intrăm în normalitate, este şi motivul pentru care cei de la WADA sunt alături de noi, îl avem pe directorul WADA pe Europa, Sebastien Gillot, care apreciază activitatea noastră. Nu e foarte greu să facem mai multe controale la fotbal. Vom avea multe controale şi la fotbal şi la celelalte ramuri sportive. Fotbalul intră şi el în normalitate, pentru că am început să discutăm cu cei de la federaţie şi cei de la ligă, vom avea o colaborare corectă. Au cerut şi ei mai multe controale, a fost şi la echipa naţională înaintea meciului cu Suedia, vă fac cunoscut acest lucru, am fost prezenţi în cantonamentul echipei, la solicitarea federaţiei, ceea ce este foarte bine„, a declarat Cristi Balaj.

Citeşte şi Agenţia Mondială Antidoping a ridicat suspendarea laboratorului de la Bucureşti. Activitatea va reluată fără restricţii

Fostul arbitru s-a exprimat împotriva aducerii de arbitri străini la meciurile din play-off-ul Ligii I, aşa cum a solicitat FCSB.

Nu avem nevoie de arbitri străini, nu am avea nevoie de un preşedinte străin (n.r. – la CCA), mi-aş dori să avem cât mai mulţi antrenori români şi cât mai mulţi copii şi juniori care după încheierea junioratului să fie prezenţi în echipele din prima ligă din România. VAR-ul este bun, s-a demonstrat că este bun în străinătate, va ajuta la eliminarea geşelilor clare„, a spus el.

La Colegiul Naţional „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti, a avut loc, miercuri, întrecerea cu titlul Cupa „Sport Curat” (la fotbal), competiţie la care au participat mai multe echipe de liceeni. La finalul acesteia, în sala de festivităţi a liceului a fost acordat titlul onorific de „Ambasador al Sportului Curat” mai multor personalităţi ale sportului românesc, Doina Melinte şi Vali Ionescu Caciureac (atletism), Miodrag Belodedici, Helmuth Duckadam, Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu (fotbal), Narcisa Lecuşanu şi Alexandru Dedu (handbal), respectiv Laura Badea şi Mihai Covaliu (scrimă).

Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, a salutat astfel de evenimente care contribuie la prevenţie în domeniul folosirii de substabţe interzise.

Prevenţia este cea mai bună metodă de a face ca un lucru să nu se întâmple sau ca acele cazuri să fie cât mai izolate. Din aceste punct de vedere aceste acţiuni chiar în mijlocul copiilor, elevilor, la sursă cum se spune, sunt foarte importante, sunt binevenite, iar faptul că astăzi au venit foarte, foarte mulţi campioni, mulţi oameni cunoscuţi, mulţi oameni care au demonstrat că se poate face sport curat în România, eu cred că este cel mai bun exmplu că sportul poate fi un element de educaţie, un element prin care societatea poate să evolueze într-un mod corect. Se fac controale tot timpul (n.r. – în sportul românesc), se fac înaintea fiecărei competiţii mari, importante, aflate subd egida CIO. Mai important decât aceste controlae sunt astfel de acţiuni de conştientizare, de prevenţie şi de informare a celor care participă în acest fenomen. În momentul în care greşeşti ştiind dinainte care sunt consecinţele nu ai nicio scuză şi atunci practic te excluzi tu singur din viaţa sportivă şi cred că nimeni nu mai este inconştient să facă aşa ceva pentru că ştie care sunt consecinţele„, a afirmat Covaliu.

Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu nu au fost prezenţi la aceste eveniment.
viewscnt

Spynews
Cadavrul unui bărbat, găsit în cuptorul din bucătăria spitalului unde era internat. Polițiștii au pornit o anchetă
Bzi.ro
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru se căsătoresc! Horia Brenciu a spus tot!
Fanatik.ro
Lidl bagă la ofertă produsul Parkside pe care foarte mulți români îl caută. E la raft de joi, 12 septembrie, costă 24.99 de lei și se va vinde ca pâinea caldă
Capital.ro
Schimbare uriașă la ITP. Este o premieră în România. Totul va fi înregistrat și monitorizat
Playtech.ro
Antonia, apariție de INFARCT. A dansat la bară provocator. Numai Velea o vede așa.
DailyBusiness
Îți iei concediu în octombrie? Iată cum va fi vremea
Adevarul
E gata Zelenski să cedeze teritorii în schimbul păcii? Expert în securitate internațională: „Asta e toată problema”
Spynews
Când este recomandat să pui castraveții la murat. Perioada ideală pentru a-i pregăti pentru iarnă
Spynews
Bianca Drăgușanu a primit amendă! Vedeta a răbufnit: ”Tupeu ordinar” | FOTO
Evz.ro
Chinuri cumplite pentru pacienții din România. Problema a ajuns în tribunale
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Ultimul mesaj cutremurător lăsat de Ana-Maria, soția lui Gabriel Vasiliu de la „Puterea dragostei”, înainte să fie ucisă cu sânge rece! Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc: „Doamne ferește”
Cancan.ro
Soția lui Gabriel Vasiliu de la Puterea dragostei și-a PREVESTIT sfârșitul?! Mesajul cutremurător publicat înainte să fie ucisă, fără pic de milă
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Cine sunt Denisa și Delia, cele două femei ucise de Șacalul! Denisa era mama unui copil de doar cinci ani: „Mami va veghea mereu asupra ta”
Capital.ro
Românii executați silit de Fisc. Asta nu e tot. Ce se întâmplă dacă nu dai banii statului
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
„Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale Șacalului sunt terifiante! Filmul tragediei pas cu pas
substantial.ro
Drona Black Widow produsă în Ucraina, aprobată pentru uz militar
MediaFlux
CUTREMUR în SUA în ALEGERILE PREZIDENȚIALE! S-a aflat după DEZBATERE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...