Cristian Cioacă a dispărut total după ieşirea din închisoare. Ce face în secret poliţistul condamnat pentru uciderea Elodiei

Magistraţii Tribunalului Argeş au admis, marţi, cererea de liberare condiţionată formulată de fostul poliţist Cristian Cioacă, găsit vinovat pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu, al cărei cadavru nu a fost găsit niciodată. Tribunalul a admis, astfel contestaţia depusă de Cioacă la decizia Judecătoriei Piteşti, care a respins, în 19 iulie, cererea de liberare, ca fiind neîntemeiată. Cioacă a părăsit penitenciarul, iar acum îşi cauztă un loc de muncă.
Filip Stan
14 oct. 2023, 09:18
Cristian Cioacă a dispărut total după ieşirea din închisoare. Ce face în secret poliţistul condamnat pentru uciderea Elodiei
Cristian Cioacă dezvăluluie ce s-a întâmplat, de fapt, în noaptea de 29 spre 30 august 2007. "Mă înșela, a trebuit să fac asta!"

Avocata lui Cristian Cioacă a dezvăluit ce se întâmplă cu bărbatul, de când a fost eliberat din închisoare. „S-a retras” Avocata lui Cristian Cioacă a dezvăluit ce se întâmplă cu bărbatul, de când a fost eliberat din închisoare! Fostul polițist ar fi în căutarea unui loc de muncă

Cristian Cioacă a fost eliberat din închisoare în urmă cu aproximativ două luni, după ce a ispășit aproape un deceniu din pedeapsa care i-a fost dată, fiind acuzat de dispariția Elodiei Ghinescu.

Vizibil schimbat, dar cu aceleași expresii faciale, fostul polițist nu a vrut să ofere foarte multe detalii, iar la scurt timp după ce a devenit un om liber, nu s-a mai auzit absolut nimic despre el. Astfel că anumite zvonuri au spus că bărbatul s-ar fi ascuns de privirile curioșilor. Iată ce spune avocata fostului soț al Elodiei!

Mama Elodiei Ghinescu, dezvăluiri șocante despre Cristian Cioacă, la scurt timp după eliberare: „A ieșit de unde se ard animalele”. Ce a mai dezvăluit femeia despre criminalul fiicei sale

Cristian Cioacă a devenit un om liber în urmă cu aproximativ 2 luni, după ce Tribunalul Argeș a decis eliberarea sa condiționată. Fostul polițist a fost condamnat în anul 2014, la 15 ani și 8 luni de închisoare, pentru uciderea soției sale, însă a ispășit doar 9 ani din pedeapsă.

Reamintim că Elodia Ghinescu a dispărut în anul 2007, însă nici până în prezent nu a fost găsit trupul său sau alte indicii către locul unde ar putea fi. Principalul suspect a fost partenerul ei de viață, care nu a confirmat niciodată că el a omorât-o pe cunoscuta avocată.

Imediat după ce a ieșit din penitenciar, bărbatul nu a vrut să ofere foarte multe detalii, iar la scurt timp nici nu a mai fost văzut. Din acest motiv, anumite zvonuri au spus că fostul polițist stă ascuns de privirile curioase. Iată că acum, avocata lui a explicat de ce a ales clientul său să stea retras.

„Mai ținem legătura din perspectiva relației avocat-client, fiindcă eliberarea sa condiționată include încă rezolvarea unor aspecte judiciare, care se vor rezolva in timp. Nu are însă obligația de a se prezenta săptămânal în fața unui ofițer de poliție, asta e cert.

S-a retras. Era normal să facă asta! A trecut printr-o perioadă de suferință și încă este. Iar suferința lasă urme. Cred că a luat o decizie înțeleaptă”, a declarat Maria Vasii, avocata fostului polițist, pentru cancan.ro.

În cadrul aceluiași interviu, Maria Vasii a mărturisit că fostul soț al Elodiei Ghinescu ar avea grijă de mama sa, care este bolnavă. De asemenea, avocata a dezvăluit faptul că Cristian Cioacă și-ar căuta un loc de muncă, pentru a se putea întreține și a-i ajuta pe ceilalți, însă nu i-a spus femeii către ce domeniu ar vrea să se îndrepte.

Totodată, avocata a spus că decizia bărbatului de a sta ferit de ochii curioșilor este una normală și înțeleaptă, având în vedere situația grea cu care s-a confruntat.

„Mama sa are o vârstă și e bolnavă, deci are și grija ei, din câte știu. Mi se pare normal să stea retras, fiindcă a trecut prin ce a trecut! Din câte știu își caută un loc de muncă, dar nu mi-a împărtășit niciodată intențiile sale legate de ce și-ar dori să facă în noua viață pe care tocmai a început-o! Și nici ce meseria și-ar dori să aibă pe viitor”, a mai spus avocata  fostului polițist, pentru aceeași sursă menționată mai sus.

 

Cristian Cioacă, primele cuvinte după eliberarea din închisoare: „Astăzi e prima zi din restul vieţii mele!”

Tribunalul Argeș a decis, marți, eliberarea lui Cristian Cioacă, condamnat definitiv de Curtea de Apel Piteşti la 15 ani şi opt luni de închisoare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu.

Cu zâmbetul pe buze, purtând o șapcă cu inscripția „Police”, Cioacă a oferit câteva declarații jurnaliștilor care l-au așteptat la poarta Penitenciarului Mioveni. Cioacă și-a început discursul spunând că aceasta este prima zi din restul vieții sale, se arată într-un filmuleț publicat de presa din Argeș.

„Salut decizia legală și corectă a judecătorilor. Am fost de-a lungul anilor implicată în aceste proceduri. Niciodată vinovăția sa nu a fost dovedită. Procesul nu s-a judecat după regulile unui proces unui proces corect, ci s-a judecat mai mult pe concepte afective și de impact, în media. Astăzi este o decizia corectă în care găsim atât lege cât și echilibru în modul de abordare a acestei cereri de eliberare condiționată și salut sistemul judiciar din România care poate să respecte aceste principii de drept”, a spus avocata lui Cristian Cioacă.

Totodată, ea a mărturisit că speră ca Cristian Cioacă să nu mai aibă niciodată nevoie de ea. „Mă aștept să fie un om responsabil pe viitor. Mă aștept să fie un tată bun pentru copilul său, pe mai departe. Sunt convinsă că acești ani de suferință l-au influențat profund și va știi de acum să-și prețuiască fiecare moment al vieții, astfel încât comportamentul său să nu lase loc la interpretări în viitor. Sper să nu mai aibă niciodată nevoie de mine”, a declarat Maria Vasii.

Tribunalul a admis, astfel contestaţia depusă de Cioacă la decizia Judecătoriei Piteşti, care a respins, în 19 iulie, cererea de liberare, ca fiind neîntemeiată. Cioacă a părăsit penitenciarul, declarând la ieăire că este prima zi din restul vieţii sale.

Cristian Cioacă, acuzat că a omorât-o pe avocata Elodia Ghinescu, a fost eliberat condiționat. Decizia este definitivă

”Astăzi e prima zi din restul vieţii mele”, a afirmat el în limba engleză. ”Deci vă imaginaţi cât voi trăi”, a continuat Cioacă. A evitat să spună dacă va scrie cărţi în urma experienţei sale şi a râs când a fost întrebat dacă se va afla vreodată adevărul în cazul Elodia.

În 19 iulie Judecătoria Piteşti respinsese cererea ca fiind neîntemeiată. În 18 iunie 2014, Cristian Cioacă a fost condamnat definitiv, prin decizie a Curţii de Apel Piteşti, la 15 ani şi 8 luni de închisoare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, dispărută în urmă cu nouă ani. Iniţial, Tribunalul Argeş îl condamnase pe Cioacă la 22 de ani de închisoare.

Mama Elodiei Ghinescu, despre eliberarea lui Cioacă: „Trebuia să stea în închisoare pănă îl mâncau viermii”

În iunie 2014, poliţistul Cristian Cioacă a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Piteşti la 15 ani şi opt luni de închisoare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu.

În 30 ianuarie 2013, Cristian Cioacă a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului instanţei supreme pentru omor calificat şi profanare de morminte, după mai bine de cinci ani de la dispariţia soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu.

Procurorii arătau în rechizitoriu că în noaptea de 29 spre 30 august 2007, „pe fondul unor relaţii conflictuale preexistente legate de un iminent divorţ determinat de presupusele relaţii extraconjugale ale soţilor, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuţiile au degenerat, context în care Cristian Cioacă i-a aplicat soţiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia”.

Spynews
Bacalaureat 2024. Subiectele la proba la alegere a profilului. Ce exerciții au avut de rezolvat candidații
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Subiecte biologie BAC 2024, ce le-a picat elevilor. Rezolvare și baremul de corectare pentru proba la alegere a profilului și specializării. Update
Capital.ro
Cod Rutier 2024. Se suspendă automat permisul 30 zile. ORICINE poate reclama șoferii
Playtech.ro
Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Două zile libere în plus pentru români! Care sunt condițiile pentru a le primi
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Star Matinal. Bianca Drăgușanu, probleme la întoarcerea din vacanță! Prin ce experiență a fost nevoită să treacă vedeta: „A fost o peripeție” / VIDEO
Spynews
Cine este Mahmut Orhan. Povestea celebrului DJ turc
Evz.ro
Situație incredibilă. O tânără și-a dat părinții în judecată. Vaccinul, banii și „traumele”
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
BAC 2024 | Ce subiecte au picat la geografie, logică, filosofie, sociologie și psihologie
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Invazie de alge la malul Mării Negre! În ce zonă a litoralului se manifestă acest fenomen și cum îl resimt turiștii
Capital.ro
Decizie pentru toți cei cu buletin de identitate. Nu se acceptă în România. Lege fără excepții
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul
substantial.ro
Donald Trump ar putea bloca aderarea Ucrainei și Georgiei la NATO în schimbul unui acord cu Vladimir Putin
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al României! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?