Cristian Petrescu: Încă de acum două zile am renunţat la calitatea de preşedinte şi membru al APTR

Noul ministru al Dezvoltării şi Turismului, Cristian Petrescu, a declarat, vineri, la RFI, că în urmă cu două zile a renunţat la calitatea de preşedinte, dar şi la cea de membru al Asociaţiei Profesioniştilor din Turism din România (APTR), informează Mediafax.
Romania TV
10 feb. 2012, 10:29
Cristian Petrescu: Încă de acum două zile am renunţat la calitatea de preşedinte şi membru al APTR

Întrebat dacă şi-a dat demisia din fruntea Asociaţiei Profesioniştilor de Turism din România, fostul deputat PDL Cristian Petrescu a spus: „Încă de acum două zile am renunţat şi la calitatea de preşedinte şi chiar şi la cea de membru. Am văzut şi eu interpretările tendenţioase. Mie mi se pare tocmai un lucru foarte bun faptul că se aşează la conducerea ministerului preşedintele asociaţiei profesioniştilor din domeniul respectiv şi că a reuşit să atragă fonduri europene, ceea ce alţii nu prea reuşesc şi e până la urmă obiectivul prioritar al României, atragerea acestor fonduri. Mie, din contră, mi se par două lucruri extrem de pozitive”.

Cristian Petrescu a fost preşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Turism din România, care are semnate cu MDRT, din 2011, trei contracte cu finanţare europeană prin POR, pentru promovarea Drumului vechilor cetăţi dobrogene, în valoare de 958.130 lei (223.000 euro), pentru promovarea traseului turistic din Maramureş şi Bucovina, în valoare de 989.222 de lei (230.000 euro) şi pentru promovarea traseelor turistice şi de agrement din Transilvania, contract în valoare de 989.222 de lei (230.000 euro).

Pe site-ul MDRT apar însă şi alte contracte aflate în implementare de această asociaţie, unul fiind „Trasee etnoculturale şi arhitectonice în regiunea istorică Oltenia”, în valoare de 798.921,68 de lei (186.000 euro), „Religie, istorie, tradiţie într-o călătorie în regiunea istorică Muntenia”, în valoare de 798.921,68 de lei (186.000 euro), „Trasee naturale în zonele carstice din vestul Munţilor Apuseni (Crişana-Banat)”, proiect unde nu este trecută suma finanţată.

„Nu am eu contracte cu Ministerul Dezvoltării, în calitate de persoană fizică. Asociaţia profesioniştilor din turism al cărui preşedinte sunt până astăzi sau mâine, când se va învesti Guvernul, are aceste contracte pe Programul Operaţional regional. Contractele pe fonduri europene ştiţi cât de transparente sunt, se fac acele licitaţii”, explica, miercuri, Cristian Petrescu, la întrebarea ziariştilor dacă se află în conflict de interese pe motiv că are contracte cu Ministerul Dezvoltării.

În ultima declaraţie de avere depusă în luna iunie 2011, Cristian Petrescu înscrie mai multe proprietăţi imobiliare deţinute de Agripina Vintilescu, soţia sa.

Astfel, în declaraţia de avere, deputatul arată că are, prin soţie, trei terenuri forestiere cu o suprafaţă totală de 10.229 de matri pătraţi în Valea Doftanei (Prahova), achiziţionate în 2005, trei case în Bucureşti, dobândite în 2002, 2004 şi 2008, două având teren aferent de 180 metri pătraţi şi 211 metri pătraţi şi un apartament în Bucureşti dobândit în 1999.

După alegerile legislative din 2008, Cristian Petrescu s-a căsătorit (în vara anului 2009-n.r.) cu avocata Ina Vintilescu din cadrul Baroului Bucureşti. Astfel pe declaraţia de avere a politicianului apar bunurile dobândite de soţie înainte de căsătorie, respectiv până în anul 2008.

Soţia lui Petrescu are contacte de reprezentare şi asistenţă juridică în procedură de expropriere pe autostrăzile A2 şi A3, din care două contracte semnate în 2004, în valoare de 285.000 de euro, respectiv 264.000 de euro şi unul semnat în 2006, în valoare de 4.612.800 de lei. Toate contractele fiind încheiate înainte de căsătorie, cei doi formând un cuplu din 2008.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Au interdicție. A intra intrat în vigoare de pe 18 iulie 2024
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Drum de mare viteză în România. Traseul pornește din București
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar fi plătit suspectul pentru serviciile ei
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Suspendare permis auto, 30 de zile. Este ilegal în sensul giratoriu, chiar dacă ești singur pe șosea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Principalii republicani cer demisia lui Joe Biden după retragerea sa din cursa pentru realegere
MediaFlux
Se MODIFICĂ VÂRSTA de PENSIONARE! Simona Bucura Oprescu a anunțat EXACT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'