Cristian Pîrvulescu, audiat în cazul în care profesorul SNSPA Alfred Bulai e acuzat de hărţuire: „Asta este ceea ce m-a şocat. O să aflaţi mai multe” UPDATE

Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul SNSPA, Cristian Pîrvulescu, a declarat marţi că a fost "şocat" de ce a aflat în timpul discuţiilor cu procurorii despre cazul sociologului Alfred Bulai, spunând că a aflat de la anchetatori că o studentă a fost înfometată în timpul unui curs de practică.
Filip Stan
20 aug. 2024, 22:58
Cristian Pîrvulescu, audiat în cazul în care profesorul SNSPA Alfred Bulai e acuzat de hărţuire:

Pîrvulescu a fost chemat să dea o declaraţie la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în calitate de martor, în dosarul în care este vizat profesorul Alfred Bulai pentru săvârşirea infracţiunilor de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală.

„De exemplu, nu ştiam că una dintre studentele noastre a fost înfometată în timpul practicii şi că a avut nevoie de asistenţă medicală şi alte chestiuni de genul acesta pe care domnul procuror mi le-a descris în momentul în care am avut discuţia. Sunt foarte multe lucruri pe care noi nu le cunoşteam despre modul în care se desfăşura practica. Trebuie să vă spun că este singurul stagiu de practică pe care îl aveam la facultate şi la care nu găsim în momentul de faţă rapoarte. Nu a existat o transmitere a atribuţiilor şi a arhivelor. Noi credem că le vom putea recupera pe toate. Este un fapt. Deci, a venit o ambulanţă. Nici eu, nici domnul rector nu am avut cunoştinţă”, a declarat Cristian Pîrvulescu în faţa jurnaliştilor, la ieşirea din sediul Parchetului.

Răspunzând unei întrebări, Pîrvulescu a precizat că ancheta procurorilor se concentrează pe ceea ce s-a întâmplat în ultimii doi ani.

„Existau profesori care mergeau, evident. Erau asistenţii domnului Bulai, care îl însoţeau în stagiile de practică. Unii dintre ei au răspuns întrebărilor Poliţiei în urmă cu câteva zile sau săptămâni. Alţii nu. Dar, în general, ancheta cred că este concentrată pe ceea ce s-a întâmplat în ultimii doi ani. Întotdeauna, experimentele se desfăşurau în zona rurală în diferite colţuri din ţară.

Citeşte şi: Dosarul care îl vizează pe iubitul doctoriţei poreclite „Doamna cu coasa” de la Sf. Pantelimon, găsit inconştient într-o toaletă publică din Braşov, va fi preluat de procurorii militari

Practica este un experiment. Se desfăşura în diferite locuri din ţară, în zone rurale, în care se făceau diferite anchete. Teoretic, din punct de vedere sociologic, foarte interesant”, a mai spus Pîrvulescu.

Întrebat dacă a mai aflat despre astfel de „experimente”, Cristian Pîrvulescu a spus: „Asta este ceea ce m-a şocat la sfârşitul întâlnirii, discuţiei. Mie greu să vă spun acum. Am aflat multe lucruri, dar încetul cu încetul poate o să aveţi şi dumneavoastră acces la documente, când vor fi publice. O să aflaţi mai multe”.

Procurorii efectuează cercetări in rem într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea infracţiunilor de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală.

Potrivit unei investigaţii jurnalistice realizate de site-ul Snoop, Alfred Bulai ar fi hărţuit sexual mai multe studente. O parte dintre agresiunile sexuale ar fi avut loc în timpul unor cursuri de practică, organizate de Bulai în zone rurale.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu anunţă modificarea legii pentru protecţia victimelor hărţuirii sexuale. Marea schimbare: „Victimele vor putea depune plângeri anonime”

 

Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), Cristian Pîrvulescu, a vorbit şi marţi seară despre audieri.

”Am fost la Parchet, este foarte adevărat, dar nu aş putea să spun că a fost o zi complicată. Din contră, a fost o zi lămuritoare şi pentru mine, şi pentru SNSPA, şi pentru mass media. Am avut o discuţie foarte bună cu procurorul de caz, care este un tânăr care este specializat în agresiuni sexuale, în violenţă sexuală, foarte profesionist, care avea deja în mare măsură dosarul format, a avut discuţii atât cu unii colegi mai tineri care au fost în practică cu domnul profesor Bulai, cât şi cu foarte multe din studente. Mi-au pus câteva întrebări referitoare la posibile sesizări, am lămurit situaţia, nu au existat niciun fel de sesizări formale şi la o discuţie informală pe care am purtat-o cu studenţii în luna aprilie, în care au apărut câteva probleme şi le-am cerut sprijinul pentru a le putea investiga”, a declarat, marţi seară, la TVR Info, Cristian Pîrvulescu, audiat ca martor în dosarul de folosirea funcţiei în scop sexual deschis în urma investigaţiei jurnalistice care îl vizează pe Alfred Bulai.

Profesorul a catalogat discuţia cu procurorul drept ”una cât se poate de constructivă, de lămuritoare”.

Pârvulescu a explicat şi de ce procurorii au făcut, marţi, descinderi la trei adrese, în spaţii unde funcţionează SNSPA.

”De ce s-a întâmplat percheziţia de astăzi? Pentru că, din nefericire, a fost o problemă de comunicare. Adresa din partea Parchetului trimisă pe 31 iulie a ajuns la o adresă de e-mail care nu era folosită. SNSPA a răspuns pe 14, cerând încă câteva zile suplimentare pentru a strânge documentele – este perioadă de vacanţă în universităţi, singura lună de vacanţă e august – deja mandatele de percheziţie erau aprobate la data respectivă. Au venit astăzi, au strâns cât au putut de mult, o să le punem la dispoziţie şi celelalte informaţii pe care le vom găsi în continuare”, a arătat Cristian Pîrvulescu.

Percheziţii au avut loc, marţi, în mai multe locaţii aparţinând SNSPA în dosarul deschis după acuzaţiile lansate de mai multe studente la adresa sociologului Alfred Bulai, fost profesor la SNSPA.

Cristian Pîrvulescu spune că zvonuri despre practicile lui Alfred Bulai faţă de studente existau încă din anii 1990, când acesta preda la Universitatea Bucureşti

Profesorul Cristian Pîrvulescu, decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) afirmă că zvonuri privind practicile de care sociologul Alfred Bulai a fost acuzat public existau încă din anii 1990, când acesta era cadru didactic al Universităţii Bucureşti. Pîrvulescu adaugă că, în toată această perioadă, nu au existat fapte pe baza cărora să fie sesizată Comisia de Disciplină ori Parchetul.

”Zvonurile au existat şi au circulat permanent. Ele au existat încă din perioada în care domnul Bulai era la Universitatea Bucureşti. S-a mutat la SNSPA în 1998. Dar de la zvonuri şi mitologie la fapte concrete pe baza cărora poate fi sesizată o Comisie de Etică, sau poate fi sesizat Parchetul, în cazul în care este vorba de situaţii grele, e diferenţă foarte mare”, a afirmat Cristian Pârvulescu, marţi seară, la TVR Info.

Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Şcolii Naţionale de Ştiinţe Politice şi administrative (SNSPA) Cristian Pîrvulescu, a fost audiat, marţi, în dosarul de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual. Acesta are calitate de martor.

Sociologul Alfred Bulai, profesor şi cunoscut analist politic la TV, în vârstă de 61 de ani, le cere studentelor să se dezbrace în faţa lui, în practică, în camera unde este cazat şi unde le cheamă să le ofere feedback academic, a scris site-ul de investigaţii snoop.ro, după ce a discutat cu 18 victime şi martori din perioada 1995-2024 despre comportamentul profesorului de-a lungul carierei sale de aproape trei decenii, dintre care mai mult de 20 de ani în SNSPA.

DailyBusiness
Un nou concediu pentru această categorie de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Spynews
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Bzi.ro
Oana Roman, de urgență la spital! Imaginea cu care și-a îngrijorat fanii
Fanatik.ro
Leguma care îngrașă mai mult decât ciocolata. Mulți români o consumă în special în perioada postului, dar nici nu știu câte calorii are
Capital.ro
Elena Udrea n-a mai rezistat. Anunț chiar din spatele gratiilor: Adio, dar rămân cu tine...
Playtech.ro
Cum arată Ștefan Hrușcă acum, la 67 de ani. Artistul este de nerecunoscut
DailyBusiness
Pensii 2025. Vești proaste pentru milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie
Adevarul
Salariul muncitorilor necalificați din Timișoara stârnește polemici: „N-aveți idee câți oameni cu patru clase nu stau să fie slugile altora”
wowbiz.ro
Ce s-a aflat despre tânărul care a lovit-o mortal pe Beatrice, polițista de 23 de ani care mai avea doar 5 kilometri până ajungea acasă?! Nu el ar fi trebuit să fie la volanul mașinii în noaptea tragediei
Spynews
Ce aduce noroc la bani în noul an. 5 lucruri pe care să le faci de Revelion
Spynews
Soțul franțuzoaicei Gisele Pelicot, condamnat la 20 de ani de închisoare! A fost găsit vinovat pentru toate acuzațiile
Evz.ro
Schimbări la Casa de Pensii. Tot ce trebuie să știi pentru 2025
Ego.ro
EA este una dintre cele mai importante femei din politica românească! O recunoști?
Prosport.ro
FOTO. Blonda i-a pus pe toți pe jar și a ajuns la peste 800.000 de fani pe Instagram
kanald.ro
38 de persoane au murit după ce un autocar a fost lovit de un camion! Unde s-a produs cel mai grav accident din ultimii 17 ani
Cancan.ro
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
A murit un nume uriaș al României: A fost un vârf al generației sale. Drum lin, maestre!
StirileBZI
Veste bună pentru șoferii români! Plafonarea tarifelor RCA, extinsă până la 31 martie 2025!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
stirilekanald.ro
El este André, băiețelul de 9 ani ucis în atentatul din târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania. Mesajul sfâșietor al mamei sale
substantial.ro
Peste 84.000 de soldați ruși confirmați morți în conflictul din Ucraina
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Topul staţiunilor de schi cu cel mai bun raport calitate-preţ din Europa. Bucureştenii pot ajunge la două dintre ele în 6-7 ore de mers cu maşina