Cristian Popescu Piedone vrea să fie liber. El le cere magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti să-i înlocuiască măsura arestului preventiv cu o măsură mai blândă. Fostul edil al sectorului 4 invocă atât nevinovăţia sa, cât şi motive de sănătate. Acesta spune că suferă de mai multe boli, printre care şi obezitate morbidă şi din această cauză nu poate suporta regimul din arest. Piedoni a cerut să fie eliberat sub control judiciar sau să fie plasat în arest la domiciliu pentru a se putea trata mai bine. Miercuri, la Curtea de Apel, se judecă această solicitare.
Cristian Popescu Piedone a recurs la metode extreme ca să ajungă la o greutate normală. După o dietă draconică şi o operaţie de micşorare de stomac, Piedone a slăbit. A decis că trebuie să slăbeasca după ce, în urma unui control medical de rutină, medicii i-au spus că are tensiunea arterială foarte mare şi că există un risc ridicat de infarct. A adoptat un regim alimentar sever, care l-a adus la o greutate de aproape 150 de kilograme.
Nu a fost suficient, aşa că Piedone a recurs şi la operaţia de micşorare de stomac.
Piedone a recunoscut că fără operaţie, starea sa de sănătate s-ar fi înrăutăţit.
Cu o greutate sub o sută de kilograme, Cristian Popescu Piedone declara că şi-a rezolvat problemele de sănătate şi că a scăpat de jumătate din medicamentele de inimă pe care le lua înainte de operaţie.
Fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu – Piedone, a fost arestat preventiv sâmbătă, pentru 30 de zile, de magistrații Tribunalul București, care au admis cererea procurorilor DNA.
Piedone a fost adus cu mandat la Direcția Națională Anticorupție, pentru a fi audiat în dosarul în care se anchetează modalitatea de emitere a autorizației de funcționare pentru clubul Colectiv. Fostul primar a fost pus sub urmărire penală pentru abuz în serviciu.
În referatul cu propunerea de arestare preventivă a lui Cristian Popescu Piedone, procurorii arată că Piedone și cele două angajate și-au „asumat” încălcarea legii și implicit consecința funcționării clubului Colectiv în condiții de nesiguranță publică.
REFERAT. Pirotehnistul de la Colectiv: Artificiile aveau instrucţiunile de folosire în bulgară
Citeşte şi> INCENDIU COLECTIV. Elena Niţu a murit la doar 18 ani, la Liverpool. Povestea emoţionantă a tinerei
Miercuri dimineață, numărul pacienților internați în spitalele din Bucureşti după tragedie era de 74. 20 dintre aceștia sunt în stare critică și gravă. Ceilalți 54 de pacienți erau stabili.
Cei 74 de pacienți sunt internați la următoarele spitale:
Din 36 de persoane care au fost transportate în străinătate, şapte au decedat. Un număr de 29 de persoane se află în prezent la tratament în străinătate:
Citeşte şi Două persoane rănite în incendiul din Colectiv, transferate la un spital din Germania VIDEO