Cristian Popescu Piedone a devenit ținta glumelor pe rețelele de socializare, după ce a închis restaurantele din trei mall-uri din București.
După controalele ANPC care au avut loc în ultima vreme în centrele comerciale din Capitală, au apărut tot mai multe filmulețe amuzante pe TikTok, utilizatorii parodiind modul în care Piedone anunță sancțiunile sau reacțiile angajaților din restaurantele închise.
„Te pregătești să iei masa și vine Piedone în vizită…”
@daniel.calin39 #piedone #pamflet #romania #caterinca ♬ sunet original – VaSile Marius Gabrie
„Nu se știe niciodată când se găsește Piedone să facă vizite și la domiciliu”, spune o tânără pe TikTok în timp ce își curăță bucătăria .
@maribrutaru Fiți pe fază… #piedone #forupage #foryoupage❤️❤️ #cristianpopescupiedone @Cristian Popescu Piedone ♬ Comedy Scenes – Comical, stupid, odd, lovely (Drumless)(1441321) – Ponetto
Multe persoane au ironizat replica lui Piedone „Când ați schimbat ultima oară uleiul?”
@doriin94 #anpc #baneasashoppingcity #afi #promenadamall #megamall #bucuresti #piedone #mall #inchis ♬ AURA – Ogryzek
”Ieși de la muncă și îți iei o porție de cartofi și ți-o cere Piedone la cântărit”
@alexrazvan.hd Arad, hai la standup. Bilete în bio #piedone #anpc #fyp #arad ♬ Piedone fură cartofi – Alex Razvan Stand-up
Reamintim că săptămâna aceasta Cristian Popescu a închis mai multe restaurante din Băneasa Mall, Affi Cotroceni și Sun Plaza. De asemenea, raziile ANPC au continuat și vineri, când inspectorii agenției au descins în benzinării pentru a observa dacă combustibilii sunt îndoiți cu apă sau dacă alimentele comercializate sunt conforme.
În urma raziilor, un restaurant Subway a fost închis deoarece, pe lângă faptul că mâncarea nu era proaspătă și că temperaturile nu erau conforme, aceasta nu avea nici măcar etichetă de proveniență, iar tăvile în care erau pregătite produsele nu erau din inox.
”Rompetrol Downstream SRL, Zetari București:
În cadrul controlului efectuat la această locație, au fost identificate multiple nereguli, inclusiv:
•Deficiențe de temperaturi neconforme;
•Depozitarea produselor alimentare direct pe paviment;
•Fructe cu părți moi și deshidratate;
•Produse preparate care nu respectau gramajele stabilite în fișa de producție, în defavoarea consumatorilor.
De asemenea, au fost identificate încălcări ale normelor de siguranță alimentară în zona pompelor, unde s-a alimentat într-un recipient neconform, punând astfel în pericol viața și sănătatea persoanelor. Conform legislației, operatorul economic a fost sancționat cu amenzi în valoare totală de 35.000 de lei (din care 3.000 de lei sunt deja plătiți).
Au fost oprite definitiv de la comercializare 2,6 kg de produse alimentare, în valoare de 257,5 lei, și a fost dispusă oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficiențelor. Probele prelevate pentru analiza cifrei octanice și cetanice sunt în custodia operatorului economic și vor fi transmise la SGS România pentru verificare.
Zola Food International SRL:
La acest operator economic au fost identificate mai multe deficiențe privind fluxul tehnologic și condițiile de igienă:
•Lipsa unui spațiu de triaj pentru personal;
•Lipsa echipamentului sanitar de protecție (vestiare, grupuri sanitare);
•Produse alimentare depozitate fără elemente de identificare corespunzătoare;
•Proceduri neconforme privind depozitarea și manipularea produselor.
De asemenea, au fost găsite produse alimentare expuse la comercializare care nu respectau reglementările de siguranță alimentară, ceea ce le face nesigure pentru consum. Operatorul economic a fost sancționat cu o amendă de 15.000 de lei (din care 1.500 lei sunt deja plătiți), iar produsele respective au fost oprite definitiv de la comercializare. Măsurile complementare includ oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor, termenul de remediere fiind stabilit la 30 de zile.
Petrom-OMV – Stația Eroii Revoluției:
În urma controlului efectuat la această locație, au fost descoperite următoarele nereguli:
•Produse de patiserie depozitate la temperaturi necorespunzătoare;
•Agregate frigorifice cu chedere deteriorate;
•Resturi de alimente și urme de praf în camerele frigorifice.
Ca urmare a acestor deficiențe, operatorul economic a fost sancționat cu o amendă de 20.000 de lei (din care 1.500 lei sunt deja plătiți), iar 2 kg de produse au fost oprite definitiv de la comercializare, în valoare de 480 lei.
ANPC continuă să monitorizeze atent activitatea operatorilor economici pentru a asigura siguranța consumatorilor și respectarea normelor în vigoare. Toți operatorii economici verificați au fost somați să remedieze deficiențele identificate în termen de 30 de zile, iar măsurile complementare aplicate includ oprirea temporară a prestării serviciilor”, au transmis reprezentanții ANPC într-un comunicat de presă.