Cristian Rizea, păzit de foştii bodyguarzi ai lui Plahotniuc VIDEO

Fostul deputat PSD Cristian Rizea, condamnat în România la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, se află la Chişinău, în Republica Moldova, unde s-a stabilit împreună cu familia sa "şi se bucură de protecţia preşedintelui Igor Dodon”, au scris jurnaliştii de la Gândul. RomaniaTV.net vă prezintă dovada legăturilor lui Rizea cu Vlad Plahotniuc, oligarhul moldovean dat, de asemenea, în urmărire internaţională.
Romania TV
16 oct. 2020, 13:11
Cristian Rizea, păzit de foştii bodyguarzi ai lui Plahotniuc VIDEO

Dat în urmărire internaţională, Cristian Rizea a devenit vedetă de televiziune peste noapte. Condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, el a intrat în direct, marți, la un post de televiziune din România pentru a spune că este nevinovat, fără să îl deranjeze nicio autoritate din România sau Republica Moldova. 

Aflat în centrul Chișinăului, Rizea a mărturisit în direct faptul că în 2017, în timp ce era judecat în România, a depus cerere pentru a obține pașaport pentru Republica Moldova. Ex-deputatul fugar ar fi obţinut cetăţenie moldovenească atât pentru el, cât şi pentru familia sa în condiţiile în care demersurile în obţinerea acestora „nu erau posibile fară sprijinul lui Plahotniuc, iar mai apoi al lui Dodon, fiind un aspect de notorietate faptul că este condamnat penal în România”, după cum scria Gandul.

Din „bârlogul” de la Chişinău, fugarul „Luigi” Rizea ameninţă cu mitraliera! Ce mesaj şocant i-a transmis pe whatsapp unui jurnalist 

„Mihai Cristian” se recomandă în Chişinău ca fiind director general al staţiei TV Realitatea din Moldova, post de televiziune derivat din postul românesc Realitatea TV, „controlat de Maricel Păcuraru”. RomaniaTV.net vă prezintă şi legătura dintre Rizea şi Plahotniuc. Fostii bodyguarzi ai lui Plahotniuc se ocupă acum de paza lui Rizea. În imagini se poate vedea Andrei Covali, una dintre „gorilele” din epoca de aur a lui Plahotniuc. 

Igor Dodon: „Rizea era cel mai probabil era un om apropiat fostei conduceri, al oligarhului Plahotniuc”

Președintele Igor Dodon a declarat că nu el i-ar fi acordat cetățenia moldovenească fostului deputat PSD Cristian Rizea, dat în urmărire internațională după ce a fost condamnat la închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani.

Cristian Rizea va pierde cetăţenia Republicii Moldova. Igor Dodon: O să-l extrădăm în România şi faceţi ce vreţi cu dânsul

Președintele Republicii Moldova a spus vineri că-i va retrage fostului deputat PSD cetățenia și-l va extrăda în România, scrie Jurnal.

Cristian Rizea a fost condamnat definitiv în 2019 la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor.

Ulterior, social-democratul a fost dat în urmărire internațională, dar între timp se refugiase în Republica Moldova, unde a dobândit cetățenia acestei țări, care nu are acord de extrădare cu România, după cum a declarat chiar el.

În calitate de președinte, prima dată (azi- n.red.) am aflat”, a spus vineri Dodon, care a dat pe regimul Plahotniuc pentru faptul că un politician penal din România s-a ascuns în R. Moldova și a și dobândit cetățenia moldovenească, arată sursa citată.

Am văzut diferite speculații în presă. Eu ca președinte al R. Moldova un astfel de act de acordare a cetățeniei unui om cercetat penal în România nu am semnat. Dacă în momentul depunerii actelor pentru cetățenie a declarat că nu a comis fapte penale și pe urmă se demonstrează că a dus în eroare comisia, atunci actele de cetățenie pot fi anulate”, a declarat Igor Dodon.

„Cel mai probabil era un om apropiat fostei conduceri, fostului oligarh care era la putere în R. Moldova. Eu, în calitate de președinte, prima dată am aflat. Acum se vor verifica toate circumstanțele. Cetățenia urmează să fie anulată și această persoană urmează să fie extrădată organelor de drept din România”, a adăugat Dodon.

Republica Moldova a solicitat Statelor Unite extrădarea lui Vladimir Plahotniuc, pentru un furt de 1 miliard de dolari

Republica Moldova a anunţat că a solicitat extrădarea magnatului Vladimir Plahotniuc, care este acuzat în ţara sa de implicarea într-un furt de 1 miliard de dolari din bănci, în perioada 2014-2015, transmite Reuters.

Plahotniuc, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Republica Moldova, a avut o mare influenţă politică, ca lider al Partidului Democrat şi membru al Parlamentului timp de trei mandate, înainte de a pleca în Statele Unite anul trecut, după ce partidul său a pierdut puterea prin alegeri. Procurorul general Alexandr Stoeanoglo a anunţat că l-a pus sub acuzare pe Plahotniuc pentru înfiinţarea unui grup infracţional organizat, extorcare şi fraudă. Avocaţii săi au negat anul trecut că acesta ar fi fost implicat într-o afacere cunoscută pe plan local ca ”furtul secolului”, în care echivalentul a o optime din producţia economică anuală a ţării a fost furată din cele mai mari trei bănci.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Justiţie al Statelor Unite a refuzat să comenteze în legătură cu cererea referitoare la extrădarea lui Plahotniuc.

Spynews
Breaking news! Gigi Becali a făcut accident! La 5 metri în față, a fost nevoie de SMURD și pompieri
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
Playtech.ro
ȘOC! Artista care și-a cumpărat LOC DE VECI: ”Am statuie, mă așteaptă!”
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Spynews
Cine este Yulia Vlasova, iubita de 28 de ani a lui Johnny Depp. Rusoaica e un fotomodel de o frumusețe răpitoare | FOTO
Evz.ro
Amenințări cu moartea pentru Trump. Cine a întreținut „climatul de ură”, de fapt
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
Nu vrea obligație pentru proprietarii de case. Iohannis refuză legea. A decis azi, 17 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Nicolae Ciucă: România Poate Prelua Postul de Comisar European pe Economie sau Extindere
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'