Cristian Țânțăreanu, audiat ca martor la DNA în dosarul Corbeanca. Declarațiile omului de afaceri, după discuțiile cu procurorii

Omul de afaceri Cristian Țânțăreanu a fost audiat la DNA, în calitate de martor în dosarul Corbeanca. Ce spune omul de afaceri.
Alina Costache
04 iul. 2023, 14:35
Cristian Țânțăreanu, audiat ca martor la DNA în dosarul Corbeanca. Declarațiile omului de afaceri, după discuțiile cu procurorii
Cristian Țânțăreanu, audiat la DNA

Cristian Țânțăreanu a dat cu subsemnatul la DNA, fiind martor în dosarul Corbeanca. Primarul comunei Corbeanca, Anton Valeriu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în data de 23 mai, în urma deciziei a Curții de Apel București.

Primarul a fost reținut de procurorii DNA sub acuzațiile de luare de mită, spălare de bani și instigare la spălarea banilor.

Primarul este acuzat de către procurori că ar fi primit, pentru restituirea unor terenuri, mită de aproape 4 milioane de euro, cash sau terenuri vândute ulterior de acesta. În același dosar a fost reținut omul de afaceri Robert Ilie Mihail, care ar fi un nepot al primarului.

Citește și: Cristian Țânțăreanu, party faraonic la Corbeanca de ziua lui! Are 400 de invitați: „O facem ca pensionarii!”

La ieșirea de la DNA, Cristian Țânțăreanu a declarat că procurorii l-au întrebat despre achiziția unui teren în Corbeanca, unde a fost o pădure. Acesta a spus că terenul a fost cumpărat de copiii săi de la „o doamnă din Germania, proprietara terenurilor de acolo, printr-un împuternicit de-al ei, cu acte”.

„În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 522/VIII/3 din 04 mai 2023, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 05 mai 2023, a suspecților:

ANTON VALERIU, la data faptelor primar al comunei Corbeanca, județul Ilfov și președinte al Comisiei locale pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor, pentru comiterea infracțiunilor de:

  • luare de mită (două fapte din care una în formă continuată);
  • spălare a banilor;
  •  instigare la spălare a banilor.

Persoană fizică, pentru comiterea infracțiunii de spălare a banilor, în formă continuată.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2011-2017, suspectul Anton Valeriu, în calitățile menționate mai sus, având spre soluționare cererea unei persoane de restituire a unui teren de 45 ha situat pe raza comunei Corbeanca, a pretins și primit de la aceasta, prin intermediari (unul dintre aceștia fiind celălalt suspect reținut în prezenta cauză), suma de 1.418.581 euro, bani ce au fost remiși după obținerea despăgubirilor bănești, ca urmare a aprobării dosarului de către A.N.R.P.

Citește și: Cristian Țânţăreanu vrea să fie condus pe ultimul drum cu mașina sa de suflet: „Nu mi-e frică de moarte! Mă duc ca la nuntă!”

Pentru a disimula adevărata proveniență a sumelor de bani primite cu titlu de mită, la instigarea suspectului Anton Valeriu, ar fi fost încheiate mai multe acte notariale autentificate prin care a fost ascuns adevăratul beneficiar al sumei de bani menționate mai sus.

Într-un context asemănător, în perioada septembrie 2011 – iulie 2019, suspectul Anton Valeriu, în calitățile menționate mai sus, a pretins de la persoane îndreptățite să li se restituite diverse suprafețe de teren, jumătate din drepturile revendicate pentru a efectua demersurile necesare în vederea soluționării favorabile a cererilor depuse de acestea.
După soluționarea cererilor, într-o manieră asemănătoare, suspectul Anton Valeriu a intrat în posesia a șapte ha de pădure (vândută ulterior contra sumei totale de 1.554.695 euro), a nouă hectare de teren arabil (vândut în 2019 pentru suma de 450.000 euro) și a sumei de 475.318 euro.

Suspecților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”, se arată în comunicatul DNA din 5 mai.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Obligatoriu pentru mașinile mai vechi de 12 ani din România
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Plaja perfectă, cu apusuri tulburătoare. Fenomen unic în lume
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Nu e permis pentru românii cu balcon la bloc. Asociația de proprietari trebuie să dea acord în scris
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Complot Iranian Vizat Asasinarea Lui Trump: Secret Service sub Critici După Atacul Recent
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'