Gazetarul Cristian Tudor Popescu a scris într-o postare pe Facebook că singura diferență între cele două tragedii este că acum cei cu arsuri grave sunt trimiși direct în străinătate ca să fie tratați în condiții adecvate.
Raed Arafat: 4 răniți sunt transferați la Bruxelles și Milano, 2 pacienţi de la Floreasca sunt în stare critică, au 95% arsuri pe corp
„Până acum, singura deosebire între Crevedia și Colectiv este că victimele cu arsuri grave, care, nici astăzi nu pot fi tratate în România, sunt transportate de urgență în spitale din Occident. N-a mai apărut un ministru al Sănătății care să ne spună că avem de toate în spitalele noastre. De data asta s-a cerut activarea Mecanismului European de Protecție Civilă, iar dr. Raed Arafat încă n-a declarat că el n-are nicio vină”, a scris Cristian Tudor Popescu pe Facebook.
Secţia de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat ancheta în cazul exploziilor de la o staţie GPL din Crevedia, fiind făcute cercetări in rem pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.
Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a anunţat, duminică dimineaţa, că Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul PÎCCJ a preluat dosarul având ca obiect explozia care a avut loc în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa, în cursul zilei de 26 august 2023.
Explozie devastatoare la Crevedia: Bilanțul victimelor a crescut la 58. Parchetul a deschis mai multe anchete. Ciolacu: Cine se va face vinovat, va suporta rigorile legii
”În cauză se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru ( art. 255 alin 1 şi 2 din Codul Penal). A fost începută cercetarea la faţa locului, aceasta fiind coordonată de către procurorul de caz din cadrul PÎCCJ. Au fost cooptaţi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPR, specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică din cadrul IGPR, experţi de la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice din cadrul Ministerului Justiţiei, specialişti de la INSEMEX Petroşani, inspectori de inspecţia muncii, ofiţeri din cadrul IPJ Dâmboviţa”, a precizat sursa citată.