Cristina Bâtlan, patroana Musette, este o prezență constantă în emisiune încă de la prima ediție. Dar deși publicul o apreciază enorm, nu a reușit să contribuie la creșterea audienței.
În noua ediție a emisiuni de business, producătorii au făcut câteva schimbări care nu pare să fi fost prea mult pe gustul publicului.
Potrivit audiențelor, noua ediție nu a reușit să convingă telespectatorii să rămână pe PRO TV, postul fiind surclasat constant de Antena 1 în intervalul orar în care se difuzează Imperiul Leilor.
Punctele de rating sunt mult sub așteptări, scrie news18.ro. Din acest motiv, pe piață a apărut zvonul că emisiunea ar putea să fie oprită.
În ultima perioadă au fost tot mai multe momente în care PRO TV a fost sub Antena 1 sau Kanal D, deși până nu demult conducea la o distanță mare topul televiziunilor din România.
În noua ediție Imperiul Leilor, există opt investitori, nu patru sau cinci ca până acum, care se rotesc între ei. Sebastian Dobrincu a dispărut din show, ceea ce reprezintă clar o pierdere, și au apărut nume noi ca Răzvan Raț, Mircea Căpățână, Daniel Mischie sau Felix Pătrășcanu.
Un alt aspect care cu siguranță a contribuit la declinul emisiunii este și faptul că, în ultima perioadă, au apărut în presă dezvăluiri potrivit cărora emisiunea ar fi o făcătură și că, de fapt, Leii nici nu investesc în businessuri. Ba, mai mult, aceștia ar fi plătiți pentru show și doar foarte puține afaceri se aleg cu finanțare la final.
Cristina Bâtlan este fondatoarea Musette, dar și unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din România. Afacerea ei s-a extins în toată țara, dar și în marile orașe ale lumii: Paris, Viena, Luxemburg sau New York.
Afacerista a vrut, inițial, să devină avocat, dar a întrerupt studiile facultății de Drept la 19 ani, atunci când a realizat că nu vrea să practice meseria de avocat. Așa că ea și soțul său, și el student la drept, au renunțat la facultate și au început o afacere. Cumpărau materiale și le vindeau magazinelor cu adaos de 1000%. În 1995 au achiziţionat prima fabrică, unde fabricau genţi.
„La 19 ani am început să lucrăm cu țesături, cu cele mai mari case de modă din lume, cu cei mai mari producători la nivel mondial și i-am reprezentat în România. Am învățat tot ceea ce înseamnă partea artistică pentru materii prime, am avut de învățat o dată pe partea creativă, al doilea lucru foarte important pe care nu am fi putut să-l învățăm din România, ci doar din Italia, aveam acces în fabricile lor, vedeam cum sunt laboratoarele, cum tratează zona de creație.
Și un alt lucru foarte important, am lucrat cu cel mai mare producător de vâscoză din lume, l-am reprezentat în România și vedeam cum își analizează activitatea în fiecare zi, indiferent că era top ten în Italia, cei mai bogați oameni din Italia, ori de câte ori călătoream cu el și mergeam într-un drum de o oră, de 45 de minute, pentru că mergeam cu avionul lui, își citea stocurile și avea o mie de pagini de stocuri și urmărea materiile prime.
Pentru noi, ăsta a fost cel mai bun exemplu să înțelegem că nu e suficient să fi bogat, că atunci când devii foarte bogat, foarte mare, drumul tău nu se oprește, treaba ta nu se oprește și obligația ta nu încetează. De fapt, le ai pe toate și de multe ori mai mult”, declara Cristina Bâtlan, într-un interviu mai vechi, pentru stirileprotv.ro.