După o poveste de dragoste tumultoasă, în urma căreia a apărut și un copil, Cristina Cioran și Alex Dobrescu au decis să pună punct relației lor. Lucrurile au luat o turnură neașteptată, iar la un moment dat actrița a obținut și un ordin de restricție împotriva bărbatului.
Alex Dobrescu a încercat să o convingă pe Cristina să îl ierte, ba chair a implorat-o să-i dea șansa să-și repare greșelile la diverse emisiuni, dar vedeta nu s-a lăsat înduplecată.
La avea vremea, părea că lucrurile sunt clare între ei și că nu mai există nicio cale de împăcare, Cristina Cioran dorind ca ordinul de restricție să se mențină.
Citește și: Dragoș Pătraru a primit amenințări cu moartea din partea extremiștilor: „Așa lucrează mizeriile planetei”
Cu toate astea, Alex Dobrescu nu s-a lăsat, iar în data de 21 noiembrie s-a judecat cererea de renunțare la această măsură de siguranță, solicitare venită din partea lui, pe care judecătorii au respins-o.
Două săptămâni mai târziu, cei doi au fost surprinși împreună la cumpărături. Deși au încercat să fie subtili și să se ascundă de ochii curioșilor, au fost fotografiați ieșind din același imobil, semn că lucrurile merg bine între ei.
La ceas de seară, Alex Dobrescu a ieșit din bloc, iar imediat după el a ieșit și Cristina Cioran. Ea a mers la o farmacie, a trecut pe la supermarket, iar mai apoi s-a întors la adresa de unde venea potrivit spynews.ro.
Citește și: Smiley și Gina Pistol s-au pregătit pentru Crăciun. Cum arată sufrageria din casa celor doi
Este important de știut că ordinul de restricție este o măsură de siguranță, iar încălcarea ei poate atrage sancțiuni dure.
„Potrivit articolului 44 din Legea Ordinului de Protecție 2017/2003 actualizată, ordinul de protecție este executoriu, se pune în executare din ziua în care s-a pronunțat. Se execută fără ca vreuna dintre părți să fie somată, fără să treacă vreun termen, fără să se aștepte comunicarea unei hotărâri. Se comunică la poliție și poliția vine și îți aduce la cunoștință pe baza unui proces verbal că s-a emis și ce obligații ai și pentru o parte, și pentru cealaltă. (…) Ne spune articolul 44, alin. 3, că respectarea ordinului de protecție este obligatorie și pentru persoana protejată prin intermediul ordinului emis.
Avem două persoane care trebuie să respecte ordinul: victima și agresorul. În cazul în care ordinul de protecție este încălcat, în cazul agresorului este infracțiune și poate fi tras la răspundere și condamnat la închisoare cu executare, iar în cazul în care persoana în favoarea căreia s-a dat ordinul de protecție, victima protejată, încalcă ordinul de protecție, poate să fie obligată la acoperirea tuturor cheltuieilor pe care statul le-a făcut cu emiterea ordinului de protecție.
Aceste cheltuieli se calculează pe baza unor baremuri și formule de calcul pe care le folosește Ministerul Justiției în cazul dosarelor penale, pentru procedurile de cercetare penală, de urmărire, chiar și pentru cele de instanță, când la final, inculpatul este achitat și nu i se atrage nicio răspundere penală. Atunci toate cheltuielile acestea ale statului rămân ale statului, pentru că dacă e condamnat, trebuie să le acopere el. Nu numai cheltuielile de emitere, dar și de punere în executare a ordinului, toate activitățile care țin de punerea efectivă în executare a ordinului de protecție”, a declarat avocatul Dalina Terzi, potrivit sursei citate.