Cristina Pocora, membru CNA, sare în apărarea maneliştilor. Ea i-a atras atenția lui Chirca în contextul în care acesta se plânsese anterior că a avut „probleme” cu organismele de gestiune a drepturilor de autor. Managerul Metronom FM a explicat că „se duc banii la manelişti în loc să se ducă la artişti„.
„Am avut şi probleme cu ei. Experţii au constatat că doar 30% din playlist-ul nostru este administrat de ei. Suntem cu unii în procese, cu alţii am câştigat. Am încercat acum să sesizăm Comisia de Cultură (a Parlamentului n.r.) să ne spună… Eu nu prea înţeleg cum 12% din cifra de afaceri a unui post de radio trebuie să se ducă spre nişte băieţi care, oricum, nu fac nimic cu banii sau, mă rog, au existat atâtea scandaluri. Dar asta e altă problemă„, a spus George Chirca, potrivit Agerpres.
Citeste si Lovitură cruntă pentru Tzancă Uraganul! Autorităţile nu-l mai iartă: ce pedeapsă riscă manelistul
Preşedintele CNA, Monica Gubernat, a subliniat faptul că „modul în care cheltuie sau distribuie aceste venituri” ar trebui transparentizat, iar George Chirca a spus că exact asta a cerut şi Radio Metronom.
„Asta am cerut şi noi de foarte multe ori, pentru că se duc banii la manelişti, în loc să se ducă la artişti„, a spus reprezentantul Metronom. Afirmaţia acestuia a fost contracarată de Cristina Pocora, care i-a atras atenţia să nu facă judecăţi de valoare.
În replică, Chirica a întrebat membrii CNA dacă măcar au dreptul să aleagă ce difuzează pe post.
„Dar ne permiteţi să alegem ce difuzăm?„, a replicat Chirca, Cristina Pocora atrăgându-i atenţia că judecăţile de valoare nu trebuie făcute în şedinţele CNA.
CNA a aprobat, cu unanimitate de voturi, o solicitare a SC Radio Metronom SRL – R. Vâlcea pentru Metronom FM din Râmnicu Vâlcea cu modificarea structurii serviciului de programe.
În noua structură de programe, Metronom FM va avea în continuare un format generalist, producţia proprie scăzând de la 10% la 5%. Astfel, producţiile audiovizuale ale altor producători sunt în prezent de 95%, cele de informare – 3%, în grila de programe apărând şi emisiunile educative (1%) şi culturale (1%).
„Sunt perioade, cum au fost sărbătorile, în care, evident, ponderea programelor proprii a fost mai scăzută. Au fost doar câteva emisiuni de cultură muzicală. De aceea, am cerut mai bine mai puţin şi să putem să le facem fără nici un fel de problemă decât să ne angajăm să facem 50% şi să nu facem nici zece”, a spus George Chirca.