„Dacă s-ar rezolva ceva, ar trebui să înceapă astăzi rezolvarea. Să nu mai amânăm și să căutăm scenarii și să venim cu pretextul acesta al analizei continue. Am suspendat școala din martie, au trecut cinci luni. Realitățile școlii rurale le știm de ani de zile și cu toate acestea, între timp nu s-a schimbat nimic. În continuare sunt primari care investesc foarte puțin în infrastructura școlară locală, unii deloc, ceea ce este îngrijorător și rușinos” , profesoara Cristina Tunegaru.
Cristina Tunegaru susţine faptul că autorităţile nu au trimis cele 225.000 de tablete deşi mai sunt doar cinci săptămâni până la începerea noului an şcolar. Mai mult decât atât, aceasta a vorbit şi despre faptul că profesorii nu sunt pregătiţi şi nimic nu s-a schimbat din luna martie.
„În această perioadă, care cred că a fost una de analiză, și înțeleg că Guvernul s-a preocupat foarte mult să analizeze situația din teren, nu s-a investit deloc în ceea ce înseamnă infrastructură, în sensul în care să punem în mâinile elevilor aceste tablete sau laptopuri. Înțeleg că ministerula promis un număr de 225.000 de tablete, însă vorbim despre 900.000 de copii care nu au mijloace tehnice. Ce facem cu diferența aceasta? Nicio tabletă nu a ajuns pe mâinile copiilor până acum. Mai sunt 5 săptămâni și începe școala și încă nu le-am distribuit elevilor aceste tablete. Pe de altă parte, avem nevoie de profesori formați. Am tot auzit dinspre Guvern, chiar și doamna ministru Anisie vorbea despre formarea profesorilor care ar fi trebuit să se întâmple undeva în această vară. Ei bine, nu s-a format niciun profesor în sensul dobândirii competențelor digitale. Suntem la fel de nepregătiți cum eram în martie, atunci când am suspendat școlile” , a conchis profesoara.