Cristinel Bîgiu, şeful CJ Buzău arestat preventiv, EXCLUS din PSD

Cristinel Bîgiu, şeful CJ Buzău, aflat în arest preventiv, va fi exclus din PSD. Victor Ponta a anunţat, luni, că Biroul Permanent Naţional a aprobat, în unanimitate, demararea procedurilor de excludere din partid a lui Bîgiu.
Ionela Marcu
08 dec. 2014, 10:34
Cristinel Bîgiu, şeful CJ Buzău arestat preventiv, EXCLUS din PSD

„Am propus şi BPN a aprobat în unanimitate demararea procedurilor statutare de excludere din partid a domnului Bîgiu de la Buzău. Am anunţat foarte clar că, de acum încolo, toleranţa noastră faţă de fapte de corupţie trebuie să fie zero şi atitudinea noastră să fie în acest sens. Şi acest lucru prefigurează una dintre schimbările esenţiale pe care PSD trebuie să le dezbată şi din punctul meu de vedere să le adopte la congresul pe care îl vom avea în primăvara anului viitor”, a precizat Victor Ponta.

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu, şi finul său, Florin Colgiu, au primit mandate de arestare, cei doi fiind acuzaţi de luare de mită şi complicitate la luare de mită.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au dispus, duminică seara, arestarea preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu, şi a finului său, Florin Colgiu. Cristinel Bîgiu a primit mandat de arestare pentru 30 de zile.

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Preşedintele CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, a fost reţinut, sâmbătă noaptea, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru luare de mită, în forma continuată. Alături de el a fost reţinut şi Florin Colgiu, pentru complicitate la luare de mită, în formă continuată.

Potrivit DNA, în perioada decembrie 2013 – decembrie 2014, Cristinel Bîgiu, în calitate de preşedinte CJ Buzău, i-a solicitat lui Dragoş Cojocea, director executiv al Direcţiei de dezvoltare regională din cadrul Consiliului Judeţean, efectuarea de demersuri pentru declanşarea procedurilor de achiziţie directă şi identificarea unor firme dispuse să semneze, în mod formal, aceste proiecte şi întocmirea lor efectivă. Urma ca, după întocmirea acestor proiecte şi aprobarea plăţilor de către Bîgiu, directorul respectiv să remită, sub forma de mită, preşedintelui CJ, jumătate din suma plătită din bani publici, respectiv 200.000 lei. Banii respectivi directorul urma să-i recupereze de la firmele care figurau, în mod fals, ca executanţii celor trei proiecte.

STENOGRAME DNA. Bîgiu: Cum a dat? Consilier: Într-o sticlă de whisky. Nu i-am numărat, mi-a zis că sunt 50.000

În jurul datei de 20 decembrie 2013, directorul respectiv i-a remis lui Cristinel Bîgiu, prin intermediul finului acestuia, aproximativ 70.000 lei, sub formă de mită, reprezentând jumătate din contravaloarea unei facturi în cuantum de 130.000 lei plus TVA, sumă ce fusese virată unei firme identificate de acesta, căreia i se atribuise anterior, în mod direct, contractul pentru prima componentă a Strategiei de dezvoltare durabilă, şi anume principalele direcţii de dezvoltare şi analiza S.W.O.T.

„Directorul, la rândul său, primise suma menţionată de la reprezentantul legal al firmei. Ulterior, în august 2014, Bîgiu l-a însărcinat pe acelaşi director să demareze procedurile de atribuire directă, în aceleaşi condiţii, pentru cea de-a doua componentă a Strategiei de dezvoltare durabilă, fiind declarată câştigătoare aceeaşi firmă. Urma ca lui Bîgiu să-i fie remisă, ulterior, cu titlu de mită, jumătate din valoarea contractului, respectiv 50.000 lei. La 4 decembrie 2014, Bîgiu i-a solicitat, în mod expres, aceluiaşi director, să-i remită până cel mai târziu la 8 decembrie 2014 suma convenită de 50.000 lei, indicându-i ca intermediar o persoana de încredere a acestuia”, au reţinut procurorii.

Pe 6 noiembrie, directorul i-a remis intermediarului indicat de şeful CJ Buzău o sumă de bani, pentru ca, la rândul său, să o remită acestuia.

„Tot la 6 decembrie, intermediarul i-a şi remis acestuia, în parcarea din faţa blocului unde îşi are domiciliul Bîgiu, suma de 50.000 lei, comunicându-i că banii i-au fost daţi de către director. Cristinel Bîgiu i-a indicat intermediarului modul în care urmau a fi distribuiţi, respectiv păstraţi banii, solicitându-i ca suma de 6.500 lei să fie remisă finului acestuia, Florin Colgiu, iar restul de 43.500 lei să fie păstrată, la dispoziţia lui Bîgiu, de către intermediar. În aceeaşi zi, intermediarul i-a remis 6.500 lei lui Colgiu, care cunoştea că suma respectivă fusese primită cu titlu de mită de către Bîgiu, de la directorul respectiv”, arată DNA.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Cum poți păstra boabele de cafea proaspete timp de 12 luni. Trucul pe care trebuie să-l știe iubitorii de cafea
Capital.ro
Statul va plăti câte 5.000 LEI de persoană. Guvernul a pregătit deja banii
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Sute de locuri de muncă într-un județ din România. Ce mare investitor face angajări
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultima filmare făcută de Andrei Versace. Un bărbat misterios apare în cadru: 'Nu a fost singur în casă!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
Cutremur total în UE. Ungurii au ajuns stăpânii Europei. S-a pus blocadă pe bani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Situație de urgență în Sicilia: Vulcanul Etna provoacă haos în transportul aerian
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR TOTAL după DEMISIA LUI BIDEN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!