Potrivit unui comunicat de presă, la Primăria Capitalei sunt înregistrate, în acest moment, peste 2.500 de cereri de repartizare de locuinţe, aceasta fiind premiza de la care s-a pornit în derularea proiectului CMIB.
Astfel, într-o primă etapă, se urmăreşte achiziţionarea a 100 de apartamente (10 garsoniere, 40 de apartamente cu două camere, 40 de apartamente cu trei camere şi 10 apartamente cu 4 camere). Valoarea totală a proiectului este estimată la 39.151.000 de lei (suma include TVA). Preţul solicitat pe metrul pătrat construit nu trebuie să depăşească 6.711,60 de lei (inclusiv TVA), potrivit Agerpres.
CMIB a lansat deja către toţi dezvoltatorii imobiliari invitaţii de a trimite oferte pentru apartamente cu una, două, trei sau patru camere, confort 1, situate în oricare dintre sectoarele Municipiului Bucureşti. Orice investitor poate depune o ofertă care să vizeze cel puţin 10 apartamente situate în acelaşi imobil. Caietul de sarcini cu toate condiţiile de participare au fost deja publicate pe site-ul Companiei Municipale Imobiliara Bucureşti, www.cmibsa.ro. Timp de 10 zile, dezvoltatorii imobiliari vor putea să depună ofertele, iar la finalul acestei perioade o comisie de evaluare le va analiza şi le va selecta pe cele care vor corespunde întocmai criteriilor anunţate.
Apartamentele pe care Compania Municipală Imobiliara Bucureşti le va cumpăra la finalul procesului de evaluare trebuie să respecte prevederile Legii nr.114/1996 şi să nu se afle pe lista imobilelor expertizate tehnic încadrate la risc seismic gradele I, II, III. Banii pentru derularea acestui proiect au fost alocaţi de Primăria Capitalei, printr-o Hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (HCGMB
Achiziţionarea celor 100 de locuinţe reprezintă doar prima etapă a unui proiect mai amplu, pe care Municipalitatea, prin CMIB, îl va continua şi în 2019, se arată în comunicat.
Primăria Capitalei s-a angajat, în repetate rânduri, să asigure sprijinul în privinţa identificării unor variante locative pentru cei care trec prin situaţii dificile sau critice – fie au rămas fără proprietăţi în urma unor calamităţi, fie au fost evacuaţi din locuinţele proprii sau fac parte din categorii defavorizate. Compania Municipală Imobiliara Bucureşti doreşte să sprijine efortul autorităţilor locale de a-i ajuta pe aceşti cetăţeni, potrivit Agerpres.
Compania Municipală Imobiliara Bucureşti este una dintre cele 22 de societăţi comerciale pe acţiuni care alcătuiesc Holdingul Municipal. A fost înfiinţată prin HGMB 136/11.04.2017 şi se află sub autoritatea Consiliului General al Municipiului Bucureşti.