Conform sursei citate, acest acord ”ar trebui să ofere o soluție definitivă, nu una provizorie” la criza greacă, fără a se menționa dacă propunerile respective sunt unele noi, așa cum au anunțat că doresc creditorii internaționali (Comisia Europeană, FMI și Banca Centrală Europeană) înaintea summitului extraordinar al statelor din zona euro, prevăzut pentru luni seară, la Bruxelles, potrivit Agerpres.
În absența unui acord până la finalul lunii iunie, Atena ar putea ajunge în incapacitatea de a-i plăti Fondului Monetar Internațional (FMI) o tranșă de circa 1,5 miliarde de euro în cadrul unui contract de creditare.
Duminică, ministrul de stat în guvernul elen Nikos Pappas, unul dintre negociatorii Atenei în relația cu creditorii internaționali, a estimat că o continuare a asistenței financiare din partea Fondului Monetar Internațional (FMI) pentru Grecia nu este de dorit.
FMI a fost chemat în ajutorul Greciei la sfârșitul anului 2009 și s-a asociat cu Comisia Europeană și BCE pentru un plan de asistență financiară pentru Atena, care este privată de acces la piețele de împrumut din cauza enormei sale datorii publice.