CRIZA IMIGRANŢILOR. Juncker: UE le oferă protecţie mai bună refugiaţilor. Migranţii ilegali, deportaţi UPDATE

CRIZA IMIGRANŢILOR. Uniunea Europeană le va oferi o protecție mai bună refugiaților, dar în același timp va îmbunătăți apărarea frontierelor sale și va deporta mai mulți imigranți ilegali, menționează președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, într-o declarație publicată înaintea discursului său anual privind Starea Uniunii, ce va fi rostit miercuri la prânz în plenul Parlamentului European.
Romania TV
09 sept. 2015, 07:53
CRIZA IMIGRANŢILOR. Juncker: UE le oferă protecţie mai bună refugiaţilor. Migranţii ilegali, deportaţi UPDATE

Update 12: 04 Preşedintele CE a avertizat că, în curând, va veni iarna, iar soarta refugiaţilor nu va fi încă rezolvată până nu se va rezolva acordarea azilului pentru migranţii din Europa. „Vreţi cu adevărat să vedeţi oameni dormind în gară, la Budapesta sau în corturi în Kos”, a întrebat Juncker, ţinând să sublinieze că este „hotărât în favoarea acordării de locuri de muncă solicitanţilor de azil care vor să munceacă până le sunt procesate cererile lor” de azil, considerând că „munca este o chestiune de demnitate”. 

UPDATE: 11:25 Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a lansat miercuri un apel către țările membre ale Uniunii Europene de a ajunge săptămâna viitoare la un acord pentru repartizarea a 160.000 de refugiați sosiți în Grecia, Italia și Ungaria, transmite AFP.

Șeful executivului comunitar susține că va oferi un răspuns ”rapid, hotărât și cuprinzător la criza refugiaților”. El a mai spus că această criză, cauzată de ”război, teroare și instabilitate în vecinătatea noastră”, este inclusă pe prima poziție pe lista de priorități ale președintelui CE, care mai cuprinde economia, situația din Ucraina, schimbările climatice și negocierile cu Marea Britanie privind rămânerea țării în Uniunea Europeană.

Şeful Executivului european a mai informat, citând date publicateb de ONU, că peste 380.000 de migranți și refugiați au sosit în Europa traversând Marea Mediterană anul acesta  începând din luna ianuarie şi 2.850 au murit în drumul lor spre continentul european – cei mai mulţi dintre ei pe apă, dar şi în alte circumstanţe, din cauza modalităţilor ilegale de transport.

Jean Claude Juncker: Problema imigranţilor nu se rezolvă împingând înapoi bărcile cu migranţii

Statele membre ale UE se confruntă la ora actuală cu cel mai mare aflux de refugiaţi şi imigranţi de după cel de-al Doilea Război Mondial, dar numai unele dintre acetea poartă mare parte a acestei poveri.

Împingând bărcile cu imigranţi înapoi. Dând foc taberelor de refugiaţi sau închizând ochi la oamenii săraci şi lipsiţi de ajutor… Aceasta nu este Europa„, a afirmat, sugestiv, şeful Executivului comunitar. 

Juncker a vorbit şi despre ”mecanismul de relocare de urgență” pentru a redistribui mai repede şi eficient solicitanţii de azil care tind să se concentreze doar în câteva ţări, între care lider este Germania – aceasta fiind şi ţara cu cea mai mare cotă de solicitanții de azil până la ora actuală. Presiuni ale migranţilor se fac şi asupra Italiei, Greciei și Ungariei care au deja mecanisme permanente pentru gestionarea unor crize ca acestea.

Ţările membre ale Uniunii Europene trebuie să ajungă săptămâna viitoare la un acord pentru repartizarea a 160.000 de refugiați sosiți în Grecia, Italia și Ungaria, a reamintit preşedintele CE. Pe de altă parte, Juncker a anunțat că CE va lua  măsuri contra statelor membre care nu pun în aplicare regulile UE privind azilul. ”Este o chestiune de credibilitate ca statele membre să implementeze și să respecte legile europene și internaționale convenite”, a explicat Juncker.

 

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Mesajul astrelor pentru zodii, sâmbătă, 20 iulie 2024. Racul are de făcut alegeri dificile
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Viața acestor români se schimbă peste noapte. S-a dat cea mai așteptată lege
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Trebuie să plătească până pe 30 septembrie. S-a dat ordin în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
⁠Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să respecte orice creștin
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'