CRIZA IMIGRANŢILOR. Punctele principale din discursul lui Juncker în faţa Comisiei Europene

CRIZA IMIGRANŢILOR. Comisia Europeană a publicat o sinteză ale punctelor-cheie din răspunsurile Uniunii Europene la criza migraţiei, precum şi detalii despre viitoarele planuri referitoare la această chestiune.
Sânziana Stancu
09 sept. 2015, 10:28
CRIZA IMIGRANŢILOR. Punctele principale din discursul lui Juncker în faţa Comisiei Europene

Migraţia şi mişcările migratorii reprezintă una dintre cele mai mari provocări pentru Uniunea Europeană. Numărul mare de solicitanţi de azil înregistrat în UE a crescut cu 44%, de la 435.000 în 2013 la 626.000 în 2014.

S-a înregistrat de asemenea o creştere a cazurilor de treceri ilegale ale frontierei, în primele 5 luni ale anului fiind detectaţi 153.000 de migranţi la graniţele externe ale Europei. Aceasta reprezintă o creştere de 149% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2014.

Am luat măsuri pentru a oferi un răspuns european. În luna mai, Comisia Europeană a prezentat Agenda Europeană a Migraţiei şi am implementat primele măsuri. Am luat rapid aceste măsuri pentru a atenua criza. Am reprimat reţelele de trafic cu persoane şi cu ajutorul statelor membre am tripolat prezenţa europeană în Marea Mediterană, de unde am reuşit să salvăm 120.000 de oameni.  În fiecare zi ajung refugiaţi la ţărmurile şi graniţele noastre.

Citeşte şi Comisia Europeană cere României să primească 4.646 de refugiaţi

Nevoia pentru acţiuni ambiţioase ale UE bazate pe solidaritate şi responsabilitate este clară. În mai 2015 ni s-a solicitat ajutorul de către Italia şi Grecia pentru relocarea a 40.000 de oameni care ajunseseră la ţărmurile altor ţări membre pentru procesarea cererilor de azil. Statele membre au aprobat propunerea de redistribuire a migranţilor din taberele de refugiaţi din afara UE, iar în curând vom redistribui peste

Privind actuala criză a migranţilor, la 9 septembrie 2015 am propus relocarea a 120.000 de refugiaţi din Italia, Grecia şi Ungaria. Aceasta este doar o parte dintr-un pachet de măsuri, inclusiv o listă a ţărilor de origine sigure, un mecanism permanent de relocare  care să fie automat activat în cazul viitoarelor situaţii de urgenţă, precum şi o acţiune diplomatică susţinută în acest sens.

Fondurile de urgenţă au fost dublate pentru a fi susţinute cele mai afectate ţări membre, de la 25 de milioane de euro, până la 50 de milioane de euro pe an.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR. Victor Ponta nu susţine cotele obligatorii şi condamnă „accesele de BARBARIE” VIDEO

De asemenea, agenţiile UE vor lucra împreună cu autorităţile naţionale pentru identificarea rapidă şi înregistrarea  precum şi amprentarea refugiaţilor. Aceste măsuri ne vor permite să-i identificăm rapid pe cei care nu necesită protecţie internaţională.

Comisia Europeană a propus un plan de acţiune pentru accelerarea anchetării şi inculpării reţelelor de traficanţi de imigranţi, precum şi u9n sistem de apărare şi de securitate comun pentru strîngerea de informaţii, iar în faza a doua, de interceptare şi distrugere a navelor traficanţilor de imigranţi.

La toate aceastea, o contribuţie foarte importantă pentru dezvoltarea oportunităţii şi asistenţei o vor avea parteneriatele cu ţările de origine şi de tranzit ale imigranţilor. În total, UE va oferi 96.8 miliarde de euro pentru cooperare externă în perioada 2014-2020.

DailyBusiness
România, CODAȘA Europei la reciclare. De ce nu reciclează românii
Spynews
Trupul neînsuflețit al lui Silviu Prigoană a fost ridicat de la INML Brașov. Ce se va întâmpla înainte de a fi depus la capelă
Bzi.ro
Alexia Eram nu a mai suportat și a spus adevărul: „Știu cine sunt și merg înainte!”
Fanatik.ro
Cinci zodii își schimbă complet viața în următoarele 3 zile. Noroc triplu în plan financiar pentru Balanțe și Pești
Capital.ro
Taxă la bancomate. Anunț pentru toți românii care vor să retragă numerar de la ATM
Playtech.ro
Cum a apărut Honorius Prigoană la IML Brașov. A șocat pe toată lumea. Cum s-a îmbrăcat
DailyBusiness
Prețurile pentru montarea anvelopelor de iarnă EXPLODEAZĂ în service-urile auto
Adevarul
Patru tineri au ars de vii într-o mașină Tesla. Motivul: sistemul de închidere a ușilor
wowbiz.ro
„Mă odihnesc” Ultimele cuvinte ale lui Silviu Prigoană înainte să moară. Unul dintre prietenii cu care era la masă povestește ce a făcut înainte să-și dea ultima suflare
Spynews
Cum se face corect manevra Heimlich. Metoda care le poate salva viața oamenilor în câteva secunde
Spynews
Cine este bărbatul misterios care a petrecut timp în vila lui Silviu Prigoană, de când s-a aflat că a murit. Va juca un rol foarte important în ce urmează să se întâmple
Evz.ro
O regulă des încălcată de români. Amenzile s-au mărit considerabil
Ego.ro
Ultimul mesaj al lui Prigoană! ”Sper să nu...” Totul a fost făcut public
Prosport.ro
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
kanald.ro
Reacția Colegiului Medicilor în cazul adolescentului mort de peritonită la spitalul din Târgu Jiu. Andrei a murit cu zile, deși putea fi salvat
Cancan.ro
Diversiune cu trupul neînsuflețit al lui Silviu Prigoană! Unde a fost depus, de fapt
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Mașinile pe benzină și motorină, interzise. Ordin UE pentru toate țările: Punem rapid în practică
StirileBZI
Bani în plus, pe lângă pensie, pentru acești seniori! Ce măsură va lua Guvernul
Prosport.ro
FOTO. Cum arată femeia cu care toți bărbații vor să aibă o relație
stirilekanald.ro
Ce au descoperit legiștii la autopsia lui Prigoană! De ce a murit, de fapt
substantial.ro
Discuții între Joe Biden și Donald Trump la Casa Albă despre Ucraina și Orientul Mijlociu
MediaFlux
AMENZI de 35.000 de lei pentru CEI CARE STAU la BLOC! Regula SIMPLĂ pe care să o RESPECȚI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cea mai veche roată? Descoperirea fusurilor de tors din Israel rescrie istoria tehnologiei