CRIZA IMIGRANŢILOR. Punctele principale din discursul lui Juncker în faţa Comisiei Europene

CRIZA IMIGRANŢILOR. Comisia Europeană a publicat o sinteză ale punctelor-cheie din răspunsurile Uniunii Europene la criza migraţiei, precum şi detalii despre viitoarele planuri referitoare la această chestiune.
Sânziana Stancu
09 sept. 2015, 10:28
CRIZA IMIGRANŢILOR. Punctele principale din discursul lui Juncker în faţa Comisiei Europene

Migraţia şi mişcările migratorii reprezintă una dintre cele mai mari provocări pentru Uniunea Europeană. Numărul mare de solicitanţi de azil înregistrat în UE a crescut cu 44%, de la 435.000 în 2013 la 626.000 în 2014.

S-a înregistrat de asemenea o creştere a cazurilor de treceri ilegale ale frontierei, în primele 5 luni ale anului fiind detectaţi 153.000 de migranţi la graniţele externe ale Europei. Aceasta reprezintă o creştere de 149% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2014.

Am luat măsuri pentru a oferi un răspuns european. În luna mai, Comisia Europeană a prezentat Agenda Europeană a Migraţiei şi am implementat primele măsuri. Am luat rapid aceste măsuri pentru a atenua criza. Am reprimat reţelele de trafic cu persoane şi cu ajutorul statelor membre am tripolat prezenţa europeană în Marea Mediterană, de unde am reuşit să salvăm 120.000 de oameni.  În fiecare zi ajung refugiaţi la ţărmurile şi graniţele noastre.

Citeşte şi Comisia Europeană cere României să primească 4.646 de refugiaţi

Nevoia pentru acţiuni ambiţioase ale UE bazate pe solidaritate şi responsabilitate este clară. În mai 2015 ni s-a solicitat ajutorul de către Italia şi Grecia pentru relocarea a 40.000 de oameni care ajunseseră la ţărmurile altor ţări membre pentru procesarea cererilor de azil. Statele membre au aprobat propunerea de redistribuire a migranţilor din taberele de refugiaţi din afara UE, iar în curând vom redistribui peste

Privind actuala criză a migranţilor, la 9 septembrie 2015 am propus relocarea a 120.000 de refugiaţi din Italia, Grecia şi Ungaria. Aceasta este doar o parte dintr-un pachet de măsuri, inclusiv o listă a ţărilor de origine sigure, un mecanism permanent de relocare  care să fie automat activat în cazul viitoarelor situaţii de urgenţă, precum şi o acţiune diplomatică susţinută în acest sens.

Fondurile de urgenţă au fost dublate pentru a fi susţinute cele mai afectate ţări membre, de la 25 de milioane de euro, până la 50 de milioane de euro pe an.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR. Victor Ponta nu susţine cotele obligatorii şi condamnă „accesele de BARBARIE” VIDEO

De asemenea, agenţiile UE vor lucra împreună cu autorităţile naţionale pentru identificarea rapidă şi înregistrarea  precum şi amprentarea refugiaţilor. Aceste măsuri ne vor permite să-i identificăm rapid pe cei care nu necesită protecţie internaţională.

Comisia Europeană a propus un plan de acţiune pentru accelerarea anchetării şi inculpării reţelelor de traficanţi de imigranţi, precum şi u9n sistem de apărare şi de securitate comun pentru strîngerea de informaţii, iar în faza a doua, de interceptare şi distrugere a navelor traficanţilor de imigranţi.

La toate aceastea, o contribuţie foarte importantă pentru dezvoltarea oportunităţii şi asistenţei o vor avea parteneriatele cu ţările de origine şi de tranzit ale imigranţilor. În total, UE va oferi 96.8 miliarde de euro pentru cooperare externă în perioada 2014-2020.

DailyBusiness
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
Spynews
Mihai Leu, transportat de urgență la spital. Fostul campion e în stare critică la Terapie Intensivă. A fost adus la Spitalul Fundeni cu elicopterul
Bzi.ro
Laura Cosoi, apariție neașteptată în costum de baie! Arată senzațional la 43 de ani, după 4 nașteri
Fanatik.ro
Cum să speli rufele negre ca să nu se decoloreze. Acesta e tipul de detergent pe care e bine să-l folosești
Capital.ro
Elena Udrea, eliberată?! S-a ADMIS. Decizia luată azi, 29 aprilie, de Tribunalul Prahova
Playtech.ro
Orașul din România care schimbă taxa pentru turiști. Ce sumă vor scoate din buzunar vizitatorii pentru o vacanță acolo, indiferent de durată
DailyBusiness
Șomajul atinge un minim istoric de 3,33%, impulsionat de relansarea economică europeană
Adevarul
Mihai Leu, în stare critică. Fostul mare pugilist a fost adus cu elicopterul la București
wowbiz.ro
România, fără curent în următoarele zile! Vestea vine după blackout-ul din Spania și Portugalia. Lista zonelor care nu vor avea electricitate. Ce se întâmplă, de fapt?
Spynews
Andrew Barabancea, fiul Ozanei Barabancea, a suferit infarct la 24 de ani. Care e starea de sănătate a tânărului / FOTO
Spynews
Mihai Mitoșeru, primele declarații despre noua iubită! Este prima relație oficială după divorț
Evz.ro
Întreruperi de curent în Capitală, după pana imensă din Spania
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Simona Halep, în costum de baie şi cămaşă transparentă! Cât costă geanta Marni de plajă
kanald.ro
Românii din acest oraș sunt sfătuiți să evite apa de la robinet! Primarul a făcut anunțul
Cancan.ro
Ce a făcut angajata unui fast-food din Plaza România, după ce a aflat că Piedone face controale în zonă. Șeful ANPC a prins-o în fapt!
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Se reia turul II în România? Anunțul venit azi, 29 aprilie: Neconstituțională și abuzivă
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
stirilekanald.ro
Cum a arătat prima dezbatere electorală între candidați. Crin Antonescu, Nicușor Dan și Elena Lasconi, atacuri politice și replici tăioase! George Simion a părăsit sala după doar câteva minute
Pană de curent în România. Autorităzile au făcut acum anunțul: zonele afectate
MediaFlux
Vești proaste pentru pensionari. Ce spun ministrul Muncii și cel al Finanțelor despre creșterile de pensii și recalcularea lor
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Un nou SUV poate fi comandat în România, începând de azi. Ce preţ are faţă de Dacia Bigster