CRIZA IMIGRANŢILOR riscă să divizeze Europa. AVERTISMENTUL şefului Consiliului European

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a avertizat joi împotriva unei "diviziuni între Est și Vest în interiorul Uniunii Europene" în problema primirii refugiaților, chiar înainte de întâlnirea sa la Bruxelles cu premierul Ungariei, Viktor Orban, a cărui țară a devenit placă turnantă pentru imigranți, relatează France Presse.
Romania TV
03 sept. 2015, 10:41
CRIZA IMIGRANŢILOR riscă să divizeze Europa. AVERTISMENTUL şefului Consiliului European

Donald Tusk şi-a manifestat îngrijorarea faţă de tensiunile care apar între partenerii europeni pe tema refugiaţilor. „Îmi cer scuze pentru simplificare, dar e ca și cum ar exista o diviziune între Est și Vest a Uniunii Europene”, a spus Tusk într-un discurs rostit în fața ambasadorilor UE joi dimineață.

„Unele state membre nu se gândesc decât la o stopa valul de imigranți, lucru simbolizat de gardul controversat din Ungaria, în timp ce altele doresc mai multă solidaritate în apărarea (…) a ceea ce ei numesc cote obligatorii” de distribuire a refugiaților între cele 28 de țări ale UE, a explicat președintele Consiliului European.

„Aceasta este o provocare-cheie pentru a găsi un numitor comun, dar (este o provocare) ambițioasă”, a pledat el, în timp ce Germania nu s-a abținut să critice anumite țări din Europa de Est care refuză să accepte refugiați în baza acestui sistem.

Totodată, Tusk a atras atenția că este de așteptat ca UE să înregistreze peste 500.000 de sosiri ilegale la granițele sale externe în acest an, potrivit DPA. ‘Putem presupune fără să ne înșelăm că vom fi martorii a peste jumătate de milion de sosiri ilegale la frontierele externe ale Europei în acest an, fiind vorba în general de solicitanți de azil reali din Siria și din alte zone’, a spus Tusk. UE își va îndeplini responsabilitățile conform Convenției ONU pentru refugiați, dar ‘nu putem face acest lucru dacă sacrificăm ordinea publică în cursul acestui proces’, a mai avertizat oficialul european.

Apel la repartizarea a cel puțin 100.000 de refugiați în cadrul UE

Totodată, Donald Tusk a făcut apel la statele membre ale Uniunii Europene ”să-și sporească eforturile de solidaritate” cu țările din prima linie în criza imigrației, repartizând între ele ”cel puțin 100.000 de refugiați”.

”Fac apel la liderii UE să dea dovadă de solidaritate cu statele membre care se confruntă cu un val migratoriu fără precedent”, a declarat Tusk.

El s-a pronunțat în favoarea ”unei repartiții echitabile a cel puțin 100.000 de refugiați”, în timp ce țările membre ale UE, în număr de 28, s-au opus până în prezent unui sistem de redistribuire a solicitanților de azil propus de către Bruxelles, oferind doar 32.256 de locuri, față de 40.000 cerute.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Nicu Ceaușescu. De ce nu-l accepta nomenclatura. Marea problemă
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Parcarea este interzisă. Locul în care șoferii nu au voie să parcheze. Accesul este interzis
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...